۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82285381
T T
۰ نفر

انتخابات آلمان و موضوع عدالت اجتماعی

۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۰۸
کد خبر: 82285381
انتخابات آلمان و موضوع عدالت اجتماعی

برلین - ایرنا - عدالت اجتماعی به موضوع مهمی در آلمان تبدیل شده است به گونه ای كه براساس گزارش های رسانه ای می تواند نقش مهمی در انتخابات فدرال سال آینده داشته باشد.

به گزارش ایرنا ، بحران پناهجویان تنها موضوعی نیست كه می تواند نتیجه انتخابات پارلمانی پاییز آینده را در آلمان مشخص كند؛ بلكه موضوع عدالت اجتماعی نیز ممكن است به همان اندازه دارای اهمیت باشد و این خبر خوبی برای سه حزب چپگرای آلمان است.
حزب سوسیال دموكرات كه هم اكنون به عنوان شریك كوچك ائتلافی در دولت آنگلا مركل صدر اعظم آلمان حضور دارد، در كنار حزب سبز و حزب چپ كه بازمانده حزب كمونیست در آلمان شرقی سابق است ، امیدوارند كه با تكیه بر همین موضوع یك ائتلاف چپ تشكیل داده و در انتخابات 2017 مركل را از قدرت به زیر بكشند.
رویای آنها این است كه جنبشی همانند اقدام سناتور برنی سندرز در آمریكا ایجاد كنند كه بتواند آنها را در آلمان به قدرت برساند. از این رو از استعاره 'قیچی' استفاده می كنند و می گویند شكاف بین فقیر و غنی همچنان بیشتر خواهد شد مگر اینكه آنها اداره آلمان را به دست بگیرند.
به نوشته اكونومیست ، اینكه آیا شكاف بین داراها و ندارها در آلمان در حال افزایش است یا نه قابل بحث است اما در مقایسه با دهه 1990 ، نابرابری درآمدی بر اساس ضریب جینی بالاتر است. اما این نابرابری در سال 2005 به اوج رسید و از آن زمان تا حد زیادی به ثبات رسیده است.
در درون اتحادیه اروپا ، آلمان از حیث نابرابری درآمدی یك كشور میانه و حد وسط محسوب می شود و از این حیث پشت سر كشورهایی مانند سوئد اما بسیار جلوتر از كشورهای جنوب و شرق اروپا و همچنین انگلیس قرار دارد. اما در مورد توزیع ثروت ، آلمان تقریبا در راس جدول نابرابری قرار دارد و در منطقه یورو تنها پشت سر اتریش است. 10 درصد خانوارهای برخوردار در آلمان حدود 60 درصد از ثروت كشور را در مالكیت خود دارند در حالی كه 20 درصد پایینی خانوارها هیچ مالكیتی ندارند یا بدهی دارند ( كه این امر به علت اینكه آلمانی های بجای مالكیت خانه اقدام به اجاره خانه می كنند و بیشتر بر مستمری دولت اتكار دارند قابل توضیح است.)
اما اینكه آیا این وضعیت به معنی بحران است یا نه بستگی به زاویه دید دارد. موسسه تحقیقات اقتصادی و اجتماعی (WSI) كه به اتحادیه های كارگری نزدیك است ، نتیجه گیری می كند كه آلمان مشكل بزرگی دارد. اما موسسه تحقیقات اقتصادی كلن كه با كارفرماها ارتباط دارد عكس این نظر را دارد.
اما به هر حال ، تلقی و برداشت وجود نابرابری فزاینده در آلمان گسترده است بطوری كه بنا به یك نظرسنجی سال 2013 توسط موسسه آلنباخ ، 69 درصد از آلمانی ها باور دارند كه توزیع درآمد و ثروت در این كشور ناعادلانه است.
همچنین در مقایسه با سایر كشورهای اروپایی ، جابجایی بین نسلی (تغییر طبقه اجتماعی كودكان نسبت به والدین) در آلمان پایینتر است كه بخش زیادی از مشكل ریشه در نظام آموزشی دارد. نظام آموزشی در آلمان همانند اتریش دانش آموزان را پس از سن 10 سالگی به مسیر تحصیلات دانشگاهی یا شغل وارد می كند.
طبق گزارش نشریه اكونومیست ، برای هر حزبی در آلمان كار منطقی تر سرمایه گذاری برای داشتن مدارس بهتر است چنانجه احزاب راست میانه استدلال می كنند تا از این طریق اشتغال بهبود یابد. به همین علت اگر انتخابات همین امروز برگزار شود سه حزب سوسیال دموكرات ، سبزها و حزب چپ ممكن است قادر به كسب اكثریت نباشند. این احزاب ممكن است تنها موضوع را مطرح كنند اما یافتن راه حل بر عهده مركل قرار گیرد.
پیش از این نیز برخی رسانه های آلمان بر اساس نتایج تحقیق انجام شده توسط یك بانك توسعه ای دولتی ، گزارش دادند كه نابرابری درآمدی در آلمان از سال 2000 افزایش یافته و با وجود رشد مداوم اقتصادی ، افراد كم درآمد نسبت به 15 سال پیش پول كمتری دارند. در حالی كه آلمان در سال 2000 پایین ترین نرخ نابرابری درآمدی را داشت اكنون پشت سر كشورهایی مانند جمهوری چك ، سوئد و دانمارك قرار گرفته است.
اروپام**1078**
*مترجم : بابك جعفری انتشاردهنده : مریم شفیعی
۰ نفر