مناظره هاي علمي و فرهنگي، نياز مغفول براي توسعه جامعه است

اروميه- ايرنا- مديركل فرهنگي دانشگاه اروميه گفت: مناظره هاي علمي و فرهنگي، نياز مغفول براي توسعه جامعه امروز است.

حجت الاسلام كريم جباري روز دوشنبه در نشست نقد و مناظره در افق توسعه كه به اهتمام معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي در دانشگاه اروميه برگزار شد، افزود: استفاده از ديدگاه هاي افراد با سليقه هاي مختلف در جامعه، عاملي اثرگذار در شناسايي نقاط قوت و ضعف آن جامعه به شمار مي رود كه نتايج اين امر براي پيشرفت بسيار تاثيرگذار است.
وي اضافه كرد: در مناظره ها، برداشت ها، تحليل ها و نتيجه گيري هاي مختلف در يك موضوع به نقد گذاشته مي شود كه اثر اين مناظره ها مي تواند محرك و عامل حركت رو به جلو باشد.
وي اظهار كرد: تصورات نادرستي نظير مغالطه، كارهاي تبليغي، قشون كشي و جنجال هاي خبري از جمله مواردي است كه باعث مي شود بسياري از افراد و مسئولان از مناظره دوري كنند.
مديركل فرهنگي دانشگاه اروميه گفت: مباني زيادي در خصوص ملزومات مناظره در كتاب هاي مختلف وجود دارد كه بايد مورد مطالعه قرار گيرند.
امين رستم زاده معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربي نيز در اين نشست گفت: براي تببين جايگاه نقد و مناظره در توسعه بايد فهم درستي از واژه نقد و مناظره داشت و بعد از واكاوي جوهر موضوع، به پرداخت علمي و طرح مساله در راستاي نقش آفريني آن اقدام كرد.
وي افزود: پيشرفت امري تك بعدي نبوده و مستلزم نگاه چند بعدي است و گردهم آوردن نگرش‌هاي مختلف از ابعاد متفاوت مستلزم ايجاد بستري براي تعامل و تقابل ديدگاهها است.
وي اضافه كرد: بايد فرهنگ تحمل نظر مخالف و روحيه نقد سازنده و بي غرض به عنوان يك جريان فرهنگي لازم و اثر گذار در توسعه فرهنگي جوامع به صورت بي قيد و شرط مورد پردازش راهبردي و مديريتي در برنامه‌هاي توسعه و اسناد بالادستي آن مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش ايرنا، در اين نشست دانشجويان حاضر دغدغه ها و سوالات خود را در خصوص ملزومات نقد مطرح كردند كه توسط صاحب نظران به آنها پاسخ داده شد.
8137/2093**خبرنگار: سيده فاطمه سجادي**انتشاردهنده: صابر چهرقاني