خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۴۷
کد خبر: 82257361
T T
۰ نفر
توسعه و بهسازی راه ها مهمترین مطالبه مردم كردستان

سنندج- ایرنا- توسعه و بهسازی راه ها به عنوان یكی از زیرساخت های توسعه یافتگی مهمترین مطالبه مردم كردستان در آستانه سفر وزیر راه و شهرسازی به این استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، راه های استان كردستان با توجه به شرایط اقلیمی و سخت گذر بودن محورهای مواصلاتی آن همواره به عنوان یكی از زیرساخت های توسعه استان به شمار می آید.
یكی دیگر از ویژگی ها و نقش آفرینی راه های استان كردستان، نقش كریدوری از شمال غرب به جنوب آن و اتصال پایانه های مرزی سیرانند بانه و باشماق مریوان به استان های دیگر است.
بهسازی و روان سازی عبور و مرور وسایط نقلیه در محورهای كردستان علاوه بر جنبه های اقتصادی آن می تواند برای افزایش رفاه عمومی مردم و كاهش تصادفات جاده ای نیز مهم باشد.
یكی از مهمترین مسیرهای استان كه نیاز به توسعه و تعریض دارد راه سنندج - مریوان است این راه اكنون 126 كیلومتر است كه در طرح جدید و با كوتاه شدن مسیرها به 105 كیلومتر كاهش می یابد و حداقل 21 تا 25 كیلومتر از این مسیر كوتاه می شود كه هم از نظر زمان كم می شود و هم اینكه در سال اول بهره برداری از این پروژه 90میلیارد تومان از محل صرفه جویی در سوخت و استهلاك بازگشت سرمایه دارد.
تعریض راه سنندج - مریوان و تكمیل مسیر جدید این دو شهر، از مطالبه های جدی شهروندان مریوانی است به طوری كه روز گذشته مردم شهرستان مریوان با حضور در فرمانداری این شهر، خواستار تسریع در اتمام این مسیر شدند.
هفته گذشته در حادثه واژگونی یك دستگاه تانكر حامل سوخت در جاده مریوان، هفت خودرو در آتش سوختند كه به دلیل این حادثه یك نفر كشته و پنج نفر دیگر به شدت زخمی شدند.
سالانه در جاده مریوان- سنندج تعداد زیادی بخاطر جاده های نامناسب و پیچ در پیچ و همچنین بخاطر عبور تانكر های حمل سوخت عراقی - كه اكثرا فاقد بیمه هستند- به كام مرگ می روند.
حال در آستانه سفر وزیر راه و شهرسازی به استان كردستان موضوع راه های استان كردستان به عنوان یكی از مطالبات مردم این استان مورد توجه قرار گرفته است.
معاون عمرانی استاندار كردستان با اشاره به سفر وزیر راه و شهرسازی به كردستان گفت: اتمام كریدور شمال جنوب از كرمانشاه تا میاندوآب و همچنین تكمیل مسیر جدید سنندج - مریوان مهمترین مطالبه مردم استان از وزیر راه و شهرسازی در آستانه سفر به كردستان است.
امیر قادری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اتمام كریدور شمال جنوب به ویژه در قطعه سقز - سنندج در سال های 1394 و 95 از مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان كردستان است.
وی اضافه كرد: طول بزرگراه كرمانشاه - میاندوآب 420 كیلومتر است كه 312 كیلومتر آن در استان كردستان واقع شده است و اكنون 60 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
او دیگر مطالبه مردم و مسئولان را بهسازی جاده مریوان - سنندج و تكمیل مسیر جدید عنوان كرد و گفت: در نشست چند روز پیش وزارت راه و شهرسازی مقرر شده است كه 130 میلیارد تومان برای تكمیل جاده جدید سنندج – مریوان اختصاص یابد.
وی اضافه كرد: گردنه صلوات آباد سنندج نیز یكی از گردنه های سخت گذر این استان بوده و لازم است برای تسهیل تردد در این محور خط 2 بانده این محور سه بانده شود و مسیر سه بانده آن هم چهار بانده گردد.
معاون عمرانی استاندار كردستان گفت: برای اصلاح و بهسازی این محور در مجموع 420 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی اضافه كرد: از مجموع 6 هزار كیلومتر راه روستایی استان، اسفالت 450 كیلومتر آن طی 2 سال در سفر رییس جمهوری به كردستان مصوب شد كه امید است در سفر وزیر راه و شهرسازی به استان این مصوبه عملی شود.
مدیر كل راه و شهرسازی كردستان نیز گفت: همزمان با سفر وزیر راه و شهرسازی 70كیلومتر بزرگراه و 80 كیلومتر راه روستایی در مناطق مختلف استان به بهره برداری می رسد.
شهرام ملكی افزود: برای احداث و بهره برداری طرح های راه سازی در مجموع بیش از یك هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی اضافه كرد: آیین بهره برداری از كنارگذر سقز به طول 12 كیلومتر و با اعتبار 400 میلیارد ریال، بهره برداری از قطعه 9 بزرگراه كرمانشاه میاندوآب در كامیاران به طول 10 كیلومتر و با اعتبار 230 میلیارد ریال و بهره برداری از باند دوم سنندج همدان به طول 12 كیلومتر و اعتبار 300 میلیارد ریال و چند قطعه دیگر این بزرگراه توسط وزیر و معاونینش انجام می شود.
وی اظهار كرد: در بخش راه های روستایی نیز راه روستاهای دانی كش، گلین، علی آباد، احمدآباد، دژن، ملكشان، دگاگا، قوره دره و مروارید و چندین روستای دیگر به بهره برداری می رسد.
ملكی افزود: برای اجرای عملیات احداث و آسفالت این راه های روستایی نیز در مجموع 300 میلیارد ریال هزینه شده است.
نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: افزایش پروازهای تهران سنندج فرودگاه سنندج و پیگیری وضعیت احداث فرودگاه سقز ، پیگیری تسریع در روند بهسازی جاده مریوان سنندج و تعریض محور مریوان سقز از مطالبات مردم این استان است.
منصور مرادی افزود: تسهیل در احداث تونل هورامان، محور سروآباد به كامیاران و پیگیری روند احداث راه آهن همدان سنندج از دیگر مطالبات مردم این استان است.
وی اضافه كرد: احداث بزرگراه، تعریض جاده های بین شهری و احداث تونل برای حذف جاده های كوهستانی می تواند در روند توسعه این استان نقش مهمی داشته باشد.
فرماندار مریوان نیز با اشاره به درخواست مردم این شهرستان برای تسریع در روند احداث جاده مریوان سنندج گفت: مردم این شهرستان خواهان تسریع در اتمام عملیات بهسازی جاده مریوان سنندج و كمربندی این شهر هستند.
محمد فلاحی افزود: پس از درخواست های مردمی برای رعایت استانداردهای لازم توسط تانكرهای نفتكش عراقی در این محور، نشستی اختصاصی برگزار شده است.
وی اضافه كرد: طبق مصوب این نشست و مطابق با استانداردها از این به بعد تانكرهای عراقی كه در این مسیر تردد می كنند باید مجهز به سیستم جی پی اس، پلاك بین المللی و دارای رانندگان با گواهینامه بین المللی باشند.
به گفته فلاحی تانكرهای سوخت در مرز باشماق توسط كارشناسان فنی مورد بررسی قرار می گیرند و از تردد رانندگان با سن كمتر از 26 سال خودداری می شود.
وی با اشاره به ضرورت تكمیل مسیر جدید سنندج - مریوان افزود: تصمیم نهایی برای جاده مریوان - سنندج گرفته شده و این پروژه در 2 سال آینده به اتمام خواهد رسید.
فرماندار مریوان علت كند بودن روند پیشرفت جاده مریوان - سنندج را مشكلات فنی از جمله نوع خاك منطقه و كوهستانی بودن ذكر كرد كه معضل بزرگی برای پروژه شده است.
وی اضافه كرد: در جلسه وزارت راه و ترابری، 130 میلیارد تومان بودجه به پروژه جاده مریوان - سنندج اختصاص یافته كه 50 میلیارد آن توسط دفتر مقام معظم رهبری و 80 میلیارد تومان هم توسط دولت تامین خواهد شد.
شهرستان مرزی مریوان در 2 مسیر به شهرستان های سقز و سنندج راه ارتباطی دارد و از طریق پایانه مرزی باشماق به اقلیم كردستان عراق متصل می شود.
تانكرهای نفتكش عراق در این مسیر تردد دارند و به دلیل كوهستانی بودن و عرض كم جاده مشكلاتی برای تردد دیگر وسایط نقلیه در این مسیر ایجاد می كنند.
محور سنندج مریوان به طول 135 كیلومتر دارای بیش از 750 نقطه حادثه خیز است.
قرار است عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به همراه پنج تن از معاونینش فردا پنجشنبه 15 مهر مهمان مردم استان كردستان باشند.
شركت در جلسه شورای اداری كردستان و بهره برداری از 70 كیلومتر بزرگراه و 80 كیلومتر راه روستایی از برنامه های وزیر راه و شهرسازی در كردستان است.
استان كردستان در مجموع هفت هزار و 850كیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد كه شش هزار كیلومتر آن راه روستایی و هزار و850 كیلومتر آن راه اصلی و فرعی است.
3020/1904
**گزارش از عبدالله رحمانی
** انتشار دهنده: مسعود احمدی