به گزارش ایرنا، مصطفی حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: به علت تغییر شیوه زندگی مردم، افزایش مشغله افراد و همچنین با توجه به افزایش قارچگونه مراكز عرصه غذای آماده در جامعه، تمایل مردم به استفاده از این نوع غذاها مشهور به غذاهای آماده افزایش یافته است.
وی افزود: در جامعه امروزی و با توجه به حجم زیاد تبلیغات مثبت برای استفاده از غذاهای آماده، افراد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان تمایل بیش از اندازه ای به استفاده از غذاهای آماده پیدا كرده اند.
وی اضافه كرد: به علت استفاده بیش از حد روغن و نمك در غذاهای آماده، طعم این غذاها به گونه ای شده است كه ذائقه نوجوانان، جوانان و كودكان به مصرف غذاهای آماده بیشتر شده است.
وی با اشاره به استفاده افراطی از روغن و نمك در غذاهای آماده كه با افزایش چربی و فشار خون همراه است و اثر مخربی برای سلامتی افراد در بلندمدت دارد، اظهار كرد: اولین و اساسی ترین مشكلی كه با ورود غذاهای آماده در جامعه ایجاد شده، تغییر ذائقه افراد جامعه است به طوری كه گرایش افراد جامعه به غذاهای شور و پرچرب، گرایشی مثبت تلقی شده است.
حسینی اضافه كرد: استفاده از غذاهای آماده به علت چرب و شور بودن، باعث رشد روز افزون بیماری های غیرواگیر مانند چربی خون بالا، فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان شده است.
وی با بیان اینكه غذاهای آماده باعث دوری افراد از مصرف غذاهای سنتی شده است، افزود: این دور شدن افراد از غذاهای سنتی، باعث كاهش جذب مواد مُغذی مورد نیاز بدن می شود.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان اظهار كرد: غذاهای سنتی ایرانی تلفیقی از انواع مختلف گروههای غذایی مقوی است و نباید غذاهای آماده جایگزین این غذاها شوند.
وی خاطر نشان كرد: در صورتی می توان از غذاهای آماده استفاده كرد كه الگوهای مناسب ارزش غذایی و همچنین تعادل استفاده از روغن و نمك در آن رعایت شده باشد.
حسینی گفت: توصیه می شود خانواده ها به طور حتم به مصرف صبحانه توجه داشته باشند و به ویژه مصرف صبحانه برای گروه های سنی نوجوانان و كودكان ضروری است زیرا صبحانه خوردن تمایل به مصرف میان وعده های نامناسب را كاهش می دهد.
وی افزود: خانواده ها به ویژه مادران برنامه های متنوع غذایی برای ناهار و شام را باید در نظر بگیرند و در عین حال، حضور خانواده ها بر سر سفره غذا علاوه بر ایجاد همدلی، تمایل فرزندان را به مصرف غذا در كنار خانواده ها در منزل افزایش می دهد و باعث صمیمت در بین اعضای خانواده نیز می شود.
وی اظهار كرد: خانواده ها با پخت غذاهایی مانند پیتزا با استفاده از گروه های دارای غذایی مفید با استفاده از سبزیجات مختلف و گوشت های سفید مانند مرغ و ماهی و استفاده كمتر از روغن و نمك، علاوه بر پاسخ به علاقه فرزندان به غذاهای آماده مانند پیتزا، یك وعده غذایی مناسب را در اختیار آن ها قرار می دهد.
حسینی افزود: در شرایط برابر، میزان كالری در غذای سنتی به دلیل بهره مندی از انواع گروه های غذایی مختلف با افزایش دریافت مواد مغذی همراه است، اما افراد با استفاده از غذاهای آماده از دریافت مواد مغذی محروم می شوند و در نتیجه به چاقی و اضافه وزن و بیماری های غیرواگیر مانند فشار و چربی خون بالا مبتلا می شوند.
وی با اشاره به مرسوم بودن مصرف نوشابه و نوشیدنی های گازدار به همراه غذاهای آماده، گفت: نوشابه های مختلف گازدار از نظر تغذیه ای فقط دارای كالری هستند و به علت دارا بودن میزان قند بالا، كالری زیادی را در اختیار مصرف كننده ها قرار می دهد.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان خاطر نشان كرد: مصرف نوشابه ها به ویژه در طول روز، باعث مهار اشتها و كاهش شدید تمایل افراد به سه وعده اصلی غذایی می شود.
حسینی افزود: نوشابه های گازدار به علت دارا بودن نمك های فسفردار و اسید فسفریك، تعادل كلسیم و فسفر در بدن را دچار اختلال می كند و احتمال به پوكی استخوان را در بدن افزایش می دهد.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: مصرف نوشابه ها به علت ایجاد سیری كاذب، باعث كمبود ریزمُغذی های مختلف در بدن به ویژه آهن، روی و ویتامین آ می شود.
7341/6103 خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
سمنان- ایرنا- كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: غذاهای آماده عامل اصلی بیماری های غیرواگیر مانند افزایش فشار و چربی خون است و تهدید جدی برای سلامت شهروندان محسوب می شود.