۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۴
کد خبر: 82272757
T T
۰ نفر

همايش ملي رضوي در اردبيل برگزار شد

۲۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۴
کد خبر: 82272757
همايش ملي رضوي در اردبيل برگزار شد

اردبيل - ايرنا - همايش يك روزه ملي علمي و پژوهشي گفت و گو و مناظرات رضوي روز چهارشنبه در مجتمع فرهنگي ،هنري فدك اردبيل برگزار شد.

به گزارش ايرنا، در اين همايش كه انديشمندان ، نخبگان و علماي حوزه هاي علميه قم و مشهد، نماينده ولي فقيه در استان امام جمعه اردبيل و تني چند از استادان دانشگاه هاي كشور حضور داشتند هشت مقاله علمي پژوهشي ارائه شد.
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اردبيل در اين همايش گفت: در سال هاي گذشته اين مراسم با عنوان چاووشي خواني و مديحه سرايي در سطح غيرعملي برگزار مي شد كه پيشنهاد تبديل چاووشي خواني به يك موضوع علمي در قالب برگزاري همايش علمي و پژوهشي مناظرات رضوي مطرح و خوشبختانه با اين پيشنهاد موافقت شد.
آيت الله سيد حسن عاملي با بيان اينكه يكي از شاهكارهاي امام رضا(ع) مناظرات با عالمان ديني و حتي و غيرديني بود افزود: مامون 40 هزار جمعيت را براي مناظره با امام رضا دعوت كرد با اين هدف تا ايشان را از ولايت كنار بگذارد اما امام در اين مناظره ابهت آنان را شكست داد.
وي مناظره را در آشكار شدن حقيقت موثر دانست و افزود: مناظره براي تببين ارزش ها ، تبادل آرا وآشكار شدن حقيقت صورت مي گيرد و چون برگرفته از قران است بايد اصول و راهكارهاي آن بخوبي اجرا شود .
امام جمعه اردبيل اضافه كرد: حضرت ابا عبدالله حسين هم در مقابله با دشمن و آشكار كردن حقيقت نهضتي را آغاز كرد كه اين نهضت برگرفته از قرآن كريم بود و ايشان بارها اعلام كردند كه من بر سيطره جدم اين نهضت را كه يك نهضت شخصي نبوده بلكه برگرفته از اصول قرآن است انجام مي دهم .
عاملي افزود: يكي از موضوعاتي كه در بحث مناظرات بايد مد نظر باشد دعوت اديان مختلف براي مناظره است همانطور كه خداوند در قران از اهل كتاب خواسته در مناظرات وجه اشتراكات و رفتار حسنه بيشتر رعايت شود.
سيد جواد جعفري مدير عامل بنياد بين المللي امام رضا هم در اين همايش گفت: برگزاري اين همايش در شهر دارالارشاد اردبيل بسيار ارزشمند است و انگيزه اصلي هم از اين همايش برگزاري آن بصورت علمي و پژوهشي است.
وي با بيان اينكه اردبيل شهر مذهبي و حسيني است افزود: به روايت تاريخ نخستين كتابخانه در اردبيل در قرن هشتم قمري ايجاد پس از آن كتابخانه هاي ديگري هم در اين شهر تاسيس شد كه اين مجموعه هاي ارزشمند بعنوان غنايم جنگي غارت و تعدادي هم به پايتخت منتقل شده است .
جعفري افزود: چنين پيشينه و پشتوانه و عشق وارادت مردم استان اردبيل به آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) انگيزه برگزاري مناظرات رضوي در اين ديار را بيش از پيش آشكار ساخته است.
وي اضافه كرد: مناظره ديني وقتي ارزشمند است كه منجر به صلح و آرامش شود و بر اين اساس ايران اسلامي در ترويج چنين گفت و گو هايي پيشرو بود و دليل آن همزيستي مسالمت آميز اقوام ايراني در كشور است.
به گزارش ايرنا، در اين همايش از هشت مقاله برگزيده و نيز از رسانه هاي محلي فعال در انتشار اخبار همايش تجليل و همچنين از كتاب نسيم رضوان ونمايي شد.
خبرنگار:يعقوب شاددل** انتشار دهنده: عارف شيرزاد
1395/ 1257