۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۴۲
کد خبر: 82257535
T T
۰ نفر
غرق شدن 40 درصد شناگران در مناطق شنا ممنوع درياي مازندران

ساري - ايرنا - مديركل پزشكي قانوني مازندران گفت كه 40 درصد از شناگراني كه در سال جاري در آب هاي ساحلي درياي مازندران غرق شدند، در مناطق ممنوع تن به آب زده بودند.

علي عباسي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : در مجموع محل غرق شدن 31 نفر از جان باختگان دريا در مازندران از ابتداي اجراي طرح سالمسازي تا پايان آن ، نقاط ممنوع براي شنا و خارج از ساعات تعيين شده براي شنا بوده است.
طرح سالمسازي دريا در مازندران امسال از اول خرداد آغاز شد و به خاطر پيوستگي تعطيلات عيد غدير با يك هفته تمديد تا سوم مهر ادامه داشت.
مسئولان طرح سالمسازي امسال 350 نقطه از ساحل 338 كيلومتري درياي خزر در مازندران را منطقه شنا ممنوع اعلام كرده بودند. بيشتر اين نقاط در شهرهاي ساحلي غرب مازندران واقع هستند.
مديركل پزشكي قانوني مازندران تعداد جان باختگان دريا در استان را از آغاز سال جاري تا پايان اجراي طرح سالمسازي دريا 87 نفر اعلام كرد و گفت كه 79 نفر از اين تعداد در دوره اجراي طرح سالمسازي جان باختند.
به گفته وي ، آب هاي ساحلي نوشهر با 18 ، بابلسر با 15 و محمودآباد با 11 نفر بيشترين آمار جان باختگان را داشتند و سواحل شهرستان هاي نكاء ، بهشهر و گلوگاه هم بدون داشتن تلفات ، امن ترين سواحل بودند.
طرح سالمسازي دريا امسال در 95 نقطه از سواحل مازندران اجرايي شد و 400 نجاتگر هلال احمر از اول خرداد در تا پايان روز سوم مهر در اين طرح ها مستقر بودند .
** جوانان 60 درصد قربانيان درياي مازندران
مديركل پزشكي قانوني مازندران گفت كه براساس آمار 60 درصد از شناگراني كه در درياي مازندران در فصل شنا جان خود را از دست دادند، جوان بودند.
وي افزود : در مجموع بيش از 45 نفر از شناگراني كه در ساحل مازندران غرق شدند ، بين 21 تا 32 سال سن داشتند.
عباسي علت اصلي غرق شدن اين افراد را آشنا نبودن به فنون شنا ، توجه نكردن به اخطار ناجيان و شنا در ساعات خارج از فعاليت طرح سالمسازي اعلام كرد.
وي گفت : همچنين طبق آمار 76 درصد از شناگراني كه در زمان شروع تا پايان طرح سالمسازي در درياي خزر غرق شدند ، مسافران و شناگران غيربومي بودند .
به گفته عباسي ، شهروندان تهراني بيشترين آمار تلفات غيربومي را داشتند .
طرح سالمسازي دريا در مازندران از سال 93 در مازندران به اجرا گذاشته شد و آمار تلفات ناشي از غرق شدگي هم از آن زمان تاكنون بيش از 70 درصد كاهش يافته است .
گزارش رسمي پزشكي قانوني مازندران نشان مي دهد كه در دهه 80 (سال 80 تا 88) تعداد 2 هزار و 183 نفر در آب هاي ساحلي درياي مازندران غرق شدند و آمار تلفات در سال هاي 88 تا 93 هم يكهزار و 35 نفر بود.
سال 91 با 214 كشته ، مرگبارترين سال در سواحل درياي مازندران بود ولي آمار تلفات در سال 93 به 98 نفر و سال گذشته به 86 نفر كاهش يافت.
خبرنگار: حسين فلاحتي ** انتشاردهنده : مجيد ملازاده
6982/1654/1772
۰ نفر