۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۱۵
کد خبر: 82285698
T T
۰ نفر
مراجعه سالانه 17 هزار مبتلا به انواع مسموميت به بيمارستان امام رضا(ع) در مشهد

مشهد- ايرنا- رئيس بخش مسمومين دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: سالانه 17 هزار نفر به دليل انواع مسموميت ها از شمال شرق كشور به بخش مسموميتهاي بيمارستان امام رضا(ع) در مشهد مراجعه مي كنند.

دكتر آناهيتا عليزاده روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته پيشگيري از مسموميتها افزود: 16 هزار نفر از اين تعداد بزرگسالان و هزار نفر كودكان هستند كه به دليل انواع مسموميت براي درمان به بيمارستان امام رضا(ع) مشهد ارجاع داده مي شوند.
يكم تا هفتم آبان ماه 'هفته پيشگيري از مسموميتها' نامگذاري شده است.
وي ادامه داد: بخش مسمومين بيمارستان امام رضا(ع) تنها مركز مجهز و پيشرفته تشخيص و درمان مسوميتها در شمال شرق كشور به شمار مي رود كه بيماران را از سراسر خراسان رضوي و استانهاي همجوار پذيرش مي كند.
رئيس بخش مسمومين دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: سالانه 9 هزار نفر از بيماران ارجاعي مبتلا به بيمارستان امام رضا (ع) براي ادامه درمان در بخش مسمومين بستري و بقيه به صورت سرپايي معالجه مي شوند.
وي افزود: مسموميت با مواد مخدر مانند ترياك، شيره، هروئين و روانگردانها، مسموميتهاي دارويي، مسموميت با منواكسيدكربن در زمستان، مسموميتهاي ناشي از گزش در تابستان و مسموميت با مشروبات الكلي شايعترين مسموميتها را شامل مي شوند.
دكتر عليزاده ادامه داد: بين 50 تا 60 درصد مسموميتها به ويژه در كودكان بر اثر سوء مصرف مواد مخدر به ويژه متادون رخ مي دهد زيرا ممكن است متادون در شيشه هاي شربت ريخته و بطور اشتباهي به كودك خورانده شود و يا اينكه برخي از خانواده ها به دليل ناآگاهي براي درمان بيماريهايي مانند سرماخوردگي و اسهال مواد مخدر را به كودك مي خورانند.
وي 80 درصد مسموميتها را قابل درمان توصيف و بيان كرد: برخي مسموميتها مانند مسموميت با قرص برنج يا 'فسفيد آلومينيم' درمان قطعي ندارند لذا بهترين اقدام در اين موارد پيشگيري است.
رئيس بخش مسمومين دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: مسموميتها به لحاظ نوع ابتلا به سه بخش تصادفي، عمدي و جنايي تقسيم مي شوند. بطور مثال مصرف قرص با هدف خودكشي جزو مسموميتهاي عمدي به شمار مي رود و يا در مسموميت جنايي يك فرد به فرد ديگري با هدف آسيب رساني به او سم مي دهد.
وي آگاهي بخشي و اطلاع رساني را مهمترين راهكار در پيشگيري از مسموميت عنوان و بيان كرد: پيشگيري در مسموميتها بايد در سه سطح قبل از مسموميت، هنگام مسموميت و بعد از مسموميت نهادينه شود.
او آموزش پيشگيري از مسموميتها را در مدارس و در قالب كتابهاي آموزشي، نمايشنامه و بازيهاي رايانه اي، ارائه بروشورهاي آموزشي، تماس با شماره 190 مركز اطلاع رساني دارو و سموم و اصلاح برچسبهاي روي بسته ها و قوطيهاي حاوي مواد شيمايي از اقدامات پيشگيري در اين زمينه عنوان كرد.
دكتر عليزاده افزود: طبق بررسيهاي انجام شده يك ريال سرمايه گذاري در بخش پيشگيري از مسموميتها به ميزان هفت برابر صرفه جويي اقتصادي به دنبال دارد.
وي ادامه داد: در دسترس بودن داروها و سموم، وجود خلاء قانوني و نبود ضمانت اجرايي براي قوانين موجود در اين خصوص هم اكنون از چالشهاي پيشگيري از مسموميتها و مقابله با آن به شمار مي رود.
خبرنگار: مريم انجيدني **منتشركننده: حسين كريم زاده
3027/1858