به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، نتايج اين مطالعه جديد كه توسط محققان دانشگاه مونترال انجام شده است، نشان مي دهد كه نوجوانان امروز در قياس با نسل قبلي خود كمتر مي خوابند، شب ها بيشتر از خواب بيدار مي شوند و در طول روز بيشتر خواب آلود هستند.
دليل اين وضعيت اين است كه نوجوانان امروزي وابسته ترين نسل به رسانه هاي اجتماعي هستنند.
محققان متوجه شدند كه هر چه نوجوانان در طول روز بيشتر با تلفن همراه صحبت كنند، پيامك بفرستند و در شبكه هاي اجتماعي پرسه بزنند، الگوي خواب بدتري دارند.
اين نتيجه نگران كننده تنها يك هفته بعد از آن منتشر شد كه آكادمي اطفال آمريكا از شدت سختگيري دستورالعمل هاي خود در زمينه مدت زمان استفاده كودكان از صفحه هاي نمايشگر كاست و به رغم مخاطرات استفاده از دستگاه هاي ديجيتالي براي سلامت كودكان، اعلام كرد كه بايد نسبت به اين موضوع واقع بينانه عمل كرد.
اما 'جنيفر لوگلين' محقق دانشگاه مونترال و از نويسندگان اين مقاله كه در مجله Sleep Health منتشر شد، هشدار داد كه دستگاه هاي الكترونيكي بخشي از زندگي نوجوانان شده است و اغلب قبل از خواب مورد استفاده قرار مي گيرد.
محققان براي كشف رابطه ميان زمان استفاده از دستگاه هاي الكترونيك مانند بازي هاي ويديويي، تلويزيون و تلفن همراه و ميزان زمان خواب نوجوانان، داده هاي حاصل از مطالعه روي گروهي از دانش آموزان دبيرستاني در مونترال را اناليز كردند.
در اين مطالعه، بيش از هزار و 200 دانش آموز 14 تا 16 ساله در فاصله زماني ميان سال هاي 2008 و 2009 پرسشنامه هايي را در زمينه تعداد دفعات استفاده از دستگاه هاي الكترونيك از جمله تلويزيون و تعداد دفعاتي كه ساير فعاليت هاي نشسته را مانند خواندن كتاب، انجام تكاليف و يا صحبت كردن با تلفن انجام مي دهند، پر كردند.
اين نوجوانان همچنين به سوال هايي در زمينه ساعت خواب و يا بيداري خود در روزهاي هفته و روزهاي تعطيل پاسخ دادند.
محققان متوجه شدند، كودكاني كه بيش از دو ساعت در روز از كامپيوتر و يا بازي هاي ويديويي استفاده مي كردند، در قياس با نوجواناني كه زمان كمتري پاي صفحه نمايشگرها مي نشستند، به ترتيب 17 و 11 دقيقه كمتر مي خوابيدند.
اين مطالعه نشان داد كه از هر سه نوجوان يك نفر بيش از دو ساعت در روز از كامپيوتر استفاده مي كرد و احتمال خواب شبانه كمتر از هشت ساعت در آنها در قياس با بقيه بيش از دو برابر بود.
همچنين احتمال خواب شبانه كمتر از هشت ساعت در نوجواناني كه دستكم روزي دو ساعت با تلفن صحبت مي كردند، در قياس با نوجواناني كه مدت زمان كمتري را صرف اين كار مي كردند، بيش از سه برابر بود.
اما تاثير تماشاي تلويزيون روي خواب متفاوت بود، به طوري كه نوجواناني كه روزي دو ساعت يا بيشتر تلويزيون تماشا مي كردند، احتمال خواب شبانه كمتر از هشت ساعت در آنها در قياس با ساير گروه هاي مورد مطالعه نصف بود.
همچنين نوجواناني كه بيش از دو ساعت در روز از كامپيوتر استفاده و يا با تلفن صحبت مي كردند، در قياس با نوجواناني كه ساعات كمتري در روز را به استفاده از اين وسايل اختصاص مي دادند، خواب آلودگي بيشتري را در طول روز گزارش دادند.
اما نوجواناني كه ساير فعاليت هاي نشسته را مانند كتاب خواندن انجام مي دادند، مشكلي از نظر خواب كمتر در قياس با هم سن و سالان خود نداشتند.
كريستينا كالامارو كه رياست يك تحقيق را بر عهده داشت، گفت: خواب يك عامل مهم در رشد و نمو كودكان و نوجوانان است و هر گونه كمبود آن، خطر ابتلاي نوجوانان به افسردگي، اشكال در فكر كردن و يا تمركز و افزايش وزن را افزايش مي دهد.
علمي**2038**2017
مترجم:درنا محمديان*انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- نتايج يك مطالعه جديد نشان مي دهد كه تنها دو ساعت استفاده از تلفن همراه در روز بر ساعت بيولوژيكي بدن نوجوانان تاثير چشمگير مي گذارد و باعث كاهش ميزان خواب شبانه آنها مي شود.