۱۷ آبان ۱۳۹۵، ۲:۲۴
کد خبر: 82297457
T T
۰ نفر
انتخابات ریاست جمهوری بلغارستان به دور دوم كشیده شد

بلگراد- نخستین نتایج انتخابات ریاست جمهوری در بلغارستان نشان می دهد؛ به دلیل آنكه هیچ یك از نامزدها برای احراز مقام ریاست جمهوری نتوانستند حد نصاب آراء را كه 50 درصد آرای مردم است، كسب كنند به دور دوم كشیده شد.

به گزارش ایرنا 'رومن رادف' (53 ساله) رئیس سابق نیروهای هوایی ارتش بلغارستان كه از طرف سوسیالیست ها حمایت می شود در این انتخابات بیشترین آرا را كسب كرد اما آرای به دست آمده برای پیروزی در دور نخست انتخابات كافی نیست.
بنا به نتایج اولیه گزارش های اعلام شده در رسانه های خبری بالكان، رومن رادف 24.8 درصد آرای مردم را از آن خود كرده است. این در حالی است كه 'زتسكا ساچیوا' ( 58 ساله) رئیس كنونی پارلمان از حزب حاكم (گربا) به رهبری 'بویكو بوریسوف' نخست وزیر بلغارستان كه رقیب اصلی سوسیالیست ها محسوب می شود 23.5 درصد رأی مردم را در این انتخابات كسب كرده است.
بر اساس نتایجی كه تاكنون اعلام شده، رادف و ساچیوا در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری بلغارستان كه در 13 نوامبر (23 آبان) امسال برگزار خواهد شد، برای احراز مقام ریاست جمهوری به رقابت می پردازند.
'زتسكا ساچیوا' وكیل و رئیس كنونی پارلمان از حزب حاكم (گربا) به رهبری 'بویكو بوریسوف' نخست وزیر بلغارستان با گرایش به غرب است كه در صورت پیروزی، نخستین رئیس جمهوری زن در این كشور خواهد بود و مطمئناً بلغارستان به سیاست خارجی طرفدار اروپا ادامه می دهد.
از سوی دیگر، اگر 'رومن رادف' رئیس سابق نیروهای هوایی ارتش بلغارستان كه از طرف سوسیالیست ها حمایت می شود و حامی سیاست نزدیكی این كشور با روسیه است، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی دست یابد خواستار لغو تحریم علیه روسیه خواهد شد اما در عین حال به تعهدات بلغارستان به اتحادیه اروپا احترام می گذارد.
رأی دادن در این انتخابات بر اساس قانون جدید بلغارستان اجباری است و بیش از 6.8 میلیون شهروند واجد شرایط رأی دادن، از ساعت هفت بامداد امروز (دوشنبه) به وقت محلی به یكی از 21 نامزد این سمت كه به 11حزب سیاسی، 5 ائتلاف و 14 ابتكار شهروندی تعلق دارند، رأی دادند.
رئیس جمهوری جدید بلغارستان برای پنج سال انتخاب می شود.
محورهای تبلیغاتی نامزدهای این انتخابات آینده حضور این كشور در اتحادیه اروپا، روابط با روسیه و افزایش مهاجران از كشور همسایه یعنی تركیه متمركز بوده است.
به رغم اینكه سیستم سیاسی بلغارستان پارلمانی است، رئیس جمهوری نیز كه با رای مستقیم مردم انتخابات می شود، از قدرت زیادی برخوردار است و طبق قانون اساسی ریاست بر نیروهای مسلح، تعیین سفرا و رئیسان خدمات اطلاعاتی و امنیتی، امضای معاهدات بین المللی و همچنین وتو قوانین، از وظایف وی است.
تحلیلگران سیاسی در بلغارستان قبل از انتخابات گفته بودند كه هیچیك از نامزدهای انتخاباتی قادر به كسب 50 درصد آرای مردم كه برای پیروزی در دور اول نیاز است، نیستند.
بلغارستان به عنوان عضو اتحادیه اروپا اكنون از یك طرف با مساله مهاجران و آوارگان جنگ های نیابتی خاورمیانه و افغانستان روبرو است و از طرف دیگر برای رفع معضلات اقتصادی مبارزه می كند.
دولت بلغارستان برای افزایش میزان مشاركت مردم در انتخابات آن را اجباری كرده است.
بر اساس قانون جدید كه پارلمان بلغارستان تصویب كرده است، كسانی كه در انتخابات شركت نكنند، ‌از فهرست ثبت‌شده رأی ‌دهندگان حذف می شوند و ضمن جریمه شدن، از خدمات تأمین اجتماعی نیز محروم خواهند شد.
در آخرین انتخابات عمومی بلغارستان 48.4 درصد رای‌دهندگان در انتخابات شركت كردند كه این آمار در 25 سال گذشته كمترین میزان مشاركت مردم این كشور در انتخابات بوده است.
شبد**اروپام**436*1528*1504**انتشار دهنده: علی پاینده
۰ نفر