دكتر 'حسین قنبری' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: جزئیات تولید پهپاد (پرنده هدایتپذیر از دور) خورشیدی در دانشكده صنعت هواپیمایی هنوز نهایی نشده است ولی مسلما كاربردهای آن غیرنظامی خواهد بود.
وی افزود: با ساخت این پهپاد درنظر داریم به عمده نیازهای كشور در حوزه هواشناسی پاسخ دهیم و مباحثی مانند پیش بینی آب و هوا، شناسایی ابرها و ریزگردها را از طریق آن پیگیری كنیم.
به گفته قنبری، این پرنده بدون سرنشین قرار است ابتدا با حداقل دو ساعت تداوم پروازی، روانه آسمان شود ولی در مراحل بعد، این زمان به 24 و 48 ساعت افزایش خواهد یافت.
وی یادآور شد: پیش از این نیز طراحی و ساخت پهپاد در دانشكده صنعت هواپیمایی با همكاری اعضای هیات علمی و دانشجویان و درقالب پروژه های همكاری با صنعت انجام شده است كه البته، این فعالیت ها مطلقا ماهیت نظامی نداشته اند.
قنبری تصریح كرد: گر چه طرح ها و فعالیت های پژوهشی دانشگاهی به طور معمول، در مقاطع تحصیلات تكمیلی به ثمر می نشیند، اما دانشكده صنعت هواپیمایی با وجود این كه در زمینه تربیت نیروهای كاردانی و كارشناسی فعالیت می كند، توجه به پژوهش و انجام پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز صنعت را در دستور كار دارد.
وی ارتقای سطح كمی و كیفی تحقیق و پژوهش و افزایش تعامل با صنعت در قالب قراردادهای همكاری را از رویكردهای جدی دانشكده صنعت هواپیمایی ذكر كرد.
پهپادهای خورشیدی اغلب در ارتفاع بالای ابرها پرواز می كنند، از همین رو در طول ساعات روز به طور مداوم در معرض خورشید قرار داشته و انرژی خود را از خورشید تامین می كنند.
این پهپادها از طریق سلول های خورشیدی، انرژی مورد نیاز برای پروازهای شبانه را ذخیره می كنند.
تاكنون برخی كشورهای پیشرفته، پهپادهای خورشیدی را با كاربری های مختلف طراحی و تولید كرده اند كه به عنوان نمونه، استفاده فیس بوك از پهپادهای خورشیدی برای تسهیل دسترسی كاربران مناطق دور افتاده به اینترنت از جمله آنها است.
مهندسان انگلیسی نیز اخیرا پهپاد خورشیدی ساختند تا نیروهای ویژه انگلیس بتوانند برای ردیابی تروریست ها از آن استفاده كنند.
از آنجا كه هزینه ساخت پهپادها معمولا از ماهواره ارزان تر است و درعین حال، همان كاركردهای ماهواره در حوزه های مراقبت، نظارت بر محصولات زراعی، نظارت بر آب و هوا و بلایای طبیعی و یا هر كنترلی را كه ماهواره های كم ارتفاع دیگر از آنها برخوردارند، داراست، انتظار می رود استفاده از پهپاد در آینده نه چندان دور، رواج بسیار بیشتری در حوزه های مختلف پیدا كند.
از طرف دیگر، این پرنده ها به دلیل استفاده از انرژی خورشیدی و نداشتن آلودگی، در رده فناوری های دوستدار محیط زیست قرار می گیرند و همین ویژگی، استقبال از آنها را افزایش خواهد داد.
علمی**1055**2017
خبرنگار: زینب كارگر*انتشاردهنده: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
تهران- ایرنا- رئیس دانشكده صنعت هواپیمایی كشور از بررسی پروژه طراحی و ساخت پهپاد خورشیدی به سفارش وزارت علوم در این مركز دانشگاهی خبر داد.