هيچ كشوري در خاورميانه بجز ايران توانايي توليد نفت وگاز را بدون حضور آمريكا و اروپا ندارد

كيش – ايرنا - مديرعامل شركت ملي حفاري ايران با اشاره به اينكه صنعت ملي حفاري ايران امروز فرا مرزي عمل مي كند افزود : هيچ كشوري بجز ايران در خاورميانه توانايي توليد نفت وگاز بدون حضور امريكا و اروپاييان را ندارد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا ،حيدر بهمني در آئين غير رسمي بهره برداري از پايگاه عملياتي شركت ملي حفاري ايران جزيره كيش با يادآوري اينكه شركت حفاري تنها نهاد صنعتي است كه در نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران پس از جهاد و سپاه پاسداران به فرمان امام خميني (ره) شكل گرفته؛ افزود : سرعت رشد اين سازمان كه نظام جمهوري اسلامي آن را مهندسي و طراحي كرد براي دنيا غير قابل باور وتصور بوده است.
وي با بيان اينكه تا پيش از انقلاب سهمي در توليدات اين صنعت نداشتيم و تمامي متخصصان اين حوزه آمريكايي و انگليسي بودند اظهار كرد : در اين صنعت پس از پيروزي انقلاب و شكل گيري صنعت ملي حفاري در ايران خودكفا شديم و امروز مي توانيم فرا مرزي عمل كنيم.
بهمني يادآور شد :پيش از انقلاب تنها 2 چاه در ايران توسط آمريكائي ها با عمق حدود چهار هزار متر حفاري شد اما متخصصان ايراني توانسته اند تا امروز تعداد زيادي حلقه چاه با عمق حدود شش هزار متر كه از پرفشارترين مخازن بودن را بدون هيچ حادثه اي حفاري كنند، هم اكنون حفاري بيش از 500 حلقه چاه در دريا به همت متخصصان و مهندسان داخلي شركت ملي حفاري ايران انجام شده است.
وي هزينه حفاري هر حلقه چاه را حدود 120 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود : جمهوري اسلامي پيچيده ترين مخازن دنيا را داراست .
مدير عامل شركت ملي حفاري ايران با بيان اينكه امروز هيچ كشوري در خاورميانه توانايي توليد نفت وگاز خود را بدون حضور اروپايي ها و آمريكايي ها بجز ايران ندارد افزود: جمهوري اسلامي قادر است مشكلات كشورهاي حاشيه خليج فارس را در اين زمينه حل كند و يكي از مسائلي كه كشورهاي جهان از آن هراس دارند توانمندي ايرانيان در حوزه هاي مختلف است.
به گزارش ايرنا ،اين مسئول در شركت ملي حفاري ايران به توانمندي جوانان ايراني در مهار آتش سوزي چاه هاي كويت اشاره كرد و گفت : آنها توانستند در مدت 2 ساعت آتش يكي از چاه ها را مهار كنند كه اين اقدام در دنيا بي نظير بود.
بهمني موفقيت حاصل را مرهون خون شهدا و ايثارگري جوانان اين مرز و بوم دانست و گفت : 50 شهيد و بيش از 300 جانباز و آزاده از حفاري نفت تقديم انقلاب شد و اگر امروز به اينجا رسيده ايم نتيجه همان هزينه هاي سنگيني است كه در راه اعتلاي كشور پرداخت كرده ايم .
وي تصريح كرد : امروز اگر دولتمردان ايران در پشت ميز مذاكره از مقاومت سخن به ميان مي اورند قدرت بزرگي چون نيروهاي توانمند صنعت حفاري در حوزه نفت و گاز پشتيبان انها است .
مديرعامل شركت ملي حفاري ايران با بيان اينكه مهندسان ايران راه 50 ساله در اين صنعت را در كمتر از 10 سال طي كردند افزود: پيش از انقلاب يك هزار حلقه چاه درمدت زمان 50 سال توسط آمريكايي ها حفاري شد و از ابتداي انقلاب و به رغم تحريم ها تمامي كشورها ،چهار هزار حلقه چاه حفاري كرده ايم .
بهمني با اعلام اينكه امروز نيازي به صنعت حفاري دنيا نداريم گفت: سيستم هاي داخلي اگر به توانمندي هاي متخصصان ايران توجه و اعتماد كنند و آزادي عمل بيشتري به نيروهاي داخل كشور بدهند مشكلات بزرگي بدست آنها حل خواهد شد.
وي با بيان اينكه سيستم ما صددرصد ايراني و اسلامي است و جهاد گونه و بر اساس اقتصاد مقاومتي عمل مي كنيم افزود : اگر امروز فضايي كار باز شود مي توانيم بخش عظيمي از حوزه نفتي خاورميانه را در حوزه نفت پوشش دهيم و اين چيزي است كه دشمنان اسلام سالهاست كه از ان هراس دارند .
بهمني گفت':ما از تحريم ها نگران نيستيم و محكم و استوار راه خود را ادامه مي دهيم چون خون شهدا كشور را بيمه كرده است و هر كس به نظام پشت كرده باشد عاقبت امور خود را خواهد ديد.

*هر جا متخصصان ايراني ورود مي كنند شاهد رشد آن بخش هستيم
امام جمعه كيش سخنران ديگر اين مراسم، توسعه و پيشرفت كه يكي از ارزشمندترين و حساس ترين بخش هاي كشور به دست متخصصان ايراني است را قابل تقدير دانست و به ملي شدن صنعت نفت اشاره كرد و افزود: معناي واقعي ملي شدن اين صنعت اين است كه از ابتداي اكتشاف تا انتهاي بهره برداري از محصول اين صنعت توسط متخصصان داخلي طراحي و بهره برداري شود.
به گزارش ايرنا ، حجت الاسلام عليدادي با ياد آوري اينكه در مديريت فناوري و اطلاعات صنعت نفت و حفاري تا پيش از پيروزي انقلاب اطلاعاتي نداشتيم و امور به دست نيروهاي خارجي بود اظهار كرد :به رغم فراز و فرودها هم اكنون در اين بخش ها خودكفا شده ايم.
وي تصريح كرد : هر جا متخصصان ايراني ورود مي كنند به سرعت شاهد رشد آن بخش هستيم.
حجت الاسلام عليدادي كيش را مكاني مناسب براي گردشگري دانست و افزود : جزيره كيش داراي ظرفيت هاي فراوان است ،كيش بر بام گاز نشسته و داراي مخازن اختصاصي نفت و گاز است كه اين موضوع سبب شده با خيال راحت تر كار را دنبال كنيم به گونه اي كه به صنعت گردشگري آسيب وارد نشود.
امام جمعه كيش ابراز اميدواري كرد كه مسئولان ،صنعت ملي حفاري در منطقه آزاد كيش را به نقطه اي برسانند كه براي كشور درامد زا باشد .
وي تاكيد كرد كه بخشي از درآمد حاصل از اين حوزه در توسعه كيش هزينه شود و اين صنعت به دست متخصصان كشور به جرياني توسعه گر و سرنوشت ساز بدل شود.
رئيس اداره مهندسي و طراحي راه و ساختمان شركت ملي حفاري ايران نيز به تاريخچه تاسيس شركت ملي حفاري ايران در سال 58 به فرمان امام راحل اشاره كرد و گفت: اين شركت ميراث دار تاسيسات و ساختمان هاي پراكنده متعلق به شركت هاي خارجي در قبل از انقلاب و در مرزهاي شهر اهواز بود كه با توجه به گسترش ناوگان حفاري و طيف خدمات اين شركت در حوزه مناطق نفت خيز، خشكي و دريا ، در بيشتر نقاط كشور اين تاسيسات و كارگاه ها پاسخگوي نيازهاي عملياتي نبودند .
مسعود جعفرزاده اظهار كرد: اين موضوع مديريت شركت را بر آن داشت تا با نوسازي و بهسازي تاسيسات در رفع مشكلات اقدام كنند كه بسط و گسترش حضور شركت ملي حفاري ايران در حوزه ميادين مشترك نفت و گاز به ويژه ميادين نفتي پارس جنوبي و ميادين واقع در خليج فارس، ساخت پايگاه عملياتي در مناطق ساحلي و خارج از استان خوزستان به منظور ارائه خدمات پشتيباني اجراي عمليات ارائه خدمات فني و حفاري در دستوركار قرار گرفت.
وي افزود :ساخت پايگاه عملياتي كيش به عنوان مهمترين مراكز پشتيباني در اواسط دهه 80 و با در اختيار گرفتن و تخصيص زميني به مساحت 5 هكتار طراحي و در سه فاز ساخت تاسيسات زير بنايي، ساختمان هاي اداري و كارگاهي به مرحله اجرا درآمد و شاهد بهره برداري واحدهاي عملياتي شركت ملي حفاري ايران در اين پايگاه هستيم.
به گزارش ايرنا ،جعفرزاده به تاكيد مديريت عالي شركت مبني بر اهتمام به رعايت الزامات زيست محيطي و سيستم جداسازي فاضلاب صنعتي و غير صنعتي به تصفيه خانه ها و چربي گيرهاي صنعتي اشاره كردو گفت : اين طرح در سايه همدلي و همراهي كاركنان شركت ملي حفاري ايران انجام شده است.
آئين غير رسمي بهره برداري از پايگاه عملياتي شركت ملي حفاري ايران جزيره كيش با حضور مديرعامل شركت ملي حفاري ايران، امام جمعه كيش، جمعي از معاونان و مديران سازمان منطقه آزاد كيش عصر شنبه در پايگاه عملياتي اين شركت در شهرك صنعتي كيش برگزار شد.
در پايان مراسم از تعدادي از فعالان اين حوزه با اهدا تنديس قدرداني شد.
مسئولان حاضر در مراسم از مجتمع كارگاهي اين پايگاه ديدن كردند.
قرار است مراسم بهره برداري رسمي از اين پايگاه 29 اذر ماه با حضور مسئولان كشوري انجام گيرد.
1630*1641/ 1484
خبرنگار: مريم زبان دان ** انتشار دهنده : اصغر رضاخاني
۰ نفر