به گزارش ایرنا، نمایندگان پارلمان اندونزی روز چهارشنبه توافق كردند توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس را تایید كنند.
توافقنامه پاریس دسامبر گذشته با موافقت حدود 200 عضو كنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل در پاریس به امضا رسید. هدف اصلی این قرارداد كاهش گازهای گلخانه ای با محدود كردن مصرف سوخت های فسیلی برای مقابله با گرمایش جهانی است.
كشورهایی كه 55 درصد انتشار دیاكسید كربن دارند باید این توافقنامه را امضا و در پارلمان هایشان به تصویب برسانند كه اندونزی براساس گزارش رسانه های محلی روز چهارشنبه دست به این اقدام زد.
اندونزی در طرح خود متعهد به كاهش انتشار دستكم 29 درصد گازهای گلخانه ای تا سال 2030 با تشدید حفاظت از جنگل ها و گسترش بخش انرژی تجدیدپذیر شده است.
مجمع الجزایر اندونزی از جنگل های وسیع بارانی گرمسیری تشكیل شده است كه بسیاری از درختان این جنگل ها در سال های اخیر قطع و به عنوان چوب به فروش می رسد تا راه برای تبدیل این جنگل ها به مزارع پالم هموار شود، عاملی كه به تشدید تولید گازهای گلخانه ای منجر شده است.
آتش زدن عمدی جنگل ها توسط برخی شركت ها و یا مردم برای تبدیل آنها به مزارع پالم یكی از مشكلات بر سر راه دولت اندونزی است.
این آتش سوزی ها طی 6 ماه سال گذشته موجب نابودی 2.6 میلیون هكتار از جنگل ها و مزارع اندونزی شد و آلودگی های زیست محیطی را در جنوب شرق آسیا در پی داشت.
برآوردهای نشان داد آتش سوزی های اندونزی نزدیك به دو برابر انتشار سالانه گازهای گلخانه ای در استرالیا این نوع گازها را منتشر كرد.
از اندونزی تا سال گذشته به عنوان دهمین كشوری نام برده می شد كه بالاترین آلودگی كربنی را داشت، اما فصل خشكسالی و آتش سوزی های سال 2015 میلادی جایگاه این كشور را در این بخش افزایش داد و پس از چین و آمریكا قرار گرفت.
از سوی دیگر دولت اندونزی متعهد شده است 29 درصد تولید گازهای گلخانه ای را تا سال 2030 كاهش دهد، كاری كه كارشناسان حفاظت از محیط زیست آن را بعید می دانند.
اندونزی به عنوان یكی از تولیدكنندگان اصلی كاغذ، خمیر كاغذ و زغال سنگ حرارتی، از بزرگترین تولیدكنندگان گازهای گلخانه ای محسوب می شود كه تخریب جنگل ها، آتش سوزی و جنگل زدایی نقش مهمی در تولید گازهای گلخانه ای در این كشور دارد.
این كشور به عنوان بزرگترین اقتصاد جنوب شرقی آسیا تحت فشار بین المللی قرار دارد تا تخریب جنگل ها و خاك غنی از كربن خود را برای مناسب كردن زمین مورد نیاز بسیاری از تولیدكنندگان روغن پالم و شركت های معدنی متوقف كند.
سهم اندونزی در تولید گازهای گلخانه ای جهان حدود یك ونیم درصد است.
اما اندونزی می گوید اگر كمك های بین المللی مانند منابع مالی دریافت كند، نه تنها هدف 29 درصدی كاهش گازهای گلخانه ای را محقق می كند، بلكه آن را تا سال 2030 به 41 درصد خواهد رساند.
آساق**1611*انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
اندونزی توافقنامه پاریس برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را تصویب كرد
۲۹ مهر ۱۳۹۵، ۵:۳۵
کد خبر:
82273599
كوالالامپور – ایرنا – اندونزی، یكی از بزرگترین تولیدكنندگان گازهای گلخانه جهان توافقنامه پاریس برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را تصویب كرد، اما كارشناسان محیط زیست در مورد برنامه های دولت برای محدود كردن گرمایش جهانی تردید دارند.