خبر فوری: رفع فیلترینگ

27 هزار تخت توانبخشي در كشور كم داريم/خدمات توانبخشي تعرفه ندارد

تهران - ايرنا - رئيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: خدمات توابخشي به جز فيزيوتراپي تعرفه گذاري نشده اند، تحت پوشش بيمه نيستند و در كشور با كمبود بيش از 27 هزار تخت توانبخشي مواجه هستيم.

به گزارش خبرنگار سلامت ايرنا، حميدرضا خرم خورشيد روز يكشنبه در نشست خبري كه در غرفه وزارت بهداشت در بيست و دومين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا از كمبود شديد تعداد تخت هاي توانبخشي و نابساماني در ارائه توانبخشي در كشور گلايه كرد.
وي افزود: هم اكنون تعداد تخت هاي توانبخشي در كشور به دو هزار تخت نمي رسيد در حالي كه براي ارائه خدمات مناسب توانبخشي در كشور به حداقل 30 هزار تخت توانبخشي نياز داريم.
خرم خورشيد گفت: بر اساس قانون برنامه توسعه پنجم و ششم ( كه مراحل تصويب را مي گذراند) متولي ساماندهي خدمات توانبخشي در كشور وزارت بهداشت است و همه دستگاههاي ارائه دهنده اين خدمات از جمله سازمان بهزيستي، جمعيت هلال احمر، بنياد جانبازان و... در اين زمينه بايد از سياست هاي وزارت بهداشت تبعيت كنند.
خرم خورشيد ادامه داد: متاسفانه شاهد نوعي ناهماهنگي بين دستگاههاي ارائه كننده خدمات توانبخشي در كشور هستيم تاكنون به خدمات توانبخشي به عنوان سطح چهارم خدمات سلامت توجه كافي نشده است و به نظر مي رسد به علت نبود تعرفه مشخص، توسعه اين بخش جذابيت لازم را ندارد.
وي گفت: خدمات توانبخشي عمدتا طولاني مدت و تخصصي هستند و بسياري از آنها نه تنها تحت پوشش هيچ بيمه اي نيستند، بلكه حتي تعرفه گذاري نيز نشده اند و تاكنون به جز خدمات فيزيوتراپي ساير خدمات توانبخشي مانند گفتار درماني، كار درماني، شنوايي سنجي و ...، تعرفه مشخصي ندارند.
خرم خورشيد در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا افزود: وزارت بهداشت از دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي خواسته است كه با كار كارشناسي قيمت تمام شده اين خدمات را مشخص كند و در اختيار وزارت بهداشت قرار دهد تا با همكاري شوراي عالي بيمه تصويب شوند.
رئيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي ادامه داد: وزارت بهداشت با حضور مشاور وزير بهداشت در امور توانبخشي كار تدوين برنامه جامع ساماندهي خدمات توانبخشي در كشور را شروع كرده و اميدواريم تا پايان اين دولت، اين طرح تدوين و اجرايي شود.
خرم خورشيد با اشاره به فعاليتهاي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي گفت: اين دانشگاه يك بيمارستان توانبخشي به نام رفيده دارد كه 100 مصوب دارد و اكنون 86 تخت آن فعال است.
وي ادامه داد: دومين بيمارستان اين دانشگاه نيز بيمارستان رواني رازي است كه هزار و 100 فعال دارد و هم اكنون 575 بيمار رواني مزمن در اين بيمارستان حضور دارند كه تعداد زيادي از آنها اوراق شناسايي و هويتي ندارند و برخي از آنها از 35 سال پيش در اين مركز نگهداري مي شوند.
خرم خورشيد گفت: اغلب مراجعه كنندگان به بيمارستان توانبخشي رفيده و بيمارستان رواني رازي از اقشار ضعيف و فقير يا بدون خانواده هستند و بسياري از مراجعان به اين مراكز پولي براي پرداخت هزينه بيمارستان نمي پردازند بنابراين اگر كمك دولت نباشد امكان ادامه فعاليت اين بيمارستانها وجود ندارد.
وي همچنين از همكاري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با سازمان بهزيستي و ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمينه امور آموزشي و تحقيقاتي خبر داد و گفت: بسياري از تحقيقات مربوط به آمار اعتياد، سلامت اجتماعي و آسيبهاي اجتماعي به اين دانشگاه ارجاع مي شود و آمادگي همكاري در اين زمينه را با جمعيت هلال احمر نيز داريم.
خرم خورشيد همچنين از توليد بيش از 70 نوع تجهيزات پزشكي و توانبحشي مختلف در مركز رشد فناوري هاي پزشكي و توانبخشي اين دانشگاه با همكاري شركتهاي دانش بنيان تحت پوشش اين مركز خبر داد.
وي گفت: در صورتي كه شركتهاي دانش بنيان تحت پوشش اين دانشگاه با نوآوري موفق به توليد محصول مرتبط با امور سلامت و توانبخشي شوند، اين دانشگاه با دادن وام بدون بهره براي تجاري سازي اين محصولات به آنها كمك مي كند.
خرم خورشيد همچنين در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار ايرنا از انجام تحقيقات و توليد آمار در خصوص آسيبهاي اجتماعي مانند زنان خياباني، ازدواج، طلاق، دختران فراري، اعتياد و كودكان كار در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي خبر داد و گفت: برخي از اين آمارها قابل انتشار در رسانه ها نيست و فقط در اختيار دستگاههاي مسئول قرار مي گيرد.
بيست ودومين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها از 14 تا 21 آبان ماه از ساعت 9 و 30 تا 20 با شعار «شفافيت، صداقت» برپا است.
اجتمام(4)**3063**1569 خبرنگار:افشين شاعري * انتشار: علي حبيبي