۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۵۹
کد خبر: 82278910
T T
۰ نفر

1370 تعاونی تولید روستایی در كشور فعالیت دارند

۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۵۹
کد خبر: 82278910
1370 تعاونی تولید روستایی در كشور فعالیت دارند

بوشهر- ایرنا- قائم مقام اتحادیه مركزی شركتهای تعاونی تولید روستایی گفت: هم اكنون یكهزارو 370 تعاونی تولید روستایی درقالب 66 اتحادیه استانی و شهرستانی در كشور فعال هستند.

به گزارش ایرنا، علی بحرینی روز دوشنبه در كارگاه آموزشی الگوی كشت و مدیریت نوین در تولید محصولات دانه روغنی كلزا در بوشهر افزود: این تعاونی ها سه میلیون و 200 هزار هكتار از زمین های كشاورزی كشور را زیرپوشش دارند.
وی درباره كارگاه آموزشی الگوی كشت و مدیریت نوین در تولید محصولات دانه روغنی كلزا بیان كرد: این كارگاه آموزشی با هدف آشنایی و آگاهی بخشی دانش روز در زمینه بذر و نهاده های مورد نیاز به تعاونی های تولید در بخش كشاورزی برگزار شده است.
بحرینی اظهار كرد: در این كارگاه آموزشی علاوه بر حضور مدیران اتحادیه و تعاونیهای روستایی، موسسه و پژوهشكده بذر كشور صربستان نیز با سابقه فعالیت 80 ساله در باره انواع بذر بویژه دانه های روغنی حضور دارد تا در مورد فعالیت این موسسه و دانه های روغنی گزارشی ارائه كند.
وی اضافه كرد: تلاش می شود نهاده های با كیفیت بالا و با قیمت مناسب در اختیار شبكه تعاونی تولید كشور قرار گیرد.
بحرینی افزود: در این كارگاه آموزشی چندین تولید كننده مكمل غذایی، محرك رشد، پودر نانو( كشنده موش) حضور دارند و معرفی كمپانی ماشین آلات كشاورزی، دستگاهها و ادوات مورد نیاز شبكه تولید از دیگربرنامه های این كارگاه است.
وی اظهار كرد: شركت تعاونی تولید روستایی كشور كار تولید بذر را از سه سال گذشته با تولید بذر سیب زمینی در شهرستان سمیرم اصفهان آغاز كرده است.
بحرنی بیان كرد: تلاش می شود با حضور استادان خارجی به صورت پایلوت در باره تولید بذر عمل شود تا زمینه تولید رقم های مناسب كشت در مناطق مختلف كشور فراهم شود.
وی یادآور شد: در باره دانه های روغنی (كلزا) و استفاده از رقم های جدید و مناسب مناطق مختلف نیز اتحادیه تعاونی تولید روستایی با شركت آوریل فرانسه وارد مذاكره شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهر گفت: حضور تشكل های بخش خصوصی و اتحادیه تعاونی های تولید در رشد بخش كشاورزی موثر هستند.
خسروعمرانی با تاكید براینكه حضور بخش خصوصی در كنار علم زمینه ساز ایجاد تحول در بخش كشاورزی است افزود: تعاونیهای تولید روستایی پیشگامان انجام كشاورزی علمی و نوین و عاملی در بهبود بخش كشاورزی هستند.
وی اضافه كرد: اجرای دقیق الگوی كشت برای استفاده بهینه از منابع آب موجود در استان بوشهر با همكاری شركت آب منطقه ای و كشاورزان اجرا شد.
عمرانی با اشاره به اهمیت تولید دانه های روغنی (كلزا) اظهار كرد: كشت كلزا پس از چند سال ركود به دلیل تاثیر این گیاه در خودكفایی كشور و تولید روغن و تناوب كشت دوباره مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تاكید بر پایداری كشت كلزا در كشور افزود: پارسال خرید تضمینی كلزا در كشور انجام و امسال نیز یارانه خرید، حمل و برداشت این محصول پرداخت می شود.
معاون بهبود تولیدات كشاورزی سازمان جهاد كشاورزی استان بوشهر گفت: تنوع بذرهای مختلف، تامین كارنده كشت كلزا با 50 درصد بخشودگی به استانها، استفاده از دانش و تجربه های بین المللی و ملی، افزایش یارانه بذر كلزا، پرداخت حق بیمه كلزاكاران و ارائه تسهیلات 25میلیون ریالی برای كشت كلزا از جمله اقدامات دولت برای حمایت ازتولید این نوع دانه روغنی است.
مدیرتعاون روستایی استان بوشهر گفت: این كارگاه آموزشی برای به روز كردن اطلاعات و یافته های جدید كشاورزان و تعاونیهای تولید در بخش محصولات دانه های روغنی شامل كلزا و كنجد برگزار شده است.
علی قنبری افزود: با همكاری اتحادیه مركزی تعاونی تولید كشور و با استفاده از استاد موسسه نویساد كشور صربستان این كارگاه در بوشهر برگزار شد.
وی هدف از تشكیل آن را ارائه اطلاعات جدید و به روز در زمینه كلزا، غلات و علوفه عنوان كرد.
قنبری یادآور شد: در این كارگاه آموزشی نحوه استفاده از مكمل های غذایی، آشنایی با ماشین آلات بخش كشاورزی برای افزایش بهره وری، افزایش سطح عملكرد با استفاده از كودهای آلی و زیستی محرك رشد گیاه برای تولید غذای پاك ارائه می شود.
كارگاه آموزشی الگوی كشت و مدیریت نوین در تولید محصولات دانه های روغنی كلزا با حضور كارشناسان استانهای بوشهر، خوزستان، كهگیلویه و بویراحمد، فارس در خانه معلم بوشهر برگزار شد.
6047/6043**خبرنگار: موناعیدان** انتشاردهنده: خدانظرخواجه