۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۹:۵۵
کد خبر: 82289688
T T
۰ نفر
محققان: كاشت درخت راهكاری اقتصادی برای مقابله با آلودگی هوا است

تهران– ایرنا – نتایج یك مطالعه تازه نشان می دهد كه درختكاری راهكاری موثر و مقرون به صرفه برای مقابله با مشكل فزاینده آلودگی هوا و گرما در مناطق شهری است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از بی بی سی ورلد، در مطالعه گروه 'حفاظت از طبیعت' (تی ان سی) آمده است كه میانگین میزان ذرات معلق در هوا شامل ریزآلاینده ها در مجاورت یك درخت 7 تا 24 درصد كمتر است.
ذرات معلق در هوا (پی ام) ذرات میكروسكوپی هستند كه با تنفس هوای آلوده به ریه نفوذ می كنند و به آن می چسبند.
براساس این مطالعه، تخمین زده می شود كه آلودگی ناشی از ذرات معلق در هوا تا سال 2050 سالانه جان شش میلیون و 200 هزار نفر را بگیرد.
راب مك دونالد نویسنده اصلی این گزارش گفت كه فایده درختان برای ساكنان نواحی شهری قبلا ثابت شده است؛ كاهش متوسط ذرات معلق در مجاورت یك درخت 7 تا 24 درصد است درحالی كه تاثیر خنك كنندگی آن گاه به دو درجه سانتیگراد ه می رسد.
دكتر مك دونالد گفت: این مطالعه روی درخت ها در 245 شهر جهان انجام شد و پژوهشگران مقرون به صرفه بودن درختان را با سایر شیوه های مبارزه با آلودگی و خنك كردن هوا مقایسه كردند كه نشان داد در این زمینه، درختان با سایر گزینه ها از نظر هزینه رقابت می كنند.
با این حال، گزارش گروه تی ان سی نشان می دهد كه در بیشتر شهرهای مورد مطالعه شمار درختان درحال كاهش است نه افزایش.
به گفته سازمان جهانی بهداشت وابسته به سازمان ملل، حدود 90 درصد جمعیت جهان كه در سال 2014 در شهرها زندگی می كردند، در معرض ذرات معلق بودند كه از حداكثر مجاز این سازمان تجاوز می كرد.
این سازمان تخمین می زند كه آلودگی هوای خارج از ساختمان ها باعث سه میلیون مورد مرگ زودرس در سال 2012 شد كه اكثریت آنها به كشورهای كم درآمد یا با درآمد متوسط مربوط می شد.
براساس آمار 2016 سازمان جهانی بهداشت، آلودگی هوا 'ناشی از تولید، توزیع و استفاده ناكارآمد از انرژی به خصوص در صنایع، بخش حمل و نقل و ساختمان است. مدیریت ضعیف در زمینه دفع زباله از دیگر علل آلودگی است.
دكتر مك دونالد در عین حال تصریح كرد كه درختكاری به هیچ وجه جایگزین اقدامات ضروری برای پاكسازی هوای شهرها نیست اما بخشی از مجموعه ابزارهایی هستند كه می توانند در شهرها به كار گرفته شوند.
در گزارش تی ان سی امده است كه سرمایه گذاری روی درختان و زیرساخت های سبز در آینده اهمیت بیشتری می یابد، چرا كه سازمان ملل پیش بینی كرده است بیش از دو سوم جمعیت جهان در سال 2050ساكن شهرها خواهند بود و این امر شمار افراد در معرض مخاطرات آلودگی هوا را به ویژه در صورت تداوم روند گرمای جهانی با سرعت كنونی، افزایش می دهد.
تی ان سی افزود: همزمان با تلاش بین المللی هماهنگ كننده های سازمان ملل برای كاهش سرعت روند گرمایش جهانی و سرمایه گذاری در شهرهای پایدار، درختكاری راهبردی است كه مدیران شهری می توانند با تمسك فوری به آن در جوامع خود، از مردم محافظت كنند.
علمی **1311**
مترجم:محمدعلی صنایعی**انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر