به گزارش پايگاه اطلاع رساني منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان، محمد منصوري شنبه افزود: جمع آوري بذر حرا با هدف توليد نهال و توسعه ي جنگل هاي حرا توسط انجمن ناشران طبيعت و زندگي هرمزگان، باشگاه مرجان، انجمن نگهبانان جلگه ميناب و با همكاري انجمن دوچرخه سواران كوهستان استان هاي اصفهان و خراسان رضوي صورت گرفت.
وي بيان داشت: گسترش جنگل، حفظ تنوع زيستي، حفاظت از خاك، تقويت زيستگاه پرندگان و حشرات و حفاظت از سواحل در برابر امواج از اهداف توليد و كاشت نهال حراست.
سرپرست ناشران طبيعت و زندگي هرمزگان نيز گفت: با اطلاع رساني كه در بين سازمان هاي مردم نهاد صورت گرفت، بيش از 60 نفر از سازمان هاي مختلف به صورت داوطلبانه در جمع آوري بذر حرا مشاركت كردند.
اكبري افزود: هدف از اين فعاليت آشنايي بيشتر اعضا با جنگل هاي حرا و توسعه ي صنعت گردشگر ي با استفاده از جاذبه هاي جنگل هاي حرا مي باشد.
جنگل هاي حرا يا مانگرو ريختارهاي گياهي ساحلي در مناطق جزر و مدي نواحي گرمسيري و نيمه گرمسيري به شمار مي آيند كه اغلب بين مدارهاي 30 درجه شمالي و 30 درجه جنوبي عرض جغرافيايي مشاهده مي شوند.
اجتماع گياهي مانگرو در محيط هايي به رشد و ادامه زندگي مي پردازند كه شوري و متوسط دماي سالانه بالا است، جزر و مدهاي پي در پي محيط را فرا مي گيرد و شرايط بي هوازي در بستر رويشگاه وجود دارد.
حرا در حقيقت نام درختي در اندازه هاي سه تا 6 متر با شاخ و برگ هاي سبز و روشن است كه نام علمي آن آويسينيا مارينا (Avicennia Marina) منسوب به حكيم و دانشمند ايراني بوعلي سينا است.
جنگل هاي حرا (مانگرو) را مي توان در خورها و رودخانه هاي فصلي و دائمي هرمزگان به طور مجتمع و يا پراكنده مشاهده كرد و رويشگاه هاي توده هاي طبيعي اين نوع جنگل در شهرستان قشم شامل خورهاي شمال غربي جزيره واقع در خورخوران، جزاير ماسه اي مقابل روستاهاي طبل و لافت تا گوران اعلام شده است.
زمان بذردهي درختان حرا خرداد است و بذردهي اين گونه از شرق به غرب هرمزگان با تاخير زماني آغاز مي شود به طوري كه در شرق استان و در شهرستان جاسك در نيمه دوم تيرماه و در قشم مرداد و شهريورماه بذر اين درخت آماده كشت و توليد نهال مي شود.
زيبايي خيره كننده، دلنواز و چشم نواز جنگل هاي حرا در غرب جزيره قشم موجب شده تا همه ساله هزاران نفر از گردشگران داخل و خارجي بازديد از آنها را در برنامه سفر خود لحاظ كنند.
گردشگراني كه براي نخستين بار و در هنگام مد كامل دريا از اين مناطق بازديد مي كنند با جنگل هاي سرسبزي مواجه مي شوند كه گويي روي آب هاي خليج فارس شناور هستند؛ درحاليكه هنگام پايين رفتن آب (جزر) تپه هايي را با درختان كوچك، متوسط و حتي تنومند كه ريشه هاي انبوه آنها از خاك بيرون آمده، مشاهده مي كنند.
بومي هاي ساكن حاشيه اين جنگل ها از سرشاخه هاي حرا به عنوان علوفه و خوراك دام هاي خود استفاده مي كنند و در هنگام گلدهي نيز زنبورداران محلي كندوهاي خود را به مناطق ساحلي مي آورند زيرا عسل حرا در كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس خريداران زيادي دارد.
وجود دهها گونه پرنده مهاجر و بومي منطقه و همچنين انواع آبزياني كه تعدادي از آنها براي زادآوري وارد اين حوزه شده اند به زيبايي هاي بي شمار جنگل هاي حرا در مناطق ساحلي جزيره قشم افزوده است.
هرمزگان با سطح بيش از 20 هزار هكتار بيشترين سطح جنگل هاي حرا را در كشور دارد.
جنگل هاي منحصر به فرد حرا ، زيستگاه پرندگان ، حشرات ، دو كفه اي ها و محلي امن براي تخم ريزي آبزيان به ويژه ميگو است به طوري كه 50 درصد از آبزيان خليج فارس و درياي عمان در جنگل هاي حرا تخم ريزي مي كنند.
شهرستان بندرخمير در 85 كيلومتري غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع است.
7195/6048
خبرنگار:رقيه غلامي زاده **انتشار دهنده:خليل تنيده
باهمكاري سازمان هاي مردم نهاد هرمزگان،
10 كيلوگرم بذر حرا در بندرخمير جمع آوري شد
۲۴ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۵
کد خبر:
82267132
بندرعباس- ايرنا - رييس آموزش ، ترويج و مشاركت هاي مردمي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت: 10 كيلوگرم بذر حرا توسط سازمان هاي مردم نهاد فعال استان، در شهرستان بندرخمير جمع آوري شد.