۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۱۳
کد خبر: 82276006
T T
۰ نفر

يكي از علل سردردهاي ضربان دار ميگرني ها كشف شد

۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۱۳
کد خبر: 82276006
يكي از علل سردردهاي ضربان دار ميگرني ها كشف شد

تهران - ايرنا - مطالعات محققان كلينيك مايو در آمريكا نشان مي دهد علاوه بر عوامل هورموني، استرس و رژيم غذايي، باكتري هاي روده نيز نقش مهمي در سردردهاي ضربان دار افراد مبتلا به ميگرن دارند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال اكسپرس، اين مطالعات نشان مي دهد تركيب منحصربفردي از باكتري هاي معده و روده ميزان حساسيت نسبت به مواد غذايي حاوي نيترات را افزايش مي دهد. نيترات موجود در مواد غذايي توسط باكتري هاي روده تجزيه مي شوند و سبب انبساط رگ هاي خوني موجود در مغز و پوست سر شده و در نهايت باعث سردردهاي ضربان دار مي شوند.
مطالعات نشان مي دهد نمونه بزاق و مدفوع تمام مبتلايان به سردردهاي ضربان دار، حاوي اين تركيب باكتريايي بوده است.
سردرد هاي ميگرني به صورت درد هاي ضربان دار و تپش دار در نقطه ‌اي از سر توصيف مي ‌شود و معمولا نيمي از مغز را در بر مي گيرد. مدت زمان اين درد بين 4 تا 72 ساعت است و زندگي فرد را مختل مي كند.
معمولا اين افراد نسبت به صدا و نور حساس مي شوند و بيماري آنان با اين دو عامل افزايش مي يابد. رژيم غذايي، استرس و تغييرات هورموني در ميزان و شدت اين بيماري نقش مهمي دارد. طبق آخرين آمار انستيتو ملي سلامت، حدود 10 درصد از افراد سراسر دنيا به اين بيماري مبتلا هستند و تعداد مبتلايان خانم 4 برابر آقايان است.
نتايج يك مطالعه جديد كه در شصت و ششمين نشست سالانه مغز و اعصاب آمريكا در فيلادلفيا مطرح شد نشان مي دهد كه استرس مهمترين عامل عود اين حملات است.
با توجه به گزارش مركز درد آتلانتا، موارد زير در بروز دردهاي ميگرني موثر هستند
•استرس ( 80 درصد)
•هورمون (65 درصد)
•بو (44 درصد)
•نور (38 درصد )
•دود (36 درصد)
•گرما (30 درصد)
•مواد غذايي تحريك كننده (27 درصد)
منظور از مواد غذايي تحريك كننده ميگرن عبارتند از :
•انواع ترشيجات
•انواع مخمر ها
•انواع ادويه ها
•انواع غذا هاي كنسرو شده
•نوشابه هاي انرژي زا
•مقادير زياد كافئين
•كاكائو
•پنير چدار
•ماهي دودي
•سوسيس و كالباس
•نوشابه
•پياز
•مشروبات الكلي
يكي از مهمترين دلايل عود سردردهاي ميگرني، عدم توجه به وعده هاي غذايي، مخصوصا صبحانه است. به افراد مستعد ابتلا به ميگرن توصيه مي شود كه به وعده هاي غذايي منظم توجه داشته باشند و از غلات، ميوه و سبزيجات تازه و گوشت كم چرب استفاده كنند.
نتايج اين تحقيقات در نشريه mSystems منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم:سپيده علي‌كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن
۰ نفر