۳ آبان ۱۳۹۵، ۹:۴۳
کد خبر: 82278238
T T
۰ نفر
غربالگري تنبلي چشم براي كودكان 3 تا 6 سال آغاز شد

تهران - ايرنا - معاون پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي كشور از آغاز اجراي طرح ملي غربالگري تنبلي چشم براي كودكان سه تا 6 سال خبر داد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از روابط عمومي سازمان بهزيستي، مينو رفيعي افزود: والدين مي‌توانند به همراه كودكان خود تا پايان آذر ماه به مراكز پيشگيري از طرح تنبلي چشم مراجعه كنند.
وي با اشاره به استقرار گروه‌هاي سيار در مناطق صعب‌العبور و روستايي، اظهار اميدواري كرد كه ضريب موفقيت طرح افزايش يابد.
وي ميزان مشاركت در اين طرح طي سال گذشته را 74 درصد عنوان كرد و گفت: علت مشاركت نكردن 26 درصد كودكان در طرح تنبلي چشم ، عدم آگاهي والدين و فقر فرهنگ سلامت در برخي مناطق گزارش شده است.
وي ادامه داد: از ابتداي اجراي طرح در سال 74 تاكنون، 23ميليون كودك معاينه شده‌اند و از اين شمار، 250هزار كودك ، دچار اختلال بينايي بوده‌اند كه در زمان مناسب، اقدامات درماني براي آنان انجام شد.
معاون پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي كشور خاطرنشان كرد: براي معاينه هر كودك، 20 هزار ريال از خانواده‌ها دريافت مي‌شود.
رفيعي اظهار كرد: امسال، بهزيستي 6 ميليارد تومان براي اجراي موفق اين طرح و همچنين جهت ارائه عينك و يا كمك هزينه‌هاي جراحي اختصاص داده است.
وي يادآور شد: تنبلي چشم به علت ظاهر سالم چشم قابل تشخيص نيست و به همين جهت بايد كودكان از اين نظر معاينه شوند ؛ بنابراين سازمان بهزيستي كشور اجراي طرح تنبلي چشم را در دستور كار خود قرار داده است؛ چرا كه اگر كودكان زمان طلايي غربالگري را از دست بدهند، ديگر نمي‌توان اختلالات بينايي اعم از كم‌بينايي و يا نابينايي را درمان كرد.
رفيعي در ادامه به عوارض ناشي از تنبلي چشم در كودكان اشاره كرد و گفت: اختلال در ديد عمقي، اختلالات تحصيلي و يادگيري، نابينايي يا كاهش بينايي دائم، كاهش قدرت تمركز و تفكيك و احتمال بيشتر بروز حوادث و معلوليت از عوارض ناشي از تنبلي چشم در كودكان به شمار مي رود.
معاون پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي كشور هدف كلي طرح غربالگري تنبلي چشم را ارتقاي سطح سلامت بينايي كودكان سه تا 6 سال در سراسر كشور دانست و گفت: كاهش شيوع و بروز تنبلي چشم در كودكان سه تا 6 سال، افزايش ميزان دسترسي كودكان به خدمات غربالگري بينايي به ويژه در مناطق محروم، روستايي و صعب‌العبور، افزايش ميزان آگاهي آحاد جامعه از تنبلي چشم، بيماري‌هاي چشمي و راه‌هاي پيشگيري و درمان آن از اهداف اختصاصي طرح غربالگري تنبلي چشم محسوب مي‌شود.
وي با اشاره به اجراي طرح ملي غربالگري تنبلي چشم در 21 سال گذشته، يادآور شد: يكي از افتخارات بهزيستي، اجراي اين طرح به صورت مستمر از سال 74 در كشور است.
تنبلي چشم يا «آمبليوپي» نوعي اختلال بينايي است كه ديد را كاهش مي دهد و پيشرفت آن منجر به كم بينايي و حتي نابينايي مي شود ؛ بنابراين اين اختلال در يادگيري و تمركز كودكان تاثيرات سوء دارد و فرد را در معرض حوادث قرار مي دهد.
اجتمام**9185**1776
دريافت كننده: سادات حسيني خواه**انتشار دهنده:ليلا خطيب زاده