مجید غلامی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره فرهنگ مصرف مرغ منجمد در ایران و مقایسه آن با جهان افزود: میزان تولید گوشت مرغ در دنیا حدود 110 میلیون تن است كه حدود 14 میلیون تن معادل 13.8 درصد آن به شكل منجمد تجارت می شود.
وی با اشاره به این كه مردم كشورهای مختلف به دلیل مشغله های كاری نسبت به غذاهای آماده اقبال نشان می دهند، اظهار داشت: بنابراین در كشورهای توسعه یافته و اتحادیه اروپا مرغ منجمد در غذاهای آماده (فست فود) به وفور استفاده می شود.
این مقام مسوول در شركت پشتیبانی امور دام با بیان این كه مرغ منجمد باوجود تلاش های دولت و با وجود پرداخت هزینه های بالا برای حمایت از تولیدكنندگان مرغ زنده، كشتارگاه اتوماتیك و فرآیند انجماد و در نهایت تولید محصول سالم و قیمت مناسب برای مصرف كنندگان از اقبال خوبی برخوردار نیست، گفت: انتظار می رود فرهنگ مصرف مرغ منجمد همانند كشورهای پیشرفته در كشور ما نیز نهادینه شود و برخی ادعاهای عام گرایانه مبنی براین كه مصرف «مرغ یخی» خوب نیست، كنار گذاشته شود.
غلامی اضافه كرد: اكنون مرغ منجمد با وجود سلامت و فرایندهایی كه رخ می دهد، با قیمت 48 هزار ریال درب مغازه و برای مصرف كننده 51 هزار ریال عرضه می شود.
به گفته وی، مرغ منجمد به دلیل سپری كردن مراحل مختلف انجماد با حفظ ارزش غذایی (پروتئینی) و رعایت مسائل بهداشتی (احتمال كاهش بیماری ها) به مراتب از گوشت مرغ گرم سالم تر است و مصرف كنندگان می توانند با اطمینان استفاده كنند.
وی یكی دیگر از مزایای مرغ منجمد را طولانی بودن مدت زمان نگهداری محصول نسبت به گوشت گرم عنوان كرد و افزود: مرغ منجمد را می توانیم در زمان های طولانی نگهداری و مصرف كنیم، این درحالیست كه گوشت مرغ گرم به دلیل تازه خوری دارای مدت زمان نگهداری كمتری است.
به گفته غلامی، عرضه مرغ گرم در فصل گرما و محیط باز می تواند فسادپذیری سریعتری داشته باشد و احتمال انتقال بیماری ها را افزایش دهد.
وی براین باوراست كه مردم در فصل تابستان بهتر است مرغ منجمد كه سالم و بهداشتی است، مصرف كنند.
مدیركل تامین دام و فرآوری محصولات دامی شركت پشتیبانی با بیان این كه برخی مردم براین باورند كه مرغ منجمد همان مرغ یخی است، اضافه كرد: در روش انجماد، مرغ وارد كشتارگاه های صنعتی كه دارای خط دو تخلیه اتوماتیك هستند، می شود و تمامی امحا و احشام از لاشه مرغ خارج و محصول بدون هیچ رنگ پریدگی و شكستگی استخوان وارد مسیر انجماد می شود.
به گفته غلامی، در این روش تمامی مراحل به صورت بهداشتی براساس آیین نامه و دستورالعمل 34 ماده ای سازمان دامپزشكی كشور رعایت می شود.
وی ادامه داد: در فرایند انجماد مرغ در مراحل مختلف وارد پیش سرد، تونل انجماد و سردخانه دارای برودت منفی 18 درجه سانتیگراد می شود و به سلول های ماهیچه ای فرصت داده می شود تا با حفظ تركیبات مایع پروتئینی داخلش منجمد شود.
به گفته غلامی، در غیر این صورت اگر مسیر یخ زدگی را طی كند به طور قطع این سلول ها تحمل سرما را ندارندو دیوار سلولی پاره و تركیبات پروتئینی خارج می شود و زمانی كه شما می خواهید از یخ زدگی خارج كنید تمام تركیباتش از بین رفته و شما فقط فیبر می خورید.
انجماد بدان معناست كه گوشت مرغ در مراحل مختلف به تدریج در دماهای مختلف به انجماد می رسد و مصرف آن نیز باید با فرایند ذوب انجام شود.
مرغ یخی به این معنی است كه محصول در یك تغییر فیزیكی در شرایط یخچال به یخ زدگی برسد.
غلامی مراحل مصرف مرغ منجمد را نیز فرایند ذوب در مدت 24 ساعت برشمرد و اظهار داشت: در مقابل فرایند انجماد باید مصرف كنندگان مراحل ذوب (دیفراست) را سپری كنند كه در این روش شب قبل از مصرف مرغ منجمد باید در فضای یخچال و پس از آن در فضای محیط آشپزخانه قرار بگیرد.
وی اضافه كرد: روش دیگر ذوب گوشت استفاده از آب سرد است كه به ازای هر نیم ساعت آب محفظه ظرف باید تعویض شود تا با تبادل حرارتی گوشت از انجماد خارج شود.
به گزارش ایرنا، سالیانه بیش از دو میلیون و 100 هزار تن گوشت مرغ در20 هزار واحد مرغداری گوشتی دارای پروانه تولید می شود كه هر ساله بخشی از این مرغ به منظور تنظیم بازار توسط شركت پشتیبانی امور دام خریداری و ذخیره سازی می شود تا در صورت نیاز به بازار عرضه شود.
اكنون در سطح كشور حدود 32 كشتارگاه خط دو (تخلیه اتوماتیك) موجود است كه از این تعداد 28 كشتارگاه فعال هستند اما كشتارگاه های مجهز به ماشین آلات قطعه بندی مرغ در كشور نزدیك پنج مورد است.
اقتصام**9186**1561** خبرنگار: هما همت خواه**انتشاردهنده:مژگان توانا
مقام مسوول شركت پشتیبانی امور دام:
تجارت و مصرف 13.8 درصد گوشت مرغ جهان منجمد است
۱۶ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۱۲
کد خبر:
82296786
تهران- ایرنا- مدیركل تامین دام و فرآوری محصولات دامی شركت پشتیبانی امور دام ارزش غذایی مرغ منجمد را به مراتب بالاتر از مرغ گرم دانست و گفت: بیش از 13.8 درصد گوشت مرغ جهان به شكل منجمد تجارت و مصرف می شود.