به گزارش ايرنا، محمد شمسايي روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: در نيمه نخست امسال يك هزار و 257 شكايت مردمي در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات شمال شرق كشور دريافت شده كه اين تعداد در مدت مشابه پارسال 541 مورد بوده است.
وي اظهار كرد: با اطلاع رساني لازم در زمينه سامانه 195 كه مربوط به پيگيري مطالبات مردم در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات مي باشد، شاهد افزايش اين شكايات بوده ايم.
وي گفت: از مجموع شكايت هاي ثبت شده طي نيمه نخست امسال در اين زمينه 985 شكايت مربوط به حوزه فناوري اطلاعات و خدمات اينترنتي و 272 شكايت در حوزه ارتباطي، تلفن هاي همراه، ثابت و خدمات پستي بوده است.
شمسايي افزود: مردم مي توانند شكايتهاي خود در حوزه خدمات تلفن همراه، ثابت و شركتهاي خدمات دهنده اينترنتي را درسامانه اينترنتي WWW.195.IR ثبت يا با تلفن گوياي 195 مطرح نمايند تا در مدت 10 روز به اين شكايات رسيدگي شود.
وي خاطر نشان كرد: شكايت هاي مزبور ابتدا به اپراتور و خدمات دهنده مربوطه ارجاع مي شوند و در صورت رفع نشدن مشكل، به اين اداره كل منعكس و مورد رسيدگي دقيق قرار مي گيرند.
وي ادامه داد: از شكايت هاي نيمه نخست امسال يك هزار و 32 مورد در مرحله بررسي توسط اپراتورها رفع مشكل شده و 225 فقره شكايت باقي مانده نيز پس از بررسي و رسيدگي اين اداره كل مختومه شده است.
شمسايي گفت: از آذر ماه سال 1392 با تاكيد وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و با راه اندازي سامانه 195 ، تمام شكايت هاي مردمي از اپراتورهاي حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات با جديت و حساسيت بيشتر از گذشته و به صورت سيستمي رصد و مورد پيگيري قرار مي گيرد.
وي افزود: اعمال مقررات در بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات و نظارت بر حسن اجراي آن از طريق پايش مداوم و هوشمند و همچنين بررسي هاي ميداني عملكرد ارائه كنندگان خدمات پستي، مخابراتي و فناوري اطلاعات از مهمترين وظايف اين اداره كل مي باشد.
وي از نظارت اين اداره كل بر پوشش و كيفيت خدمات اپراتورهاي تلفن همراه خبر داد و اظهار كرد: اپراتورهاي فعال تلفن همراه بايد در تمام سطح شهرها از جمله معابر اصلي، فرعي و اماكن عمومي و همچنين جاده هاي اصلي، آنتن دهي لازم براي برقراري ارتباط صوتي و ديتاي مشتركين را فراهم كنند.
شمسايي گفت: ضريب نفوذ تلفن همراه در استان خراسان رضوي تا پايان خرداد ماه سال جاري حدود 80 درصد بود كه سهم هريك از اپراتورهاي همراه اول، ايرانسل و رايتل به ترتيب 46 ، 33 و يك درصد از ضريب نفوذ ياد شده بوده است.
* تشعشعات راديويي دكل هاي مخابراتي در مشهد كمتر از يك دهم استانداردهاي جهاني
معاون اداره كل تنظيم مقررات راديويي منطقه شمال شرق كشور افزود: يكي از مهمترين وظايف اين اداره كل، تامين امنيت و سلامت فضاي فركانسي منطقه شمال شرق كشور است كه از طريق نظارت بر نحوه فعاليت شبكه هاي بي سيم مجاز و جلوگيري از بهره برداري غير مجاز از طيف فركانس انجام مي شود.
وي اظهار كرد: همچنين با همكاري گمرك هاي منطقه شمال شرق، بر واردات هرگونه تجهيزات ارتباطي و مخابراتي نظارت مي شود و مشخصات فني تمام تجهيزات قبل از ورود و بهره برداري مورد ارزيابي و انطباق با استانداردها و مقررات مربوطه قرار مي گيرد.
وي گفت: كمترين حد مجاز تشعشع بر اساس استانداردهاي جهاني 41 ولت بر متر است در حالي كه بالاترين توان تشعشعي اندازه گيري شده براي BTS هاي تلفن همراه در شهر مشهد كمتر از 4 ولت بر متر مي باشد.
شمسايي افزود: بر اساس اندازه گيري هاي ميداني طي پنج سال گذشته تشعشع سايت هاي BTS تلفن همراه بسيار پايين تر از حد استاندارد بوده و حتي يك مورد تشعشعات نزديك به حد استاندارد از BTS ها ثبت نشده است.
وي اظهار كرد: علاوه بر نظارت فني اين اداره كل، افزايش ايستگاه هاي BTS توسط اپراتورها و كاهش تشعشع آنها براي جلوگيري از تداخلات راديويي علت اصلي كاهش تشعشعات اين تجهيزات بوده است.
وي گفت: كاهش فاصله متوسط گوشي هاي تلفن همراه به ايستگاه هاي BTS از ديگر مزيت هاي افزايش تعداد اين دكلهاست كه موجب مي شود تشعشع گوشي هاي همراه نيز براي ارتباط با اين دكلها كاهش يافته و در مجموع سطح تشعشعات راديويي اطراف كاسته شود.
شمسايي افزود: تمام تجهيزات مخابراتي و ارتباطاتي درمرحله ساخت يا ورود به كشور مورد آزمايش قرار گرفته و استانداردهاي متعدد از جمله ميزان تشعشع آن به دقت اندازه گيري مي شود.
وي در باره آزمايش و بررسي دستگاههاي BTS تلفن همراه اظهار كرد: علاوه بر آزمايشات مزبور، اين تجهيزات پس از راه اندازي نيز مورد بازديدهاي دوره اي قرار گرفته و صحت و سلامت فعاليت آنها تحت اندازه گيري و نظارت قرار مي گيرد.
وي گفت: تا پايان مرداد ماه امسال در مجموع سه هزار و 377 سايت BTS در استان خراسان رضوي نصب و راه اندازي شده كه سهم هر يك از اپراتورهاي همراه اول، ايرانسل و رايتل به ترتيب دو هزار و170، يك هزار و 436 و 171 ايستگاه BTS بوده است.
اداره كل تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي منطقه شمال شرق كشور استانهاي خراسان رضوي، خراسان جنوبي، خراسان شمالي و گلستان را زيرپوشش دارد.
3221 / 6053 خبرنگار: ناصر اسدزاده هروي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
افزايش دو و نيم برابري شكايات مردم در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات
۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۸:۱۴
کد خبر:
82286108
مشهد- ايرنا- معاون اداره كل تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي شمال شرق كشور گفت: شكايات مردم در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات طي نيمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود دو و نيم برابر شده است.