به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا «حسین فلاح جوشقانی» امروز(سه شنبه) در جمع خبرنگاران در حاشیه نمایشگاه «ایران تلكام 2016» افزود: طرح ثبت گوشی تلفن همراه با همكاری گمرك و وزارت صنعت در مرحله آزمایشی است و هزینه ای برای مردم ندارد.
فلاح با بیان اینكه گوشی های در دست مردم، اموال قانونی محسوب می شود، افزود: هنگام اجرای اصلی طرح، گوشی های قاچاق، خدمات اپراتور دریافت نخواهند كرد.
به گفته فلاح، اجرای طرح نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم و در حال انجام است و مردم در این طرح شامل هزینه نخواهند شد.
به گزارش ایرنا، گمرك اعلام كرده كه سامانه ثبت و دریافت شماره سریال گوشیهای تلفن وارداتی (IMEI) آماده شده و استعلام پیامكی شماره سریال گوشیهای وارداتی از شماره 30008887 نیز امكان پذیر است.
این سامانه بخشی از سامانه جامع گمرك و پنجره واحد تجارت فرامرزی است كه یكی از برنامههای اصلی و عملیاتی گمرك در امر مبارزه با قاچاق كالا و گام بزرگی در مبارزه با ورود كالای قاچاق به كشور به شمار میرود.
* اپراتورهای تلفن همراه حق واگذاری سیم كارت بدون احراز هویت ندارند
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران همچنین گفت: اكنون هیچ اپراتور تلفن همراهی در كشور سیم كارت ثبت نشده، ندارد و همه آنها موظفند در صورت احراز هویت سیم كارت واگذار كنند.
فلاح جوشقانی ادامه داد: اپراتورهای تلفن همراه با جدیت احراز هویت در واگذاری سیم كارت را پیگیری می كنند تا با مطابقت اطلاعات شناسنامه ای متقاضی، سیم كارت واگذار شود.
معاون رگولاتوری وجود سیم كارت بی هویت در كشور را درست ندانست و بیان داشت: سیم كارت ها همه از ابتدا ثبت می شدند اما در اوایل كار، برخی افراد سودجو با ارایه مدارك جعلی و یا باطل شده اقدام به خرید سیم كارت از اپراتورها می كردند.
وی ادامه داد: از آنجا كه اطلاعات شناسایی افراد به سرعت در دسترس اپراتورها قرار نداشت، كار احراز هویت به درستی انجام نمی شد.
فلاح جوشقانی ادامه داد: برخی افراد نیز سیم كارت خود را بدون اطلاع دادن به اپراتورها به كسی دیگر واگذار می كردند و یا دقت لازم در نگهداری آن نداشتند و این موضوع ها سبب بوجود آمدن پدیده ای به نام سیم كارت های بدون هویت شده بود.
معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان رگولاتوری خاطرنشان كرد:اكنون این روند متوقف شده است و با هماهنگی ثبت احوال احراز هویت افراد به سرعت انجام و سپس سیم كارت از سوی اپراتور واگذار می شود.
فلاح جوشقانی به راه اندازی سامانه ای برای اطلاع یافتن مردم از تعداد سیم كارت هایی كه به نام آنها در اپراتورها ثبت شده توسط سازمان رگولاتوری اشاره كرد و از مردم خواست برای اطلاع از تعداد سیم كارت های خود به این سامانه مراجعه كرده و راه های سوء استفاده از سیم كارت های شان را ببندند.
وی به مردم توصیه كرد به محض خرید سیم كارت از هر اپراتور در سامانه ثبت سیم كارت تلفن همراه به نشانی http://mobilecount.cra.ir مراجعه و آن را ثبت كنند تا دیگر كسی نتواند سوء استفاده ای انجام دهد.
فلاح جوشقانی همچنین از مردم خواست اگر سیم كارتی در اختیار دارند كه از آن استفاده نمی كنند، نسبت به غیر فعال كردن آن اقدام كنند و این كار هیچ گونه هزینه اضافه ای به جز هزینه به اصطلاح سوزاندن در پی ندارد.
معاون سازمان رگولاتوری یادآورشد: دریافت هزینه به غیر از هزینه سوزاندن جرم محسوب می شود و با شكایت مردم قابل پیگیری است.
به گفته وی اكنون تلاش برای اصلاح اطلاعات مشتركانی كه دقت كافی در ارایه اطلاعات ثبتی خود به اپراتورهای تلفن همراه نكرده اند، آغاز شده است و به مرور همه اطلاعات صحیح افراد ثبت خواهد شد.
فلاح جوشقانی ادامه داد: پس از اصلاح اطلاعات ثبتی مشتركان مسئولیت قانونی سیم كارت برعهده فرد احراز هویت شده خواهد بود و درصورت هرگونه سوء استفاده پاسخگوی اصلی وی خواهد بود.
اقتصام 2078** 2023 ** خبرنگار: محمد مهدی بهرامی ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
ارسال پیامك برای پرداخت هزینه ثبت گوشی در سامانه گمرك غیرقانونی است
۶ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۷
کد خبر:
82246215
تهران- ایرنا- معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینكه «ارسال پیامك برای پرداخت هزینه ثبت گوشی در سامانه گمرك تقلبی و غیرقانونی است» از مردم خواست در این زمینه مراقب باشند.