به گزارش ايرنا حميد ملانوري روز شنبه در جمع اعضاي كميسيون هاي تخصصي همايش رفسنجان، تدبير، توسعه و تلاش در محل فرمانداري افزود: همايش رفسنجان، تدبير، توسعه و تلاش از 24 شهريور ماه آغاز شد و در 29 شهريور ماه به كار خود پايان داد و در اين همايش به دستاوردهاي مهمي در همه حوزه ها دست يافتيم.
وي با اشاره به ثبت ملي پسته به نام رفسنجان و رونمايي از تمبر ثبت ملي پسته رفسنجان در اين همايش اظهار كرد: يكي از دستاوردهاي مهم اين همايش پرداختن به موضوعات پسته و راه اندازي باغ موزه ملي پسته در اين شهرستان است.
وي تصريح كرد: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور با اين اقدام موافقت كرده و قرار است در آينده نزديك اين باغ موزه ملي در باغ ميزاني حميد آباد رفسنجان ايجاد شود.
فرماندار رفسنجان با اشاره به وسعت پنج هكتاري اين باغ موزه گفت: در اين باغ موزه ارقام مختلف پسته كه 46 نوع است نگهداري مي شود و دانشمندان و محققان مي توانند در اين باغ موزه بر روي ارقام مختلف مطالعات انجام دهند.
وي ادامه داد: در اين باغ موزه انواع ابزارآلات و ماشين آلات كاشت، داشت و برداشت پسته به نمايش گذاشته مي شود تا علاقمندان به اين محصول از اين ادوات كشاورزي بازديد كنند.
ملانوري به دستاوردهاي ديگر اين همايش اشاره كرد و گفت: يكي از دستاوردهاي ديگر همايش احياي مجموعه ورزشي دانشگاه وليعصر (عج) بود كه بخش خصوصي آمادگي خود را براي راه اندازي و برقراري اين مجموعه به طور دايم اعلام كرده است تا در اختيار همشهريان باشد.
وي از ديگر دستاوردهاي همايش يادشده را راه اندازي اتاق صنايع بالادستي و پايين دستي مس بيان كرد و گفت: 26 طرح در حوزه مس در اين اتاق مورد بازبيني قرار مي گيرد و در رفسنجان اجرا خواهند شد تا اشتغالزايي شود.
ملانوري اظهاركرد: تفاهم نامه اي بين فدراسيون بازيهاي بومي محلي كشور و فرمانداري رفسنجان مبني بر اينكه رفسنجان به عنوان پايگاه بازيهاي بومي و محلي منطقه جنوب شرق كشور در حال تدوين است كه هم بحث آموزش رشته هاي مختلف اين بازي ها در دانشگاههاي رفسنجان اجرا و هم اين حوزه باعث ايجاد نشاط اجتماعي شود.
وي راه اندازي خط توليد ماشين آلات كشاورزي ( ميكسر كمپوست، تيلر، نهركن، شن كش و ...) در رفسنجان را از دستاورد مهم اين همايش برشمرد و گفت: خط توليد اين ماشين آلات كشاورزي با كمك بانك كشاورزي و دانشگاه آزاد اسلامي واحد رفسنجان راه اندازي مي شود و بانك كشاورزي 80 درصد از اعتبارات را به صورت تسهيلات در اختيار متقاضي قرار مي دهد.
فرماندار رفسنجان خاطرنشان كرد: به دليل عدم نقدينگي اين مخترع، ميكسر كمپوست كه اولين بار اين دستگاه را در كشور اختراع كرده است مي خواست خط توليد دستگاه و ماشين آلات كشاورزي را به تبريز واگذار كند كه با ارايه اين دستگاه در نمايشگاه توانمندي هاي رفسنجان در همايش رفسنجان، تدبير و توسعه، موجب راه اندازي خط توليد به كمك بانك كشاورزي و حمايت دانشگاه آزاد رفسنجان شد.
وي ادامه داد: اين همايش به دنبال اين بود كه جريان سازي كند و نشاظ و انگيزه اي براي فعاليت و كار در مردم و ادارات ايجاد شود.
خبرنگار: مريم رضايي ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7433/3028
كرمان - ايرنا - فرماندار رفسنجان گفت: باغ موزه ملي پسته در روستاي حميد آباد اين شهرستان ايجاد مي شود.