۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۳۴
کد خبر: 82290014
T T
۰ نفر
كوتاهی قد و پوكی استخوان پیامد كاهش مصرف شیر و لبنیات است

سمنان- ایرنا- كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: كمبود كلسیم ناشی از كاهش مصرف شیر و لبنیات در سن رشد و كودكی باعث ایجاد اختلال در رشد و كوتاهی قد و در بزرگسالی و میانسالی موجب پوكی استخوان می شود.

مصطفی حسینی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مصرف شیر و لبنیات به ویژه از دوران كودكی بسیار مهم است و باید این گروه غذایی به طور حتم در سبد كالای خانواده ها قرار بگیرد تا آن ها با رعایت الگوی غذای مناسب از سلامت برخوردار شوند.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان اضافه كرد: پنج گروه اصلی غذا شامل نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، گوشت، لبنیات و حبوبات است كه برای حفظ سلامت بدن استفاده درست و به اندازه آن ها ضروری است.
وی ادامه داد: شیر و لبنیات مهم ترین منابع پروتیین، كلسیم، منیزیم، روی، فسفر، ید، آهن، پتاسیم، ،انواع ویتامین ها مانند ویتامین های آ A، دی D، بی 12 B12 و چربی سالم است.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان گفت: لبنیات و شیر از گروه های اصلی غذایی است و در صورت حذف و كمبود آن، تامین كلسیم مورد نیاز بدن بسیار سخت است.
حسینی گفت: با توجه به تحقیقات انجام شده و نظر كارشناسان علم تغذیه مصرف روزانه 2 تا سه واحد لبنیات مانند شیر، پنیر كم نمك، ماست و كشك، می تواند تمام نیاز بدن به كلسیم را تامین می كند.
وی اضافه كرد: برای جذب كلسیم مورد نیاز بدن، هر فرد می تواند در طول یك روز سه لیوان شیر بنوشد و یا یك لیوان شیر كمك چرب، یك كاسه ماست و 60 گرم پنیر مصرف كند و این مقدار مصرف در طول یك روز برای بدن ضروری است.
حسینی افزود: لبنیات و شیر حاوی اسیدهای آمینه ضروری و چربی های غیراشباع است كه بدن قادر به ساخت آن نیست و این اسیدهای آمینه، باید به طور حتم از طریق مصرف لبنیات و شیر جذب بدن شود.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان با تاكید بر مصرف متعادل لبنیات در طول روز، بیان داشت: مصرف بیش از حد لبنیات باعث از بین رفتن بعضی از ریزمُغذی های بدن مانند آهن می شود.
وی مزایای مصرف متعادل لبنیات را جلوگیری از بروز پوكی استخوان و پوسیدگی دندان ها، كاهش وزن، تقویت حافظه و افزایش حجم ماهیچه ها، درمان اختلال خواب، افزایش و تقویت رشد مو و كاهش اضطراب عنوان كرد.
وی گفت: بهترین راه دریافت كلسیم مصرف شیر كم چرب است و توصیه می شود مردم شیر پاستوریزه با چربی كمتر از 1.5 درصد مصرف كنند و در صورت تمایل به مصرف شیر غیرپاستوریزه، آن را پس از رسیدن به نقطه جوش، به مدت 20 دقیقه بجوشانند.
كارشناس مسوول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان سمنان افزود: مراكز فروش لبنیات در استان دارای مجوزهای قانونی هستند و بازرسان بهداشت محیط نیز به طور مرتب بر این مراكز نظارت و از محصولات آن ها نمونه بردای می كنند تا از سلامت محصولات ارائه شده به مردم مطمئن شوند.
میانگین مصرف شیر سالانه برای هر فرد در جهان 300 كیلوگرم و در ایران 75 كیلوگرم است.
از نظر پزشكان، بهترین زمان مصرف شیر قبل از خواب است؛ زیرا علاوه بر جذب كلسیم لازم و استخوان سازی در بدن، باعث آرامش برای فرد می شود.
7341/6103
خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
۰ نفر