به گزارش ايرنا، دبير اين جشنواره در آيين پاياني اين رويداد فرهنگي گفت: از مجموع ۱۲۰۰ قطعه عكس كه به دبيرخانه جشنواره ارائه شده بود ۵۰ قطعه در مرحله نخست برگزيده شد كه در نهايت هيات داوران سه قطعه عكس را به عنوان آثار برتر جشنواره معرفي كردند.
سيدمحمد محمدي افزود: به انتخاب اعضاي هيات داوران اثر بهزاد بافكار از اهواز اول شد، اثر صابر قاضي از تبريز دوم شد و عكس مريم وحدتي از تهران عنوان سوم را از آن خود كرد.
به گفته وي در اين جشنواره كه از يكشنبه هفته جاري آغاز شده بود، 100 عكاس از استان هاي مختلف كشور به رقابت برخاسته و با گشت زني در كشتزارهاي زعفران زاوه و تربت حيدريه به سوژه يابي و عكاسي پرداختند.
محمدي افزود: همزمان با برگزاري اين جشنواره ملي، عكاسان خبرگزاري هاي آسوشيتدپرس آمريكا، فرانس پرس فرانسه و آناتولي تركيه نيز براي عكاسي از مزارع زعفران وارد اين منطقه شده و از مراحل چيدن گل زعفران در كشتزارها، فرآوري و بسته بندي آن تصويربرداري كردند.
وي هدف از برگزاري اين جشنواره را معرفي محصول زعفران به عنوان محصول پايه اين خطه، كه بزرگترين توليد كننده زعفران در ايران و جهان است، عنوان كرد.
رمضانعلي شورابي، شهردار تربت حيدريه نيز در اين آيين گفت: هر چند تاكنون در حوزه زعفران كارهاي زيادي انجام شده اما واقعيت اين است كه بايد موضوع مركزيت زعفران و توليد يك برند ملي با محوريت منطقه تربت حيدريه و زاوه را در دستور كار قرار دهيم.
معاون استاندار و فرماندار ويژه تربت حيدريه نيز گفت: اين شهرستان در كنار تلاش براي معرفي زعفران، به دنبال ثبت جهاني ابريشم كشي به عنوان ميراث معنوي اين خطه، از طريق سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است.
حسن فتحي نيا با بيان اين كه جشنواره ملي عكس زعفران تربت حيدريه و زاوه خوشبختانه دراين خطه نهادينه شده است، افزود: البته اين كافي نيست و بايد اقدامات موثرتري براي معرفي محصول زعفران اين منطقه انجام بدهيم.
نخستين جشنواره ملي عكس زعفران زاوه و تربت حيدريه آبان ماه پارسال با حضور عكاساني از سراسر كشور در اين منطقه برگزار شده بود.
از مجموع 70 هزار هكتار كشتزار زعفران استان خراسان رضوي، 11 هزار هكتار مربوط به شهرستان زاوه و هشت هزار و 400 هكتار مربوط به شهرستان تربت حيدريه است كه اين خطه را به عنوان پايتخت زعفران ايران و جهان مطرح كرده است.
در استان خراسان رضوي 117 هزار خانوار به كشت زعفران مشغول هستند كه از اين ميزان 14 تا 15 هزار خانوار در تربت حيدريه به اين كار اشتغال دارند.
هم اكنون به ازاي هر هكتار زمين زعفران، 220 نفر روز مشغول كار هستند كه در كل 70 هزار نفر اشتغال مستقيم و 2 تا سه برابر اين رقم، اشتغال غيرمستقيم به دست مي آيد.
در حالي كه ميانگين توليد زعفران در استان خراسان رضوي چهار كيلوگرم در هكتار است، اين رقم در منطقه تربت حيدريه و زاوه به 4.2 كيلوگرم مي رسد.
مركز شهرستان 250 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري مشهد، و مركز شهرستان 72 هزار نفري زاوه در 176 كيلومتري مركز خراسان رضوي قرار دارد.
شبك **6121/5132 **1917**خبرنگار: عليرضا حسيني مقدم ** تنظيم كننده: علي اصغر ايزدي **انتشار دهنده :سيد محمد باقر نوربخش
عكاسان برتر جشنواره ملي عكس زعفران زاوه و تربت حيدريه شناخته شدند
۱۲ آبان ۱۳۹۵، ۲۳:۴۲
کد خبر:
82292639
تربت حيدريه- ايرنا- دومين جشنواره ملي عكس زعفران زاوه و تربت حيدريه، چهارشنبه شب با معرفي عكاسان و آثار برتر در تالار كارخانه سيمان زاوه پايان يافت.