به گزارش گروه فرهنگي ايرنا از موسسه نمايشگاه هاي فرهنگي ايران، عبدالمهدي مستكين، در نشست تخصصي پايتخت كتاب ايران دربخش جنبي نمايشگاه كتاب تبريز گفت: يونسكو از سال 2001 با تدوين و اجراي برنامهاي اقدام به انتخاب پايتخت جهاني كتاب كرد.
وي افزود: اين اقدام با توجه به مولفههاي متعددي چون بهبود فضاي كسب و كار ناشران، ترويج فرهنگ كتابخواني و توجه به زيرساخت هاي فرهنگي از جمله ساخت كتابخانه و توسعه فضاهاي رشد براي كتابخواني، انجام شده است.
مستكين با اشاره به برگزاري جشنواره انتخاب پايتخت كتاب ايران گفت: از دو سال پيش و با پيشنهادي كه از طرف دفتر فرهنگي يونسكو در ايران مطرح شد و همكاري كه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت گرفت، تصميم بر آن شد تا هرسال 'پايتخت كتاب ايران' انتخاب شود.
او هدف از اين برنامه را افزايش فعاليتهاي فراگير در زمينه كتاب و كتابخواني بين شهروندان ايراني دانست.
معاون فرهنگي كميسيون ملي يونسكو عنوان كرد: جشنواره «انتخاب پايتخت كتاب ايران» ميتواند سرآغاز مسيري جدي و خوش يمن در عرصه كتاب و كتابخواني باشد و جا دارد تمامي نهادهاي دولتي و تشكلهاي مردمي و خصوصي در اين مسير با يكديگر همراه و همدل باشند.
مستكين با بيان اين كه يونسكو هر سال يك شهر را به عنوان پايتخت كتاب معرفي مي كند، گفت: اين طرح براي صلح، امنيت و ترويج فرهنگ و كتابخواني طرح ريزي شده است، حقيقت اين است كه اگر عنصر فرهنگ در هر ديار و كشوري شكل گرفته و بالنده شود، آن كشور را در مسير توسعه قرار خواهد داد.
وي تاكيد كرد: هر كشوري در مدار توسعه پايدار حركت كرده، بر مبناي كتاب بوده است.
معاون فرهنگي كميسيون ملي يونسكو در ايران با اشاره به مشكلات و آسيب هاي حوزه فرهنگ سازي براي كتابخواني، تصريح كرد: بايد مسائل مختلفي را در اين حوزه در نظر بگيريم كه يكي از اين مسائل مقوله ِاقتصاد است و كسي كه نيازهاي اوليه وي فراهم نشده است، انتظار مطالعه از او به جا نيست.
مستكين با اشاره به اهميت مقوله فرهنگ و با اشاره به اين كه فرهنگ از دو واژه «فر» به معناي نور و «هنگ» به معني آهنگ و قصد رسيدن تشكيل يافته است، اظهار كرد: انسانهاي فرهنگي و كساني كه دغدغهي فرهنگ دارند، افرادي با كردار الهي هستند كه به سمت تعالي حركت ميكنند.
وي گفت: از منظر ابن سينا ساحت زندگي به دو دسته تقسيم مي شود، ساحت 'زيست' و 'به زيست'، كه ساحت زيست ساحت بقا و درگيري و زندگي حيواني و نباتي است، اما ساحت به زيست همان ساحت اتفاقات عرصه فرهنگ است و معناي انسان در اين حوزه تفسير مي شود.
چهاردهمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تبريز و چهارمين نمايشگاه قرآن و عترت از بيست و ششم مهر تا يكم آبان ماه جاري از ساعت 10 صبح الي 20 در محل نمايشگاه بينالمللي تبريز برگزارمي مي شود.
فراهنگ**3079** دريافت كننده: علي اسدي**انتشاردهنده:زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- معاون فرهنگي كميسيون ملي يونسكو در ايران گفت: تلاش براي توسعه فرهنگي كشورمان يكي از نيازهايي است كه نبايد از آن غفلت كرد.