به گزارش ایرنا، وزارت دفاع روسیه پیس از این خبر برنامه ارتقای پایگاه طرطوس به حالت نظامی برای استفاده از یگان رزمی دریایی این كشور را اعلام كرده بود كه باید در پارلمان تصویب شود.
شبكه راشا تودی روز دوشنبه در این باره گزارش داد: یك مقام دوما اعلام كرد كه براساس برنامه ریزی انجام شده، روسیه حق استفاده از پایگاه دریایی طرطوس را برای 49 سال می گیرد.
مقام روسی كه نام وی معرفی نشده، افزوده است: این موافقتنامه در طول یك ماه برای اظهار نظر پارلمانی در دوما بررسی می شود.
سرتیپ سمیر سلیمان رییس بخش اطلاع رسانی ارتش سوریه نیز در این باره به خبرگزاری روسی ریانووستی گفت: پایگاه دریایی روسیه در بندر طرطوس توانمندی نظامیان سوری را نیز بیشتر می كند تا زودتر علیه گروههای تروریستی پیروز شویم.
این تصمیم پس از استقرار مجموعه سامانه دفاعی اس 300 روسیه در پایگاه طرطوس اعلام شده است كه افزون بر تامین امنیت نیروهای این كشور، از یگان های ارتش سوریه در برابر حمله های هوایی ائتلاف آمریكایی ضدسوری حفاظت كند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هفته پیش نیز موافقتنامه استقرار بلندمدت یگان های عملیاتی نیروی هوافضای این كشور در پایگاه حمیمیم سوریه را كه مورد تایید پارلمان قرار گرفته بود، امضا كرد.
روسیه دو روز پیش یك گروه دریایی به فرماندهی ناو هواپیمابر آدمیرال كوزنتسف شامل رزمناو اتمی پطر كبیر و ناوهای سورومورسك، ویتسه آدمیرال كولاكوف و یك ناو پشتیبانی به دریای مدیترانه اعزام كرد كه قرار است در سواحل شرقی سوریه مستقر شوند.
این برنامه در چارچوب تقویت یگان دریایی این كشور در دریای مدیترانه صورت می گیرد كه تاكنون در اجرای عملیات ضد تروریستی علیه داعش و جبهه النصره نیز شركت داشته است.
مقام های روسیه برای تامین امنیت مدیترانه اهمیت زیادی قائل هستند.
در زمان حاضر، روسیه با استفاده از پایگاه طرطوس بیش از 15 ناو جنگی و كشتی پشتیبانی در مدیترانه دارد كه هر یگان پس از پایان ماموریت با ناوهای دیگری جایگزین می شود و به این ترتیب ناوگروه روسی همیشه با ماموریت دفاع از سواحل سوریه در این پهنه آبی مستقر است.
این تدابیر همزمان با برنامه آمریكا و انگلیس برای افزایش حضور نظامی در دریای مدیترانه صورت می گیرد.
روسیه از هفتم مهرماه سال گذشته براساس درخواست دولت سوریه با استفرار ده ها فروند بمب افكن، بالگردهای رزمی، مجموعه های شناسایی، ناوها و زیر دریایی در كنار بمب افكن های قاره پیما، مواضع گروه های تروریستی ضد سوری تحت حمایت گروهی از كشورهای غربی غربی بویژه داعش و جبهه النصره را بمباران می كند.
اروپام 391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
مسكو - ایرنا - موافقتنامه واگذاری 49 ساله پایگاه دریایی طرطوس از سوی سوریه به روسیه وتبدیل كاربری آن از پشتیبانی به عملیات نظامی بین این دو كشور امضا می شود.