خبر فوری: رفع فیلترینگ

۸ مهر ۱۳۹۵، ۲۳:۴۹
کد خبر: 82249582
T T
۰ نفر
برگزاري نشست نقش توليد داخلي ، واردات و صادرات در اقتصاد ملي و امنيت غذايي در كيش

كيش – ايرنا – در دومين روز از برپايي نخستين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي و آشاميدني و صنايع وابسته كيش ، نشست 'نقش توليد داخلي ، واردات و صادرات در اقتصاد ملي و امنيت غذايي ' با حضور كارشناسان و صاحب نظران اين حوزه در مركز همايش هاي بين المللي كيش برگزار شد .

به گزارش ايرنا ، مدير امور بين الملل انستيتو تحقيقات سياست گذاري و برنامه ريزي غذا و تغذيه دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي - درماني شهيد بهشتي امروز پنجشنبه در نشست تخصصي' نقش توليد داخل ، واردات و صادرات در اقتصاد ملي و امنيت غذايي با محوريت تهديدها و فرصت هاي مهاجرت مواد مغذي' به ويژگي هاي امنيت غذا و تغذيه اشاره كرد و گفت : دسترسي دائمي فيزيكي، اقتصادي، فرهنگي و زيستي به غذاي كافي، متنوع، متعادل و سالم براي داشتن سلامتي و زندگي فعال از آن جمله است .
آرش رشيدي افزود : تنوع غذايي، اصلاح باورهاي فرهنگي، و آموزش فرهنگ هاي غذايي ساير ملل ،توليد كالا با ارزش تغذيه اي بالا، رقابت براي بهبود توليدات داخلي ، حفظ محيط زيست و منابع كميابي همچون اب و حفظ و افزايش مواد مغذي در سطح كلان از نقش هاي واردات مواد غذايي براي امنيت غذا و تغذيه است .
وي با ارائه توضيحي در توضيح امنيت غذايي گفت : امنيت غذايي خانوار وضعيتي است كه غذا موجود و با راه هاي قابل قبول از لحاظ اجتماعي قابل دسترس باشد ونيازهاي غذايي انسان را براي زندگي سالم و مولد بر آورده كند.
عضو هيات علمي دانشگاه در ادامه به ابعاد كليدي امنيت غذايي اشاره كرد و افزود : مصرف كافي و مناسب غذا ، پايداري غذا ، موجود بودن غذاي ايمن ، واردات و كمك غذايي، دسترسي به غذا از آن جمله است .
يكي ديگر از اعضاي هيات علمي دانشگاه و مدير گروه تحقيقات سياستگذاري و برنامه ريزي غذا در اين نشست در مورد تاثير تغييرات اقليمي بر امنيت غذايي گفت : موجود و كافي بودن مقدار غذا براي مصرف ، توانايي فراهم كردن غذا از طريق توليد يا خريد، پايداري و از دست ندادن دسترسي مداوم به منابع مورد نياز براي مصرف غذا ، كيفيت و ايمني غذا از جنبه هاي تغذيه اي و بهداشتي از جمله تاثيرات تغييرات اقليمي بر امنيت غذايي است .
فاطمه محمدي نصر آبادي در مورد مشكلات تغيير اقليم اظهار كرد : كمبود اطلاعات مورد نياز، وقايع آب و هوايي غير مترقبه ، خشكي و كاهش بارندگي و ذخاير آبي و افزايش دما از جمله اين چالش ها است كه با بهينه سازي توليد و استفاده از اراضي كشاورزي و به حداقل رساندن تبخير در آبياري مي توان به رفع آن كمك كرد .
دانشيار انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور نيز سخنران ديگر اين نشست گفت : جمعيت جهان تا سال2050 به 9 ميليارد نفر مي رسد و از 800 ميليون گرسنه در جهان، 480 ميليون نفردر منطقه آسيا زندگي مي كنند.
مجيد حاجي فر اظهار كرد : سالانه 12 ميليون نفر در اثر فقر و گرسنگي در جهان جان خود را از دست مي دهند كه 150 ميليون نفر آنها كودك هستند.
وي افزود : بيش از 2ميليارد نفر از مردم جهان نيز از فقر و كمبود ريز مغذي ها رنج مي برند و اين در حالي است كه 41 ميليون كودك زير پنج سال دچار اضافه وزن و بيش از 500 ميليون نفر فرد بزرگسال از چاقي رنج مي برند .
اين استاد دانشگاه تصريح كرد : دسترسي پايدار به غداي كافي ،سالم و مغذي، پذيرش فرهنگي از نظر مقبوليت سياسي–اجتماعي ، تنوع و حق انتخاب را از حقوق مسلم مردم در تامين غذا و جلوگيري از فقر و گرسنگي عنوان كرد .
حاجي فرجي در بخش ديگري از سخنان خود كاهش ضايعات مواد غذايي ، نقش توليد و بسته بندي، مواد زائد و باقيمانده و برگشت پذيررا از تاثيرات سيستم غذايي بر محيط زيست طبيعي برشمرد .
وي حفظ آداب و فرهنگ تغذيه اي جامعه ، كاهش مخاطرات تهديد كننده سلامت تغذيه اي، تامين نيازهاي كمي و كيفي پايدار ومتنوع غذايي با قيمت مناسب، ، واردات مواد استراتژيك براي تامين سيري شكمي و سلولي ، حق انتخاب و رقابت هاي سازنده را از سياست هاي غذايي برشمرد .
معاون سرمايه گذاري و بارزگاني سازمان منطقه آزاد كيش در اين نشست گردشگري و تجارت را از ماموريت هاي ترسيم شده براي جزيره كيش عنوان كرد و افزود : بسياري كيش را به عنوان منطقه گردشگري مي شناسند درحاليكه در بحث تجارت نيز كيش داراي مزيت هاي بسيار خوبي است .
علي جيرفتي با برشمردن برخي از اين مزيت ها همچون معافيت هاي گمركي و مالياتي اظهار كرد : تلاش داريم تا در اين همايشها و نمايشگاه ها ، ضمن معرفي ظرفيت ها و امكانات تجاري كيش به تجار، سرمايه گذاران و توليد كنندگان شرايط لازم براي فعاليت آنان دركيش فراهم شود.
اين نشست با حضور مسئولان، صاحب نظران و فعالان اقتصادي در صنايع مواد غذايي و آشاميدني در سالن رازي مركز همايش هاي بين المللي كيش برگزار شد.
نخستين نمايشگاه بين المللي صنايع غذايي و آشاميدني و صنايع وابسته كه هفتم مهر در مركز نمايشگاه هاي بين المللي كيش اغاز بكار كرده تا دهم مهر ماه ميزبان بازديد كنندگان است .
1630*1641/ خبرنگار : مريم زبان دان - انتشار دهنده : امير برزي