به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران، «محمود نجفیعرب» در نشست كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با یادآوری برگزاری انتخابات انجمن داروسازان در سراسر كشور، از حضور گسترده خصولتیها و بنگاههای شبهدولتی در این انتخابات خبر داد و افزود: بیشتر كرسیهای هیات مدیره انجمن داروسازان در تهران در تصاحب شبهدولتیها قرار گرفته است.
رییس كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش، با این توضیح كه سهام بیمارستانها در كشور فقط به پزشكان فروخته و واگذار میشود، این سیاست را نیز مورد انتقاد قرار داد و افزود: شیوه سرمایهگذاری در این بخش نیز دچار ایراد و اشكال است در حالی كه باید بیمارستانها به صورت بنگاه ارزیابی شده و اجازه حضور سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در بنگاهداری این حوزه داده شود.
** اشتراك دولتها در روند خصوصیسازی
رییس سابق سازمان خصوصیسازی نیز در این نشست، به انتقاد از شیوه برخورد دولتهای گذشته و كنونی با سیاستهای اصل 44 قانون اساسی پرداخت.
غلامرضا حیدری كرد زنگنه، با بیان اینكه هشت سال از ابلاغ سیاستهای كلی اصل 44 قانون اساسی میگذرد، گفت: از سالهای پیش، مقرر شده بود كه لایحه مربوط به خصوصیسازی در بخش سلامت از سوی دولت ارائه شود اما همچنان از این لایحه خبری نیست.
وی با بیان اینكه اكنون 16 صندوق بازنشستگی در كشور فعال است، افزود: اگرچه بر اساس قانون، مالكیت این صندوقها در اختیار مردم است اما همچنن هیات مدیره آن را دولت تعیین میكند كه این اتفاق برخلاف اصل خصوصیسازی است.
كردزنگنه ادامه داد: منتقدان خصوصیسازی در بخش سلامت و درمان مدعی اند كه در صورت واگذاریها در این بخش، عدالت اجتماعی به خطر میافتد در حالی كه اینگونه نیست و میتوان با شیوههایی كه در سایر كشورهای توسعهیافته اجرا شده، مانند بهكارگیری كوپن سلامت یا اجاره به شرط تملیك بنگاههای درمانی، بخشخصوصی واقعی را وارد عرصه درمان كرد.
كرد زنگنه گفت: امیدوارم دولت یازدهم هرچه سریعتر و تا پیش از پایان دوره حكمرانی، لایحه مربوط به خصوصیسازی در بخش سلامت را ارائه و تصویب كند.
وی در بخشهای از سخنان خود، به موضوع سهام عدالت نیز اشاره كرد و گفت: باوجود آنكه سازمان خصوصیسازی، 200 هزار میلیارد ریال اقساط سهام عدالت را به دولت پرداخت كرد اما هنوز این سهام از سوی دولت آزاد نشده است و در این زمینه بلاتكلیفی وجود دارد.
** برنامه اتاق تهران برای اصلاح قانون مصوب 1334
در پایان این نشست، موضوع بررسی پروژه اصلاح قانون مواد خوراكی، آشامیدنی، دارو و آرایشی و بهداشتی كه مصوب سال 1334 است، مطرح شد.
محمود نجفیعرب رییس كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران در این رابطه گفت: بخشهایی از این قانون دیگر كارلایی لازم را ندارد از این رو، بررسی و اصلاح آن در اتاق تهران به تصویب رسید و اكنون با تشكیل هشت كارگروه، مراحل اصلاح قانون مصوب سال 1334 در دست اقدام است و پس از جمعبندی نهایی و تصویب آن در اتاق تهران، در اختیار دولت و مراجع تصمیمگیر قرار خواهد گرفت.
وی همچنین گزارش مختصری از سفر چندی پیش هیات اقتصادی اتاق تهران به كشور تایوان ارائه داد.
نجفیعرب با بیان اینكه حجم مراودات تجاری ایران و تایوان نزدیك به پنج میلیارد دلار است، افزود: از این میزان، حدود 700 میلیون دلار به صادرات نفت ایران به این كشور اختصاص دارد و بقیه آن را واردات كالا از تایوان تشكیل میدهد.
وی كه در غیاب رییس اتاق تهران، سرپرستی هیات اعزامی اتاق تهران به تایوان را برعهده داشت، یكی از زمینههای همكاری مشترك میان دو كشور را «سرمایهگذاری در تولید دارو و تجهیزات پزشكی» بیان كرد و افزود: در این زمینه مذاكراتی نیز انجام شده است.
اقتصام**9189** 2023** خبرنگار: اسماعیل داودی ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
رییس كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران:
حضور كمرنگ بخشخصوصی در كسبوكار سلامت/ امكان واگذاری بیمارستان ها به فعالان اقتصادی فراهم شود
۱۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۷:۰۸
کد خبر:
82290612
تهران- ایرنا- رییس كمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران با بیان اینكه سهم بالای دولت و شبه دولتی ها در حوزه سلامت، جایی برای حضور بخشخصوصی باقی نگذاشته است، گفت: از مجموع 140هزار تخت بیمارستانی، 13هزار تخت در اختیار بخش خصوصی و 70درصد صنعت و تولید دارو و بیش از 50درصد بخش توزیع و خردهفروشی دارو نیز در اختیار دولت و شبهدولتیهاست.