۹ آبان ۱۳۹۵، ۸:۰۷
کد خبر: 82286431
T T
۰ نفر
قابليت الماس براي ذخيره كردن حجم عظيمي از اطلاعات

تهران- ايرنا- محققان دريافتند با ايجاد تغييراتي در ساختار الماس مي توان حجم زيادي از اطلاعات را در آن ذخيره كرد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از فاكس نيوز، محققان نوعي از الماس را مورد بررسي قرار دادند كه در ساختار كريستالي آن فضاهاي خالي وجود دارد كه اصولا بايد توسط اتم هاي كربن پر شوند؛ اما درون آنها الكترون ها جاي گرفته اند. اين اختلال در ساختار الماس به عنوان مراكز تخليه نيتروژن شناخته مي شود، زيرا در نزديكي اين فضاهاي خالي اتم هاي نيتروژن وجود دارد.
محققان راهكاري يافتند كه با استفاده از تابش ليزر، اتم هاي مستقر در مراكز تخليه نيتروژن را باردار كنند. رفتار الكترون ها نيز پس از برخورد پرتوهاي نور تغيير مي كند و رنگ آنها تيره مي شود. اين تغيير، كاملا پايدار است و در اثر تابش هاي ضعيف نوري از بين نمي رود.
يافته هاي اين تحقيق نشان مي دهد كه مي توان از الماس براي ثبت داده ها به شكل ناخالصي هاي باردار استفاده كرد و پرتوهاي ليزر قابليت ثبت، بازخواني، پاك كردن و بازنويسي اطلاعات را در اختيار مي گذارند.
در واقع به اعتقاد محققان مي توان در چندنانومتر از سطح الماس، يك بيت اطلاعات را ذخيره كرد. همچنين مي توان اطلاعات را به صورت سه بعدي روي الماس نگهداري كرد.
در حال حاضر محققان امكان بازخواني و تغيير اطلاعات ذخيره شده روي الماس را ندارند اما در تلاشند تا راهكارهاي مناسبي را براي ثبت و بازخواني اطلاعات در ابعاد نانو بيابند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Advances منتشر شده است.
علمي (6) **9259 **1834
مترجم: سپيده علي كاشاني ** انتشاردهنده: ناهيد شفيعي
۰ نفر