۵ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۰۱
کد خبر: 82281457
T T
۰ نفر
عزم دولت برای احیا واحدهای صنعتی / بازگشت 67 واحد صنعتی راكد در ایلام به چرخه تولید

ایلام - ایرنا - 67 واحد تولیدی و صنعتی راكد و نیمه فعال این استان ظرف سه سال گذشته با حمایت دولت در پرداخت تسهیلات به چرخه كار و تولید باز گشته اند.

به گزارش ایرنا، استان ایلام با 14 شهرك و ناحیه صنعتی و با وجود برخورداری از موقعیت ویژه همسایگی با كشور عراق كه بشدت به انواع كالا و خدمات ایران نیازمند است از نظر صنعتی یكی از استان های غیربرخوردار و فقیر محسوب می شود.
موقعیت خاص استان بخصوص در بحث مبادلات مرزی، فرصت ویژه ای را در اختیار واحدهای تولیدی استان قرار داده كه بتوانند بخشی از بازار پر ظرفیت عراق را بدست بگیرند.
با توجه به این وضعیت و چشم انداز روشنی كه برای استان متصور است با حمایت و عزم دولت از طرح احیای واحدهای تولیدی راكد و غیر فعال تلاش برای فعالیت مجدد این واحدها آغاز شده است.
مدیریت ارشد استان نیز تمام تلاش و عزم خود را بكار گرفته كه روند تولید را با حمایت هایی كه لازم است به جریان اندازد كه تاكنون موفقیت های زیادی بدست آورده و اشتغالزایی خوبی را نیز به همراه داشته است.

** بازگشت 67 واحد صنعتی راكد در ایلام به چرخه تولید
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام می گوید: 67 واحد تولیدی و صنعتی راكد و نیمه فعال این استان ظرف سه سال گذشته با حمایت های انجام شده به چرخه كار و تولید بازگشتند.
یارالله نصیری تاكید كرد: 42 واحد صنعتی از این تعداد پیش از این تعطیل بودند اما با استفاده از تسهیلات پرداختی رونق تولید و بسته حمایتی دولت و در چارچوب تحقق اقتصاد مقاومتی دوباره به چرخه كار و تولید بازگشته اند.
وی یادآور شد: 320 میلیارد ریال تسهیلات از محل طرح رونق تولید برای از سرگیری فعالیت این تعداد واحد صنعتی در استان ایلام هزینه شده است.
نصیری با بیان اینكه عمده مشكلات واحدهای تولیدی و صنعتی در استان ایلام عدم وجود نقدینگی است، افزود: بخشی از مشكلاتی كه هم اكنون واحدهای تولیدی استان با آن مواجه اند مشكل مالی است كه متاثر از وضعیت اقتصادی چند سال گذشته كشور بوده و این وضعیت باعث بدهكار شدن واحدهای تولیدی به بانك ها گردید به گونه‌ای كه 70 درصد این واحدها مشكل تامین نقدینگی داشتند.
وی با بیان اینكه سایر واحدهای تولیدی نیز دارای مشكلاتی مانند درخواست سرمایه در گردش و امور مالیاتی هستند، اضافه كرد: امیدواریم بتوانیم مشكلات این واحدها را برطرف كنیم تا هر چه زودتر به چرخه تولید بازگردند چرا كه از محل فعال‌سازی این واحدها اشتغال ایجاد می‌شود.
نصیری گفت: این مشكلات در نشست های متعدد ستاد تسهیل استان ایلام رصد و با حضور نمایندگان واحدهای تولیدی و بانك های عامل راهكارهای موجود بررسی و منجر به اتخاذ تصمیماتی می شود كه اكثر آنها، احیای واحدهای تولیدی راكد را بدنبال داشته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام در بخش دیگری از عدم همكاری بانك ها در پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی انتقاد كرد و گفت: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته از مجموع واحدهایی كه شرایط احیای مجدد دارند تاكنون زمینه برای فعالیت دوباره بیش از 30 واحد فراهم شده است.
وی از مسئولان بانك های عامل استان خواست در اجرای طرح احیای واحدهای راكد مشاركت بیشتری داشته باشند تا زمینه برای فعالیت دوباره و اشتغال آفرینی این واحدها در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی فراهم شود.

** اختصاص بیش از 506 میلیون دلار منابع ارزی به طرح های بزرگ صنعتی استان ایلام
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام در خصوص تامین اعتبار ارزی مورد نیاز طرح های بزرگ در دست اجرا در این استان افزود: تاكنون از محل صندوق توسعه ملی 501 میلیون و 600 هزار دلار منبع ارزی به طرح های بزرگ استان اختصاص یافته است.
نصیری یادآور شد: از این میزان رقم، مبلغ 379.5 میلیون دلار به صورت قطعی جهت مجتمع پتروشیمی ایلام و شركت های ماداكتو، استیل كرد، فولاد زاگرس ایوان، فولاد زاگرس مهران، فولاد گستر آتنا و شركت و كوشاب غرب گشایش اعتبار شده است.
وی گفت: همچنین مبلغ 105 میلیون دلار نیز برای طرح های فولاد زاگرس مهران، شركت های كانی گل ایلام و سیمان مهران در حال گشایش اعتبار است

** 33 درصد واحدهای صنعتی استان ایلام نیمه فعال یا تعطیل است
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام تعداد واحدهای صنعتی و تولیدی تعطیل و نیمه فعال استان را به ترتیب 141 و 42 واحد اعلام كرد و گفت: در گذشته برای اجرا و بهره برداری از واحدهای نیمه فعال و تعطیل با ظرفیت اشتغال چهار هزار و 516 نفر در مجموع بیش از 23 هزار میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.
رضا محمد رحمیمی اظهار كرد: در مجموع 553 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری 265 هزار میلیون ریال و ظرفیت اشتغال 9 هزار و 171 نفر در استان ایلام وجود دارد كه 183 واحد آن معادل 33 درصد نیمه فعال و یا تعطیل است.
وی تاكید كرد: برای احیا و فعال سازی دوباره این واحدها در دولت یازدهم برنامه ریزی های مناسب و كوشش های بسیاری انجام شده به گونه ای كه در نخستین گام به منظور دستیابی به این مهم مسائل و موانع آنها بصورت كارشناسی و علمی شناسایی شده است.
محمد رحیمی یادآور شد: بر پایه این بررسی ها، 30 واحد نیمه فعال و 86 واحد تعطیل به مجموع 116 واحد صنعتی خرد، كوچك و متوسط در استان ایلام با سرمایه گذاری یك هزار و 302 میلیارد ریال قابلیت فعال سازی دوباره و بازگشت به چرخه كار و تولید دارند.
وی از ارائه تسهیلات رونق تولید به صاحبان صنایع تولید خبر داد و افزود: تاكنون در سامانه رونق تولید و كمیته‌های بررسی كارگروه‌های استانی 44 طرح و واحد صنعتی و كشاورزی، مبلغ 388 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت كرده‌ و مابقی طرح‌های ثبت‌نامی نیز در حال پیگیری هستند.
وی با اشاره به اینكه طرح‌های مصوب كارگروه استانی 255 طرح با مبلغ تسهیلات 1622 میلیارد ریال در سال جاری در قالب طرح رونق تولید به بانك‌های عامل معرفی شدند، افزود: علاوه بر بحث تسهیلات سایر موارد از قبیل تعیین تكلیف بدهی‌های بانكی، رفع مشكل مالیاتی واحدها، رفع مشكلات بیمه‌ای و تامین اجتماعی واحدها، تامین زیرساخت‌ها اعم از آب و برق و زمین و حل و فصل مسایل مدیریتی واحدهای صنعتی در كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به صورت مستمر پیگیری می‌شود.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام با تاكید بر اینكه از مجریان طرح‌ها نیز دعوت می‌شود كه طرح موضوع داشته و جلسه‌ای با دستگاه‌های ذیربط داشته باشند، گفت: طرح‌های صنعتی در دست اقدام نیز به شكل ویژه در حال پیگیری هستند و نباید فراموش كرد كه یكی از وظایفی كه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت تعریف كرده تكمیل و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌ تمام است.
محمدرحیمی از در دست اجرا بودن هفت طرح بزرگ صنعتی در استان خبر داد و افزود: تعداد 27 واحد صنعتی در دولت تدبیر و امید در سطح استان احیا شدند كه با همكاری سیستم بانكی در طرح رونق تولید تعداد دیگر از واحدهای صنعتی راكد هستیم تا به چرخه تولید باز گردند.

** رصد مسائل و مشكلات 250 واحد تولیدی استان ایلام
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی ایلام هم معتقد است: مسائل و موانع حدود ٢٥٠ واحد تولیدی استان در بخش های صنعت، كشاورزی و دیگر حوزه ها رصد شده كه بتدریج در حال معرفی به بانك های عامل برای دریافت تسهیلات بازگشایی كسب و كار هستند.
مرتضی دارایی تاكید كرد: ٩٠ درصد این واحدها در شهرك ها و نواحی صنعتی استان ایلام قرار دارند كه با بسته حمایتی دولت برای خروج از ركود دوباره وارد چرخه كار و تولید می شوند.
بر پایه بررسی های كارشناسان حوزه صنعت و تولید ایلام، در صورت تزریق حدود ٣٠٠ میلیارد ریال تسهیلات بانكی تمام چالش ها و موانع سد راه فعالیت واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل استان رفع می شود.
استان ایلام دارای ١٤ شهرك و ناحیه صنعتی است كه ٥53 واحد تولیدی دارای پروانه بهر برداری در آنها مستقر است.
خبرنگار: فرهاد فرامرزی**انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3032/9002