۱۱ مهر ۱۳۹۵، ۱۲:۳۳
کد خبر: 82252641
T T
۰ نفر
تولید صادرات محور ركن اصلی توسعه اقتصادی استان مركزی است

اراك - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مركزی گفت: تولید صادرات محور مولفه اصلی توسعه اقتصادی استان مركزی است و فعالان واحدهای تولیدی باید در تقویت زیرساخت های صادراتی اهتمام داشته باشند.

به گزارش ایرنا، ظفر افشون روز یكشنبه در نشست كارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان مركزی در محل استانداری این استان، افزود: تجهیزات و عوامل تولید فرسوده، توان عرضه محصول رقابت پذیر را از صنایع سلب می كند.
وی ادامه داد: صادرات كالاهای غیر نفتی استان مركزی در 6 ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل قابل قبول است، اما برای تحقق اقتصاد مقاومتی، ایجاد اشتغال و در نهایت بالندگی اقتصادی استان، باید تولیدات انبوه، ارزان قیمت و با كیفیت در دستور كار صنایع قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مركزی اظهار كرد: دولت در ارایه تسهیلات كم بهره برای رونق تولید برنامه های مختلفی دارد اما فعالان اقتصادی و تولیدی با درك تنگناهای مالی دولت باید با سیاست گذاری در صادرات، شاخص توسعه اقتصادی را فزایش دهند.
وی اضافه كرد: یكی از عوامل مهم ركود اقتصاد و فرسودگی عوامل تولید و حتی تعطیلی برخی بنگاه های اقتصادی كشور تحریم های ناجوانمردانه غرب بود و برجام تا حد قابل قبولی، توانست از فشار اقتصادی و ركود تولید در كشور بكاهد.
افشون بیان كرد: امروز سرمایه گذاران خارجی برای حضور در بازار ایران تمایل دارند و فعالان صنعتی و اقتصادی باید به خوبی از این مزیت ارزشمند در جهت تولیدات مشترك خارجی وحضور در بازارهای هدف صادراتی استفاده كنند.
وی گفت: بر اساس آمارهای موجود، میزان صادرات استان مركزی در 6 ماه نخست سال جاری، 34 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته كه این مهم نوید بخش آینده ای روشن برای صنعت و بالندگی اقتصادی استان مركزی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی نیز در این نشست گفت: 660 هزار تن انواع كالای تولیدی از نقاط مختلف این استان در نیمه نخست امسال به خارج از كشور صادر شد.
محمد رضا حاجی پور افزود: ارزش كالاهای صادر شده 340 میلیون دلار است كه به لحاظ وزن در مقایسه با مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش دارد.
وی، متوسط قیمت هر تن كالای صادراتی را 515 دلار ارزیابی كرد و گفت: انواع فرآورده های پتروشیمی، شمش آلومینیوم، قیر، انواع شیشه، الیاف پلی استر، گوشت و انواع مواد غذایی و پروتئینی، سیمان و مصالح ساختمانی و گل و گیاه از مهمترین كالاهای صادراتی استان مركزی در نیمه نخست امسال بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی بیان كرد: كالاهای صادراتی این استان به 57 كشور جهان صادر شد كه بازار كشورهای تركیه، افغانستان، پاكستان، عراق و تركمنستان بیشترین سهم كالای تولیدی صنایع استان مركزی را به خود اختصاص دادند.
وی گفت: همچنین از ابتدای امسال، 52 هزار تن كالا به ارزش 110 میلیون دلار از 32 كشور جهان وارد استان مركزی شد كه بخش قابل توجهی از این كالاها مربوط به تامین مواد اولیه و نوسازی خطوط تولید بود.
حاجی پور بیان كرد: براساس ارزیابی های موجود، 32 صادر كننده منتخب استان مركزی شناسایی شده و درآمد ارزی حاصل از صادرات، حفظ و توسعه بازارهای هدف، بازایابی اصولی و منطبق با استانداردهای اقتصادی از مهمترین مولفه های انتخاب صادركنندگان برتر استان مركزی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی اراك نیز در این نشست گفت: ظرفیت های خالی تولید در استان، تنها با توسعه صادرات بالنده می شود.
محمدرضا جعفری افزود: صنایع استان مركزی باید به سمت و سوی تولیدات انبوه و با كیفیت سیر كنند تا بتوانند بازارهای اروپا و آسیای میانه را جذب كنند.
وی ادامه داد: بازار هدف صادراتی صنایع استان مركزی باید با توجه به نیاز هر كشور و امكان سنجی عرضه محصول رقابت پذیر برنامه ریزی شود.
جعفری تصریح كرد: یك تیم تجاری، اقتصادی متشكل از فعالان اقتصادی و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی استان مركزی، پنجم اكتبرهمزمان با 14 مهرماه جاری با هدف بررسی همكاری های مشترك به ایالت شوابن آلمان سفر می كنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی اراك عنوان كرد: بازدید از مركز فناوری زیست محیطی اروپا، بازدید از تاسیسات بازیافت پسماند، بازدید از مناطق و شركت های صنعتی و نشست رسمی با 200 فعال اقتصادی و سیاسی، از مهمترین برنامه های تیم تجاری، اقتصادی استان مركزی به ایالت شوابن آلمان است.
مدیركل گمركات استان مركزی استان مركزی نیز در این نشست گفت: بر اساس آمار موجود در 50 سال گذشته تراز تجاری مثبت در استان تجربه نشده، اما در پنج ماه نخست امسال این مهم در استان مركزی محقق شد.
مهدی میراشرفی ادامه داد: تنگناهای صادراتی و محقق نشدن تولید صادرات محور در دو صنعت بزرگ استان مركزی یعنی شركت آلومینیوم ایران و پتروشیمی شازند، 60 درصد صادرات استان را با مخاطره همراه می كند.
واگذاری زمین و حمایت از راه اندازی پایانه صادراتی پسته زرندیه و حمایت همه جانبه از صادركنندگان برتر استان مركزی از جمله مهمترین مصوبات این نشست بود.
بیش از دو هزار و 800 واحد صنعتی در نقاط مختلف استان مركزی فعالیت می كنند.
3017/3075/ خبرنگار: مصطفی مجللی** انتشار دهنده : حسین مهدی زاده اصفهانی