به گزارش ایرنا، «توموهیسا تاكی» فرمانده نیروی دریایی ژاپن در سخنانی اعلام كرد كه اقدامات چین و افزایش اختلافات در آبهای منطقه، باعث تیرگی روابط و متوقف شدن بسیاری از برنامه های نیروهای دریایی دو كشور شده است.
با وجود چنین انتقاد شدیدالحنی وی همزمان پیشنهاد كرد كه بهتر است بار دیگر ناوگان های دریایی دو كشور مراودات خود را از سرگیرند.
وی گفت كه درهای ژاپن برای پذیرش نیروی دریایی چین و حضور كشتی های این كشور در بنادر این كشور باز است و توكیو از این اقدام استقبال می كند.
فرمانده نیروی دریایی ژاپن تصریح كرد كه شاید بتوان با از سرگیری این مراودات تیرگی ها را كاهش داد و مناسبات را بهبود بخشید.
وی گفت: ما درگیری ها و منازعاتی با چین در آبهای دریای شرقی داریم و اختلافات اكنون به كرانه آبی دریای جنوبی هم رسیده است.
فرمانده نیروی دریایی ژاپن كه به واشنگتن سفر كرده است، تلاش نمود تا اظهارات اخیر وزیر دفاع این كشور را مبنی بر گشت زنی های مشترك با آمریكا در دریای جنوبی به شكلی اصلاح كند.
او گفت كه ما قصد داریم با نیروی دریایی آمریكا در دریای جنوبی تمرینات مشتركی را انجام دهیم اما این به منزله گشت زنی نیست.
چین پس از این اظهارات وزیر دفاع ژاپن مبنی بر اینكه این كشور با آمریكا در دریای جنوبی گشت زنی مشترك انجام می دهد، شماری از جنگنده ها و بمب افكن های خود را كه تعداد آنها بالغ بر 40 فروند اعلام شده، روز یكشنبه گذشته به اطراف تنگه «میاكو» ژاپن اعزام كرد.
«ژاپن نیوز»، تارنمای ژاپنی روز پنجشنبه به نقل از «توموهیسا تاكی» نوشت كه برنامه های تمرینی و آموزشی مشترك با آمریكا چند سالی است كه به طور مقرر انجام می شود و بخشی از آن هم در دریای جنوبی خواهد بود.
آمارها نشان می دهد كه ۹۰ درصد از نفت خام و ۸۰ درصد از گاز طبیعی ژاپن از دریای جنوبی تامین می شود و برای همین تنش در این منطقه برای توكیو موضوعی خرسند كننده نیست.
سال ۲۰۱۱ میلادی یك ناوشكن ژاپنی در بندر «چینگ دائو» در شرق چین پهلو گرفت اما از آن پس با تیره شدن روابط هیچ ناوی از دو كشور در بنادر یكدیگر پهلو نگرفته اند.
مناقشه دو كشور در آبهای دریای شرقی كه طی چند ماه گذشته شدت بیشتری گرفته، باعث شد ژاپن اواخر مرداد ماه جاری و در فاصله یك هفته 2 بار «شونگ یونگوا» سفیر چین در این كشور را به محل وزارت امور خارجه احضار كند.
این فراخوان پس از آن صورت گرفته كه توكیو اعلام كرد حضور كشتی های دولتی و ماهیگیری چینی در آبهای سرزمینی ژاپن در نزدیكی جزایر مورد مناقشه افزایش چشمگیری یافته و این قابل تحمل نیست.
چین و ژاپن علاوه بر مناقشات ارضی، دارای اختلافات تاریخی نیز هستند كه این موضوع بیشتر به دوران جنگ جهانی دوم میان دو كشور مربوط می شود.
اختلاف نظر در خصوص جزایر دریای شرقی چین و كشتار مردم چین در دوران جنگ جهانی دوم از سوی ارتش امپراتوری ژاپن از مهمترین مناقشات تاریخی دو كشور به حساب می آید.
آساق **۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - ژاپن با انتقاد از تحركات نیروی دریایی چین در دریای شرقی، داشتن مالكیت بر جزایر مورد منازعه در این پهنه آبی توسط پكن را مشكلی اساسی در روابط دوجانبه دانست.