۱۰ آبان ۱۳۹۵، ۲۰:۱۶
کد خبر: 82289273
T T
۰ نفر
تكمیل پنج هزار و 400 طرح نیمه تمام تولیدی از اولویت های امسال دولت است

قزوین-ایرنا- قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست بررسی مسائل و مشكلات صنعت استان قزوین، گفت: تكمیل پنج هزار و 400 طرح صنعتی نیمه تمام دارای 60 درصد پیشرفت فیزیكی به بالا از اولویت های امسال دولت در بخش تولید است.

به گزارش ایرنا، رضا رحمانی دوشنبه شب در نشست بررسی مسائل و مشكلات صنعت استان قزوین كه با حضور اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در استانداری قزوین برگزار شد، افزود: با راه اندازی این واحدها كه به منظور تكمیل آنها 220 هزار میلیارد ریال هزینه صرف شده و یا خواهد شد، 90 هزار اشتغال ایجاد می شود.
این مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: تاكنون برنامه راه اندازی و تكمیل این واحدها به خوبی پیش رفته و امیدواریم تا پایان سال هدف گذاری صورت گرفته برای بهره برداری از آنها محقق شود.
وی اضافه كرد: با راه اندازی این تعداد واحد نیمه تمام شاهد گسترش ظرفیت تولید در بخش های مختلف صنعت خواهیم بود و به عنوان نمونه علاوه بر صنایع دارویی و غذایی در تولید سیمان چهار و نیم میلیون تن، لوازم خانگی 150 هزار دستگاه، خودرو 184 هزار دستگاه و فولاد 19 میلیون تن افزایش ظرفیت خواهیم داشت.
رحمانی از طرح رونق تولید به عنوان یكی دیگر از برنامه های دولت برای تقویت بخش صنعت یاد كرد و گفت: دولت در كنار این موضوع، طرح های ارتقای رقابت پذیری واحدهای كوچك و متوسط برای رشد صادرات، توانمندی واحدهای تولیدی برای تهیه مواد اولیه و توسعه صنایع مس و فولاد، مدیریت هدفمند صادرات برای ایجاد توازن با واردات و گسترش صادرات كالاهای غیرنفتی به میزان 10 میلیارد دلار را دنبال و پیگیری می كند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، راه اندازی 36 طرح ملی تولیدی در حوزه اقتصاد مقاومتی را از دیگر برنامه های اولویت دار دولت برای تقویت بخش تولید و صنعت در سال جاری عنوان كرد.
رحمانی اظهار كرد: طرح رونق بخشیدن به تولید با ارائه تسهیلات بانكی یكی از اولویت های دولت و نه همه آن است و اهمیت آن در این می باشد كه تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدهای صنعتی را باید مانند آب دهی به مزارع و خون رسانی به بدن ضروری دانست.
این مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص تسهیلات طرح رونق تولید كه در راستای تامین سرمایه در گردش و نقدینگی مورد نیاز به واحدهای صنعتی متقاضی اعطا می شود نیز گفت: این طرح ویژه صنایع كوچك و متوسط كه از درجه آسیب پذیری بیشتری نسبت به واحدها بزرگ برخوردار هستند، در حال اجرا است.
وی اظهار كرد: در مرحله نخست مقرر شد كه هفت هزار و 500 واحد تولیدی كشور از تسهیلات مربوط به این طرح استفاده كنند اما تاكنون 14 هزار و 700 واحد به ارزش 10 هزار میلیارد ریال از منابع مالی پیش بینی شده برای این طرح در قالب وام های بانكی بهره مند شده اند.
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: به نظر می رسد با توجه به حجم بالای نقدینگی موجود در كشور، اختصاص 160 هزار میلیارد ریال برای ارائه تسهیلات طرح بهین یاب به واحدهای تولیدی آسیب و خللی در حوزه نقدینگی ایجاد نمی كند.
رحمانی با بیان اینكه بانك های كشور برای ارائه تسهیلات به 35 هزار واحد تولیدی اعلام آمادگی كرده و آنها را معرفی نموده اند، افزود: از این تعداد هفت هزار و 800 واحد در طرح بهین یاب ثبت نام كرده اند و نزدیك به هفت هزار واحد نیز به طور مستقیم به بانك ها مراجعه كرده و تسهیلات گرفته اند.
وی در پایان از تدارك وزارت صنعت، معدن و تجارت برای راه اندازی مراكز لجستیك تولیدی با توجه به استعدادهای هر استان در بخش تولید خبر داد و گفت: جزئیات این طرح پس از كارشناسی های بیشتر اعلام می شود.
استان قزوین دارای سه هزار و 700 واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری است.
در این نشست، مسائل و مشكلات صنعت قزوین توسط نمایندگان حوزه های مختلف این بخش تشریح و به آگاهی اعضای كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی رسید.
از این تعداد 750 واحد تولیدی در 14 شهرك و ناحیه صعتی مستقر هستند.
نخستین شهرصنعتی ایران به نام البرز در استان قزوین قرار دارد كه بسیاری از واحدهای تولیدی مستقر در آن به دلائلی چون بدهی به بانك ها، فرسودگی ماشین آلات، كمبود نقدینگی و نداشتن بازار با كم ترین ظرفیت اسمی خود مشغول به كار هستند.
615 واحد تولیدی در استان قزوین به دلایل مشكلات اقتصادی تعطیل و غیرفعال هستند.
3013/ 6128
خبرنگار: رضا اولادی** انتشاردهنده: وحید مقدم سلیمی
۰ نفر