به گزارش ایرنا، احمد فاضلیان روز دوشنبه در بازدید از ندامتگاه فردیس حضور بانوان در زندان را ناخوشایند توصیف كرد و افزود: هرچند تعداد اندكی از بانوان در این ندامتگاه، دوران محكومیت خود را سپری میكنند و نسبت به سال قبل كاهش محسوسی دارد اما حضور همین تعداد نیز در حبس، به دلیل وظیفه ذاتی و الهی زنان در تربیت فرزند و مراقبت از همسر، آزار دهنده است.
وی در ادامه به نگاه حمایتی قانون به بانوان اشاره كرده و گفت: همه تلاش قانون در نظام جمهوری اسلامی ایران این بوده تا 2 قشر كودكان و بانوان روانه زندان نشوند و در كنار سیاستهای كلان حبسزدایی قوه قضائیه، در مجموعه دادگستری استان نیز به قضات توصیه شده تا در حد امكان از گزینه حبس برای بانوان استفاده نكنند.
وی دیدار از واحدهای اشتغال و حرفهآموزی ندامتگاه فردیس، بند نسوان و كانون اصلاح و تربیت جزو برنامههای پیشبینی شده بود كه رئیس كل دادگستری استان البرز با تمجید از فعالیتهای انجام شده در راستای اشتغالزایی و توانمندسازی زندانیان، گفت: واحدهای تولیدی ایجاد شده كه در بخشهای مختلف صنعتی و بستهبندی فعالیت میكنند اقدامی موثر برای حرفهآموزی و اشتغال پس از فراغت از زندان مددجویان است كه امیدواریم در دیگر ندامتگاههای استان نیز شاهد این حجم از فعالیتها باشیم.
**بسترسازی برای اشتغال زندانیان
فاضلیان حرفهآموزی به زندانیان را زمینهساز بازگشت بدون مشكل آنها به جامعه دانست و تصریح كرد: باید دستگاههای اجرایی نیز با بسترسازی برای اشتغال و خرید محصولات یا خدمات، زمینه اشتغال كسانی كه پس از طی دوران محكومیت خود حرفهای را آموختهاند فراهم كنند تا شاهد بازگشت زندانیان نباشیم كه اكنون رقم آن 46 درصد است.
وی در ادامه با حضور در بند نسوان این ندامتگاه، اقدامات انجام شده برای ایجاد فضای مناسب استقرار مددجویان را بیانگر نگاه ویژه این مجموعه به بانوان دانست و اظهار داشت: زندان با همه امكاناتی كه در آن تدارك دیده میشود جنبه تنبیهی دارد و مكان مناسبی نیست تا فرد با هر عنوانی در آن حضور داشته باشد.
**كاهش 25 درصدی در كانون اصلاح و تربیت
حضور در كانون اصلاح و تربیت، تكمیل كننده بازدید رئیس كل دادگستری استان البرز از ندامتگاه فردیس بود كه وی در جریان این دیدار كاهش 25 درصدی تعداد محكومان این بخش در مقایسه با سال 94 را در مسیر سیاست حبسزدایی و نگاه ویژه دستگاه قضایی استان به نوجوانان و كودكان زیر 18 سال عنوان كرد و گفت: برای كانون اصلاح و تربیت نمیتوان عنوان زندان را به كار برد چون هدف از ایجاد این كانون اصلاح رفتار و تربیت نسل جوانی است كه دچار خطا میشوند یا سوء رفتار دارند.
وی افزود: دستگاه قضایی استان البرز نگاه ویژهای به این مجموعه دارد و مترصد است تا نوجوانان حاضر در این بخش هرچه سریعتر به آغوش خانواده و جامعه بازگردند ولی لازمه ابتدایی آن تصمیم جدی برای شروع زندگی تازه و اصلاح رفتار در كسانی است كه اكنون در اینجا دوران اصلاح و تربیت خود را طی میكنند.
فاضلیان حاضران در كانون اصلاح و تربیت را آینده سازان كشور دانست و گفت: اغلب كسانی كه در این بخش نگهداری میشوند یا به دلیل ناآگاهی مورد سوء استفاده قرار گرفتهاند و یا به دلیل ناآشنایی با قوانین و ضعف اقتصادی و فرهنگی، مرتكب بزه شدهاند.
**انس با قرآن زمینهساز بازگشت به اجتماع برای زندانیان
وی اصلاح و تربیت را جزو تاكیدات و آموزههای اسلامی عنوان كرده و اظهار داشت: هر چند اصلاح و تربیت مجرمین در جوامع مدرن اخیرا مطرح شده است ولی در آیات متعدد قرآنی به اصلاح رفتار بزهكار و جبران آن اشاره شده و در آموزههای دینی نیز تصریح شده كه نباید به فرد بزهكار اصلاح شده یا توبه كرده به مانند سابق نگریست، بنابراین كودكان و نوجوانان حاضر در این بخش میتوانند با انس با قرآن و آموزههای دینی، زمینه بازگشت سریع و تضمین شده خود به جامعه را فراهم آورند.
در حاشیه این دیدار رئیس كل دادگستری استان البرز علاوه دستور رسیدگی به درخواستهای ارائه شده زندانیان توسط قضات همراه، دستور داد تا به همه زندانیان واجد شرایط مرخصی یك هفتهای اعطا شود.
7413/ 6155خبرنگار: معصومه مهتاب** انتشار دهنده : محمد عزیزپور
كرج-ایرنا-رئیس كل دادگستری استان البرز با اشاره به اتخاذ سیاست حبس زدایی توسط قوه قضائیه گفت: امروز آثار این مثبت این اقدام در جامعه مشهود است.