دكتر محمدمهدی طهرانچی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینكه در بیشتر كشورها امور علمی و پژوهشی و حتی پرداخت شهریه های دانشجویان از محل موقوفات تامین می شود، افزود: در دین مبین اسلام نیز بر وقف در حوزه علم و دانش بسیار تاكید شده است.
وی وقفنامه 'ربع رشیدی' را گواه تاریخی مناسبی مبنی بر فرهنگ غنی ایرانیان در توجه به مقوله وقف در حوزه علم و دانش دانست و خاطرنشان كرد: در اوائل قرن هشتم هجری قمری خواجه رشیدالدین همدانی علاوه بر تدوین این وقف نامه، برای ساماندهی، تمركز و تداوم تحقیقات و فعالیتهای فرهنگی و علمی یك مجموعه بزرگ علمی، آموزشی و پژوهشی به نام ربع رشیدی را به صورت شهركی علمی در حومه شهر تبریز تاسیس كرد.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاكید بر اینكه نبود حمایت مادی از دانشجویان دكتری، كشور را با ضایعه علمی مواجه خواهد كرد، افزود: صندوق های رفاه دانشجویی در دانشگاه ها برای كمك به دانشجویان دكتری نیازمند توجه بیشتری از سوی خیرین كشور است.
طهرانچی اظهار كرد: دانشجویان دكتری به دلیل اینكه تمام وقت نیستند و بودجه دولتی نیز كفاف حقوق آنها را نمی دهد، بیشتر مجبور می شوند به اشتغال در بازار كار روی آورند.
وی ادامه داد: واقفان و خیرین باید با ایجاد بنگاه و موسسه های خیریه علاوه بر گسترش اقدامات خداپسندانه خویش، مردم را نیز در امورات خیریه از جمله حمایت از صندوق های رفاه دانشجویی شریك كنند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینكه در حال حاضر نگاه همه دانشگاه ها به بودجه دولتی دوخته شده است، افزود: این بودجه كفاف امور دانشگاه ها را نمی دهد.
طهرانچی گفت: دانشگاه ها و مراكز علمی كشور به طور حتم برای پرداختن به امور پژوهشی به صورت بهینه، نیازمند سرمایه گذاری در امور تجهیزات آزمایشگاهی نیز هستند.
وی با تاكید بر گسترش هرچه بیشتر فرهنگ وقف در كشور افزود: اگر طبق خواسته واقف عمل شود، به طور حتم وقف بروز و ظهور بیشتری خواهد داشت و خیرین بیشتری تشویق به انجام امور خیریه می شوند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی اظهار كرد: اگر خودمان بخواهیم به جای واقف در نحوه مصرف موقوفات تصمیم گیری كنیم، شكست می خوریم چراكه ساماندهی و سازماندهی امور وقفی باید به دست خود واقفان و خیرین در قالب بنیادها و موسسه های خیریه صورت گیرد.
طهرانچی همچنین با بیان اینكه، لازم است واقفین با دایر كردن بنیادها و موسسه های خیریه، دانشگاه ها و مراكز عملی كشور را زیرچتر حمایتی خود قرار دهند، گفت: وظیفه دانشگاه ها نیز پاسداری از حرمت موقوفات است تا به همان شكل به نسل بعدی منتقل شوند.
علمی1836 ** 1834
خبرنگار: یوسف درویشی ** انتشاردهنده: ناهید شفیعی
تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه شهید بهشتی با یادآوری كمبود بودجه در دانشگاه های كشور برای تامین صحیح نیازهای علمی، پژوهشی و مادی دانشجویان تاكید كرد: حوزه علمی كشور نیازمند توجه بیشتر خیرین است.