به گزارش ايرنا مهديه توكلي روز شنبه در نشست خبري رئيس دانشگاه علوم پزشكي دزفول به مناسبت چهارم مهر روز جهاني بهداشت محيط در دفتر خبرگزاري جمهوري اسلامي ضمن هشدار نسبت به پائين آمدن سن استعمال قليان و رواج آن بين بانوان افزودبا تلاش صورت گرفته تعداد 11 سفره خانه سنتي از قليان پاك شده و برخورد با 2 سفره خانه ديگر طبق قانون در دستور كار قرار دارد.
وي با اشاره به مضرات استعمال دخانيات افزود: شايع ترين عامل مرگ و مير قابل پيشگيري در دنيا دخانيات مي باشد ضمن اينكه دخانيات دومين عامل مرگ و مير در دنياست كه مي توان به راحتي با پيشگيري جلوي اين مرگ و مير را گرفت.
وي گفت:متاسفانه در حال حاضر قبح استفاده از قليان در جامعه ريخته شده و به عنوان يك تفريح درآمده و به جمع خانوادگي نيز كشيده شده است لذابايد جامعه با مضرات آن آشنا شود.
دكتر توكلي با بيان اينكه ضرر يك وعده قليان 20 دقيقه اي معادل استعمال 70 تا 100 نخ سيگار است گفت:تنباكوهاي صنعتي آلودگي هايي بيشتر از تنباكوهاي سنتي دارند به طوري كه در يك ارزيابي صورت گرفته از 75 نوع تنباكويي كه توسط وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشكي مورد آزمايش قرار گرفت مشخص شد 80 در آنها حاوي مواد سرطان زا و ديگر مواد روان گردان است.
وي افزود:در ارزيابي ديگري كه انجام شد 77 نوع تنباكو وارداتي در كشور مورد ارزيابي قرار گرفت كه 100 درصد آنها داراي عوامل سرطان زا تشخيص داده شد و در برخي موارد حشيش و ديگر مواد مخدر نيز به تنباكوها افزوده شده است.
توكلي به ضرورت آموزش دانش آموزان در راستاي مبارزه با دخانيات تاكيد و اظهار كرد:در سال تحصيلي 95-94 آموزش هاي لازم جهت مبارزه با دخانيات به 16 هزار و 496 دانش آموز دختر و پسر مقطع متوسطه ارائه شد كه اميدواريم با آموزش هاي ارائه شده شاهد كاهش استعمال دخانيات در جامعه باشيم.
وي به جمع آوري يك هزار و 300 قليان در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي دزفول در شهرهاي شمالي خوزستان نيز اشاره كرد و افزود:در اين خصوص 57 مكان غيرمجاز عرضه دخانيات پلمب و 30 مكان تبليغات دخانيات نيز پاكسازي شد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي دزفول همچنين به كشف 11 هزار و 692 بسته سيگار قاچاق از سطح شهرهاي دزفول ،شوش و گتوند اشاره كرد و گفت:آموزش جهت كاهش تقاضا در مدارس شمال خوزستان آغاز شده است.
وي همچنين از راه اندازي مركز ترك دخانيات در دزفول خبر داد و گفت: در ساير شهرهاي زير مجموعه دانشگاه علوم پزشكي دزفول نيز اين مراكز امسال راه اندازي مي شوند.
وي در خصوص اجراي طرح پزشك خانواده در شمال خوزستان نيز گفت:در سال 93 طرح پزشك خانواده در حاشيه شهرهاي دزفول،شوش و گتوند اجرا شد و به ازاي هر 2 هزار و 500 نفر يك مراقب سلامت در حاشيه اين شهرها در نظر گرفته شد.
توكلي به افتتاح شش پايگاه در آبانماه امسال در سطح شهرهاي شمالي خوزستان اشاره كرد و گفت:بين 120 تا 170 نيرو جهت اجراي طرح پزشك خانواده به كار گرفته شدند و 400 ساعت آموزش ديدند .
وي گفت:براي اجراي طرح پزشك خانواده در شهر با كمبود پزشك مواجه هستيم كه اميدواريم تا آذرماه اين مشكل رفع و جمعيت 800 هزار نفري تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي تحت پوشش اين طرح قرار گيرد.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي**انتشار دهنده:محمدعلي فريدپناه
دزفول - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي دزفول از حذف عرضه قليان در سفره خانه هاي اين شهرستان خبر داد و گفت:با توجه به ممنوع بودن عرضه قليان در سفره خانه هاي سنتي بازرسي از آنها در دستور كار قرار گرفت و سه سفره خانه به دليل عرضه قليان پلمب شدند.