۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۷:۵۵
کد خبر: 82271765
T T
۰ نفر

معرفی 6 كتاب با موضوع زبان و ادبیات فارسی

۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۷:۵۵
کد خبر: 82271765
معرفی 6 كتاب با موضوع زبان و ادبیات فارسی

تهران- ایرنا- 6 كتاب با موضوع زبان و ادبیات فارسی در نخستین نشست كتابخوان تخصصی زبان و ادبیات فارسی به اشتراك گذاشته شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا در این نشست كه عصر سه شنبه با مشاركت اداره كل كتابخانه های عمومی استان تهران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محل این پژوهشگاه برگزار شد، جمعی از دانشجویان، اساتید و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی حضور داشتند.
روح انگیر كراچی نویسنده كتاب 'بانو گشسب نامه' گفت: این كتابی منحصر به فرد در حوزه ادبیات حماسی است كه برای اولین بار در سال 82 و برای بار دوم در سال 93 منتشر شد.
وی با بیان اینكه این كتاب بر اساس 6 نسخه تصحیح شده است، هدف از تصحیح نسخه های خطی درباره زنان را نشان دادن و برجسته كردن هویت زن ایرانی در زمانه ای كه نیاز به آن وجود داشت عنوان كرد.
به گفته كراچی، بانو گشسب نمونه ای از زن ایرانی و نماد سركشی و توانانی و قدرت در جامعه ای نامطلوب است.
اسماعیل امینی استاد دانشگاه هم درباره كتاب «تاریخ شعر زنان از آغاز تا سده هشتم هجری » توضیحاتی ارائه كرد.
وی گفت: در این كتاب تلاش شده آنجا كه زنان شاعر نادیده گرفته شده اند و از تجربه شعری آنها حرفی به میان نیست، بررسی آغاز تا سیر تكوین شعر زنان در گذر تاریخ ادبیات فارسی تدوین شود و بدین ترتیب سهم هر شاعر و نقش آثار خلاقه آنها در این جریان مشخص شود.
سمیه ذاكری، با بررسی كتاب «فرهنگ داستان های عاشقانه در ادب فارسی» گفت: داستان هایی در این فرهنگ آمده كه مكتوب شده اند و روایات شفاهی و غیرمكتوب كه بیشتر در گویش های محلی و منطقه ای رایج است، ذكر نشده است.
همچنین كتاب «هشت رساله درباره احوال زنان» نوشته روح انگیز كراچی توسط شراره علا معرفی شد.
وی در این باره گفت: نویسنده در این كتاب می نویسد، بازنویسی نسخه های خطی و تحلیل جامعه شناختی این آثار منابعی دقیق در اختیار پژوهشگران و جامعه شناسان قرار می دهد تا تاریخ اجتماعی ایران را به دور از اظهارنظرهای غیرعلمی، مغرضانه، یكجانبه و كلی گویی با روش علمی و به روشنی بنویسند.
امید نقوی و لیلا كردبچه از دیگر اساتید زبان و ادبیات فارسی در این نشست در باره دو كتاب
'سخن آشنا ادبیات ایران از ابتدا تا امروز' و 'نگاهی تحلیلی به علم بیان ' توضیحاتی ارائه كردند.
لیلا كردبچه درباره كتاب نگاهی تحلیلی به علم بیان نیز گفت: علم بیان كه نخستین بار به صورت مستقل با اندیشه های عبدالقاهر جرجانی به جهان علم معرفی و مبانی و اصولش استوار شد، در ابتدا برای اثبات اعجاز لفظی قرآن و برای نیل به این هدف شكل گرفت و اولین پژوهش ها در این زمینه برای آشنایی با این كتاب مقدس و درك ظرافت های لفظی آن رواج یافت.
وی افزود: جرجانی در اهمیت علم بیان بر این باور است كه اگر این علم نبود علوم دیگری شكل نمی یافت و در پرده می ماند.
به گفته كردبچه، جرجانی این علم را دارای فواید و محاسنی می داند كه در حساب نمی آید و دقت و تعمق آن محاسن را محدود نمی كند.

** حمایت مجلس از ترویج فرهنگ كتاب و كتابخوانی
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: نوجوانان در عصر كامپیوتر و تكنولوژی كمتر به كتابخوانی توجه می كنند، آنها بیشتر در فضای مجازی هستند، بنابراین برگزاری نشست های كتابخوان كاری فرهنگی و پسندیده در این راستا است.
سیده فاطمه ذوالقدر اظهار داشت: در مجلس از مصوباتی كه در راستای اعتلا و ارتقای فرهنگ كتابخوانی است حمایت می كنیم.
وی اظهار امیدواری كرد كه این نشست های تخصصی به همت نهاد كتابخانه های عمومی كشور ادامه یابد.
طیبه سیاوشی شاه عنایتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست ضمن ستودن این اقدام فرهنگی نهاد كتابخانه های عمومی كشور گفت: در نطق سالانه خود پیشنهاد كرده ام كه همانطور كه نقد سینمایی یك شغل است، نقد كتاب نیز یك شغل محسوب و جشنواره هایی در این راستا برگزار شود تا شاهد گسترش كتابخوانی در میان جوانان باشیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، كتابخوان عنوان نشست هایی است كه با هدف به اشتراك گزاری كتاب های خوانده شده و با هدف ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی كتاب برگزار می شود.
شركت كنندگان در این نشست ها در مدت 10 تا 15 دقیقه كتابهای خوانده و یا نوشته شده خود را برای دیگران معرفی و یا به عبارتی به اشتراك می گذارند.
افق نشست كتابخوان، توسعه رفتار مدنی رشد یافته و رشد دهنده در سراسر كشور، حتی روستاهای دوردست و جمع های كوچك خانوادگی است تا به مرور به درونی شدن عادت مطالعه منجر شود.
فراهنگ**1880**1540**1027**خبرنگار: پروین اروجی**دریافت كننده: حمید بحرینیان*انتشار دهنده:محمدجواد دهقانی
۰ نفر