یك فعال اقتصادی اروپایی: بانك های خارجی كار را با ایران شروع كرده اند

لندن - ایرنا- 'آندریاس شوایتزر' مدیر عامل شركت' ارجان كپیتال' با اشاره به وجود برخی موانع برای تعاملات بانكی با طرف های ایرانی، تصریح كرد به رغم این موانع، مناسبات تجاری و اقتصادی تهران و اروپا خوب و رو به رشد بوده و بانك های كوچك و منطقه ای كار را با ایران شروع كرده اند.

'آندریاس شوایتزر'، شهروند سوئیسی و از فعالان اقتصادی در بازار ایران، روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، در مورد آینده روابط ایران و اروپا، گفت: فكر می‌كنم این روابط متأثر از برجام چه در سطح فردی و یا سیاسی خوب هست. در این میان دو طرف برخوردار از مقاصد خوبی هستند هر چند وضعیت دارای پیچیدگی خاص خود نیز هست.
مدیرعامل شركت «ارجان كپیتال» ( Arjan Capital Ltd) افزود: از طرف شركت ما نیز شاهد فعالیت زیادی هستید. ما ضمن وارد كردن توربین‌های گازی( به ایران) به شركت‌های بین‌المللی كمك می‌كنیم كه سهام شركت‌های ایرانی را خریداری كنند. و این فرصت بسیار بزرگی برای شركت‌های صنعتی و نیز شركت‌های خدماتی كه خواهان فعالیت در ایران هستند، بشمار می‌آید.
وی اضافه كرد: اگر چه برای وارد كردن كالا به ایران همچنان با مشكل بزرگ محدودیت‌هایی در پرداخت از طریق سیستم بانكی مواجه هستیم.
شوایتزر در همین حال تصریح كرد:' هرچند وضعیت در این خصوص قدری مشكل به نظر می‌رسد اما انجام هر كاری ممكن است، اگر شما آن را به‌درستی انجام دهید'.
وی در پاسخ به این سؤال كه هم‌اكنون مهم‌ترین مانع در گسترش روابط تجاری میان ایران و اروپایی‌ها چیست؟، گفت: مهم‌ترین مساله در حال حاضر وجود برخی محدودیت‌ها در گشایش اسناد اعتباری (ال سی) از سوی بانك‌ها به دلیل تحریم‌های اولیه باقی ‌مانده آمریكا است و به همین دلیل شما نمی‌توانید از طریق بانك‌های بزرگ اقدام به تراكنش‌های سنگین كنید.
شوایتزر اضافه كرد: به دلیل تحریم‌های اولیه باقی‌مانده، شركت‌هایی كه در آمریكا دارای فعالیت هستند هنوز برای ورود به بازار ایران احتیاط می‌كنید، اگر چه این مساله بیشتر مبتنی بر برداشت اولیه نه الزاماً خطرات این كار، است.
وی در پاسخ به این سؤال كه چرا این احساس خطر با توجه به ‌تصریح مجدد اخیر'جان كری' وزیر امور خارجه آمریكا در لندن، مبنی بر عدم وجود مشكل برای تعاملات بانكی با ایران، همچنان وجود دارد، گفت: اگر شما به‌عنوان یك بانك چند صد میلیون دلار از سوی این كشور جریمه ‌شده بودید، ممكن بود با احتیاط با این اظهارات برخورد كنید.
شوایتزر افزود: به نظر این بانك‌های بزرگ، هنوز خطر جریمه سنگین از سوی آمریكا در صورت تعاملات بانكی با ایران وجود دارد و از نظر آنها مقدار این جریمه احتمالی كه ممكن است به صدها میلیون برسد، بیشتر از میزان فرصت تجاری است كه ممكن است آنها به دست آورند.
مدیر عامل شركت «ارجان كپیتال» در همین حال با اشاره به شروع روابط بانكی و كارگزاری از سوی برخی از بانك های اروپایی با ایران، گفت: به‌رغم وضعیت كنونی، در حال حاضر شماری از بانك‌های كوچك و منطقه‌ای كار را با ایران شروع كرده اند و حتی دفاتر خود را در این كشور بازكرده‌اند كه این حركت رو به گسترش بوده و در این سطح نیز كاملا خوب شمرده می‌شود.
وی افزود: شما می‌توانید در این چارچوب كمتر از صد میلیون گردش مالی داشته باشید كه به نظرم از نتایج خوب بعد از برجام است و اتفاق مثبتی بشمار می‌آید و نبایستی این فكر را داشت كه این روند ( در این شرایط) می تواند خیلی خیلی سریع صورت گیرد.
این فعال اقتصادی اروپایی همچنین با اشاره به یك دوگانگی در داخل دستگاه حاكمیتی آمریكا در قبال بحث تعاملات بانكی با ایران، عنوان كرد: شما از دولت آمریكا صدهای متفاوتی شنیده‌اید اما دقیقاً نمی‌دانید كه این دولت برنامه‌اش چیست و ما به‌ دنبال دریافت اطلاعات بیشتر، پس از انتخابات ریاست جمهوری در این كشور خواهیم بود.
شوایتزر افزود: به نظر من تا زمانی كه دولت جدید آمریكا مستقر نشوند، شفاف‌سازی حقیقی در این خصوص تحقق نخواهد یافت.
مدیر عامل شركت «ارجان كپیتال» گفت: من كسی را بابت عدم انجام این كار صرف‌نظر از آنچه آمریكایی می‌گویند، سرزنش نمی‌كنم اما به ‌هرحال وضعیت كنونی راضی‌كننده است و من شاكی نیستیم.
شوایتزر اضافه كرد: كسانی كه خواهان سرمایه‌گذاری در ایران هستند، صرف ‌نظر از اینكه چه كسی رییس جمهوری آمریكا می‌شود، خواهان دریافت اطلاعات لازم و شفاف‌سازی امور از سوی مقامات آمریكایی هستند.
وی گفت: به نظرم آنچه قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریكا گفته می‌شود با آنچه بعدازآن گفته خواهد شد، متفاوت است و می‌خواهم بگویم صبر كنیم ببینیم وضعیت چگونه خواهد شد.
اروپام**4**1552/انتشار دهنده: قاسم شریعتی