به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا، «اهميت اكران فيلم مستند»، «تجهيز كتابخانههاي عمومي كشور به آرشيو فيلم مستند»، «خريد رايت فيلمخانهاي فيلم مستند»، «مشاركت تشكلهاي صنفي در مستندنگاري طرحهاي بزرگ ملي» و «استفاده از ظرفيت شبكه نمايش خانگي و سرويس ويديوي درخواستي» از مباحث مهم اين نشست بود.
سرمايهگذاري در حداقل يك طرح پژوهشي پيشنهادي از سوي انجمن تهيهكنندگان سينماي مستند از ديگر موارد مطرح شده در ديدار صنوف سينمايي با معاون توسعه و فناوري سينمايي بود.
حيدري خليلي معاون توسعه فناوري و مطالعات سينمايي ضمن تبريك به مهرداد اسكويي و سينماي ايران براي درخشش فيلم مستند «روياهاي دم صبح» با اشاره به نقش مهم سينماي مستند در معرفي سينماي ايران به جهانيان و حضور و درخشش پرشمار فيلم هاي مستند ايراني در جشنوارههاي جهاني از ديدگاه و پيشنهادات مطرح شده در اين نشست، استقبال كرد.
وي ظرفيتهاي آموزشي ـ پژوهشي و برنامهريزي معاونت توسعه فناوري و مطالعات سينمايي را تشريح كرد و طرحهاي پيشنهادي هيات مديره تهيهكنندگان مستند را قابل پيگيري دانست و اظهار اميدواري كرد: با تشكيل كارگروه مشترك تامين و تحقق طرح هاي ياد شده به زودي در دستور كار قرار گيرد.
در اين نشست مرتضي رزاق كريمي با اشاره به عضويت 200 تهيهكننده مستند و 400 مستندساز در صنف مستندسازان خانه سينما، توليد سالانه 1000 عنوان فيلم مستند كوتاه و بلند در كشور را نشان از ظرفيت قابل اعتناي سينماي مستند كشور دانست و از انجمن تهيهكنندگان سينماي مستند به عنوان يكي از صنوف فرهيخته و پيشرو خانه سينما نام برد.
سعيد رشتيان رييس هيات مديره انجمن تهيه كنندگان مستند نيز بيان كرد: برگزاري كارگاه آموزشي توسط دو شبكه تلويزيوني آلمان در آبان ماه در خانه سينما را گامي براي شكل گيري بستر توليد مشترك با منابع سرمايه گذار خارجي ميدانيم.
سيد حسين حقگو عضو هيات مديره و خزانه دار، در اين نشست بازنگري طرحهاي متوقف مانده اكران فيلمهاي مستند و انجام طرح مطالعاتي در زمينه فيلمهاي مستند را خواستار شد و گفت: اختصاص سالن براي اكران فيلمهاي مستند از سوي دولت پيشنياز اجراي اين طرح است و فراهم ساختن زمينه هاي لازم براي توليد مشترك با ديگر كشورهاي جهان را راهي براي راهيابي به بازارهاي جهاني ميدانيم.
در ادامه فخرالدين سيدي تهيه كننده و مستندساز فعال در اين حوزه به مشكلات اقتصادي موجود براي اعضاي اين صنف اشاره كرد.
رامين حيدري فاروقي با ابراز نگراني از اين كه هنوز سنت مستندنگاري به امري بديهي در جامعه بدل نشده است، خواستار شد: نظام آموزشي كشور ضرورت اين امر را به دانشآموزان آموزش دهد و اراده جمعي براي ثبت و مستندسازي تحولات اجتماعي در گستره وسيع آن صورت گيرد.
مجيد خالقي سروش عضو هيات مديره نيز بر سعه صدر و بالا رفتن آستانه تحمل مسئولان تاكيد كرد تا با كاهش خطوط قرمز، امكان توليد مستندهاي اجتماعي به عنوان تاريخ تصويري كشور براي آيندگان فراهم شود.
در نشست تخصصي معاونت توسعه با هيات مديره صنف تهيه كنندگان مستند رمضانعلي حيدري خليلي، سعيد رجبي فروتن، پانته آ خاموشي، سهيلا عسكري و سعيد رشتيان، مرتضي رزاق كريمي، مجيد خالقي سروش، رامين حيدري فاروقي و فخرالدين سيدي، محمدرضا دزفولي، سيد حسين حقگو حضور داشتند.
فراهنگ**9246**1823خبرنگار: عليرضا مرادي* انتشار دهنده: طاهره نبي اللهي
تهران- ايرنا- انجمن تهيه كنندگان سينماي مستند در هفدهمين نشست با معاون توسعه فناوري و مطالعات سينمايي مشكلات اين بخش از سينما را مورد بررسي قرار دادند.