۱۴ آبان ۱۳۹۵، ۱:۱۹
کد خبر: 82293850
T T
۰ نفر
نطق نویس سابق جرج بوش: به «هیلاری كلینتون» رأی دادم

تهران- ایرنا- «دیوید فروم» نویسنده سابق و نومحاطفه كار سخنرانی های «جرج بوش» پسر، اعلام كرد با وجود اشتباهات قبلی «هیلاری كلینتون» نامزد دمكرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، به وی رای داده است چون «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواهان از اندیشه سیاسی بی بهره و فقط به فكر افزایش ثروت شخصی خود بوده و خواهد بود.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای ماهنامه «آتلانتیك» (The Atlantic) كه از جمله معتبرترین و باسابقه ترین نشریات لیبرال در این كشور است، «دیوید فروم» (David Frum) كه یكی از سردبیران این نشریه نیز به شمار می رود، در جدیدترین سرمقاله خود در این باره نوشت: «رأی دادن به ترامپ به عنوان اعتراض به اشتباهات كلینتون مثل این است كه شما پای یك نفر را به خاطر انگشتر نقره ای كه در شست پای اوست، به كلی قطع كنید یا گلوی كسی را ببرید تا فشار خون او كاهش پیدا كند!»
وی كه از سال 2001 تا 2002 متن سخنرانی های بوش را می نوشت، در این خصوص استدلال كرد: «ترامپ فردی است كه هیچ ایده ای در سیاست ندارد. اولویت و علاقه اصلی او این بوده و خواهد بود كه به هر وسیله ای شده ثروت خودش را افزایش دهد.»
وی با تأكید بر اینكه درباره كلینتون دچار «توهم و خواب و خیال» نشده، تصریح كرد: «هیلاری یك وطن پرست و استقلال و تمامیت ارضی ایالات متحده را حفظ خواهد كرد. ممكن است شما مردد باشید كه به او رأی بدهید اما در واقع، شما به كلینتون رأی نمی دهید، بلكه رأی شما برای جمهوری و قانون اساسی است.»
به نوشته تارنمای روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» (Independent) ، یك روز قبل از انتشار این سرمقاله، «جرج پی. بوش» (George P.Bush)، خواهرزاده «جرج بوش» رئیس جمهوری سابق آمریكا، در تجمعی در ایالت «تگزاس» فاش كرد كه ممكن است دایی وی به كلینتون رأی بدهد و او نیز اعلام كرد كه مانند «جرج هربرت واكر بوش»، پدر جرج بوش پسر، به كلینتون رأی خواهد داد.
همچنین «لورا بوش»، (Laura Bush) همسر جرج بوش، نیز در ماه آوریل تلویحاً گفت كه با توجه به سابقه هیلاری در مورد وضع زنان در افغانستان، دوست دارد وی رئیس جمهوری شود. «جب بوش» (Jeb Bush)، برادر كوچك تر بوش پسر نیز در بهار علیه ترامپ موضع گرفت.
به گزارش ایرنا «دیوید فروم» به عنوان یكی از كسانی كه متن سخنرانی های جرج بوش را می نوشت یكی از نومحافظه كاران است و حمایت وی به در راستای حمایت خانواده بوش كه جمهوریخواه و نومحافظه كار هستند و عمدتاً به سیاست های تند و جنگ طلبانه به خصوص نسبت به مسائل خاورمیانه و ایران شهرت دارند، شاید حاكی از این باشد كه هیلاری كلینتون نیز به رغم دمكرات بودن و تأكید بر بهره گیری از دیپلماسی به عنوان ابزار اصلی سیاست خارجی خود، همان خط مشی را با تاكتیك دیگری دنبال خواهد كرد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریكا برای گزینش چهل و پنجمین رئیس جمهوری این كشور روز سه شنبه 18 آبان سال جاری (هشتم نوامبر 2016) برگزار خواهد شد. اكنون روند رأی گیری به جریان افتاده است و برخی نتایج حاكی از برتری كلینتون در برخی ایالات دارد اما به طور كلی اختلاف رای ترامپ و كلینتون عمدتاً بسیار ناچیز بوده است.
اوباما علناً حمایت خود را از كلینتون تشدید و تكرار كرده است و از سیاه پوستان این كشور خواسته است كه به هیلاری رأی بدهند. وی مدعی شده است كه انتخابات آمریكا سرنوشت دنیا را تعیین خواهد داد. در چند روز اخیر مهم ترین مسأله ای كه بر كمپین انتخاباتی دمكرات ها تأثیر منفی گذاشته، اقدام «جیمز كومی» رئیس «اف بی آی» (اداره تحقیقات فدرال آمریكا) بوده كه از كشف تعداد زیادی ایمیل خبر داده است كه ممكن است به مسأله استفاده كلینتون از سرور شخصی مربوط باشد و این امر باعث شده كه پرونده وی كه در این خصوص مختومه شده بود، بار دیگر به جریان بیفتد. این امر باعث خرسندی اردوی جمهوریخواهان و ترامپ شده و حملات لفظی كلینتون و ترامپ علیه یكدیگر را تشدید كرده است.
«نومحافظه كاران» یا (نئوكان ها) كه بسیار به سیاست خارجی علاقه مند هستند و چندان به سیاست داخلی اهمیت نمی دهند، زمانی در دهه ١٩٨٠ و با پیروزی «رونالد ریگان» جمهوریخواه به به عنوان یك شبكه از حزب دموكرات وارد حزب جمهوریخواه شدند؛ در آن زمان بود كه حزب جمهوریخواه تبدیل به حزبی جنگ طلب شد و حزب را به سمت مرحله ای جدید سوق داد. اكنون تحلیلگران بر این باورند كه ترامپ نومحافظه كاران را وارد فاز جدیدی كرده است.
شبد**9330**1095**مترجم: آذین صحابی** انتشار دهنده: رضا رضائی مجد