۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۰۵
کد خبر: 82268075
T T
۰ نفر

12 استان كشور نرخ بیكاری تك رقمی دارند

۲۵ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۰۵
کد خبر: 82268075
12 استان كشور نرخ بیكاری تك رقمی دارند

تهران-ایرنا-نتایج آمارگیری انجام شده در نخستین فصل امسال در زمینه وضعیت اشتغال نشان داد: نرخ بیكاری 12 استان كشور در بهار 95 تك رقمی است و این درحالی روی داد كه در بهار پارسال 11 استان كشور نرخ بیكاری تك رقمی داشتند.

گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بر اساس گزارش چكیده نتایج طرح آمارگیری نیروی كار بهار 1395 كه از سوی مركز آمار ایران انتشار یافته، استان كرمانشاه با 19.2درصد بیشترین و آذربایجان شرقی با 6.3 درصد كمترین نرخ بیكاری را در میان استان های كشور به خود اختصاص داده اند.
نرخ بیكاری استان كرمانشاه در بهار 94 به میزان 13.7 درصد و استان آذربایجان شرقی 7.7 درصد ثبت شده بود.
میانگین نرخ بیكاری كشور در بهار امسال 12.2درصد بود كه 14استان كمتر و 17 استان بیشتر از میانگین كشوری نرخ بیكاری داشتند.
تعداد شاغالان كشور در فاصله فصل بهار 94 تا 95 بالغ بر 742 هزار و 882 نفر اضافه شده و نرخ مشاركت اقتصادی از 38 به 39.5درصد رسیده است.
نشانه های مزبور حاكی از بهبود وضعیت بازار كار كشور است، اما بازار كار كشور با ورودی های جدید نیز روبرو شده و این روند بیكاری در استان های كشور تفاوت دارد و از 19.2تا 6.3درصد در نوسان است .
نرخ بیكاری در ایران در بهار 95 نسبت به بهار 94 افزایش یافته، اما تردیدی نیست همانگونه كه علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی سه سال پیش،پیش بینی كرده بود متقاضیان ورود به بازار كار كه به طور عام فارغ التحصیلان دانشگاهی و زنان جویای كار هستند،نرخ بیكاری را افزایش داده اند.
استان های چهار محال بختیاری، كهگیلویه و بویراحمد به ترتیب با 17.8 درصد و 16.4 درصد در جایگاه های دوم و سوم از نظر نرخ بیكاری قرار دارند.
كارشناسان و پژوهشگران براین باورند كه بیكاری در ایران را در گروههای سنی زنان و دانش آموختگان دانشگاهی باید جستجو كرد، درعین حال تردیدی نیست، یكی از مشكلات اشتغال در ایران،دستمزد پایین است .
بررسی هایی كه یكی از موسسه های كاریابی های شهر تهران انجام داد، مردان براحتی حاضر به پذیرش مشاغل پیشنهادی به دلیل پایین بودن دستمزد نبودند.
بازار كار ایران نه تنها از نبود فرصت های شغلی برای جوانان در مضیقه است، بلكه كمی دستمزد از دیگر مشكلات این بازار به حساب می آید بگونه ای كه بسیاری از جوانان به دلیل دستمزد ناكافی، نمی توانند از عهده مخارج زندگی برآیند.
كارشناسان معتقدند: بازار كار ایران نه تنها در خصوص ایجاد اشتغال باید خود را مهیا كند، بلكه باید به گونه ای تحول پیدا كند كه یك دانش آموخته دانشگاهی و یا حتی افراد با تحصیلات كمتر، بتوانند حداقل های زندگی خود را فراهم كنند.
اقتصام ** 9123 ** 1559** خبرنگار : زهره دریغ گفتار**انتشار دهنده: حسین عضدی فسا
۰ نفر