به گزارش ایرنا ، در اكثر كشورهای اروپایی نگرانی هایی درباره پیروزی احتمالی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان وجود دارد و این كشورها بیشتر خواستار پیروزی هیلاری كلینتون نامزد دموكرات ها هستند كه علت آن نیز با مواضع اعلامی ترامپ مرتبط است كه معطوف به كمرنگ كردن ائتلاف های سنتی آمریكا در قالب هایی از جمله سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) است و همچنین نگرانی از بی ثباتی بیشتر در اقتصاد جهانی با روی كار آمدن ترامپ است.
** رسانه های روسی
رسانه های روسی یك روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریكا به حمایت های گسترده رسانه ای و همچنین پشتیبانیهای باراك اوباما از هیلاری كلینتون در برابر دونالد ترامپ به عنوان نبرد نابرابر در انتخابات ریاست جمهوری پرداختند.
خبرگزاری ایتارتاس در این زمینه به تداوم سفرهای تبلیغاتی رئیس جمهوری آمریكا برای پشتیبانی از كلینتون پرداخته است.
شبكه دوم تلویزیون دولتی روسیه نیز در این باره گزارش داد: ترامپ رقیب كلینتون بارها از اف بی آی خواست در مورد فساد مالی و كارنامه خلاف قانون نامزد حزب دمكرات تحقیق كند.
شبكه سراسری ان. تی. وی روسیه هم گزارش داد كه پلیس فدرال آمریكا اطلاعات مربوط به دسترسی كلینتون به مسائل محرمانه را نادیده گرفته است.
این رسانه همچنین افزود: یك روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریكا به عنوان مهمترین موضوع سیاسی این كشور، اف بی آی به جنجال ایمیل ها كه می توانست آرزوی كلینتون را برای ورود به كاخ سفید بر باد بدهد، پایان داد.
خبرگزاری روسیا سگودنیا هم روابط كنونی مسكو و واشنگتن را بررسی كرده و نوشته است: فقط یك معجزه بزرگ می تواند سبب بهبودی روابط روسیه و آمریكا شود.
روسیا سگودنیا مستند به دیدگاههای كارشناسان افزود: روابط مسكو و واشنگتن در مسیر رویارویی قرار گرفته است و روسیه اذعان دارد كه امیدی برای نوسازی همكاری ها وجود ندارد.
** طنین نام روسیه در انتخابات آمریكا
نام روسیه در رقابت های انتخاباتی امسال آمریكا بیش از هر زمان دیگری مطرح بوده و دموكراتهای آمریكا ، روسیه را به تلاش برای تاثیرگذاری در انتخابات آمریكا به نفع ترامپ از طریق هك كردن صندوق های ایمیلی حزب دمكرات برای انتشار مطالب محرمانه متهم می كنند ؛ اتهامی كه روسیه آنها را رد كرده اما به نوشته برخی رسانه ها شاید حقیقت در این باره هیچگاه مشخص نشود.
به نوشته روزنامه گاردین، آنچه مشخص است اینكه ولادیمیر پوتین بطور شخصی علاقه ای به كلینتون ندارد كه سابقه این بی علاقگی به دوران وزارت امور خارجه كلینتون باز می گردد.
یك نظرسنجی در تابستان نشان داد كه 22 درصد روسها دیدگاه مثبتی به ترامپ دارند در حالی كه این رقم درباره كلینتون 8 درصد بود.
** نظرسنجی های اروپایی
نتایج نظرسنجی انتشار یافته یك روز مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریكا، نشان می دهد كه مردم اروپا بیشتر خواهان پیروزی هیلاری كلینتون در رقابت با دونالد ترامپ برای ورود به كاخ سفید هستند.
تعمیم یافته های نظرسنجی شركت تحقیقاتی Ifop فرانسه كه به درخواست خبرگزاری اسپوتنیك روسیه انجام شده است، نشان می دهد كه فرانسوی ها با 56 درصد حامیان جدی نامزد حزب دموكرات هستند و انگلیسی ها با 36 درصد در پایین ترین جایگاه حامیان وی قرار دارند. اسپانیایی ها و ایتالیایی ها به ترتیب با 55 و 53 درصد ردیف های دوم و سوم طرفداران كلینتون معرفی شده اند و سپس نیمی از آلمان ها و 47 درصد لهستانی ها می خواهند وی را رئیس جمهور بعدی آمریكا ببینند.
**نوسان های بورس اروپا با بالا و پایین رفتن وضعیت رقابتی ترامپ
همزمان با افزایش بخت پیروزی ترامپ در نظرسنجی های اواخر هفته گذشته و اوایل هفته جاری ارزش سهام در بورسهای اروپایی كاهش یافت كه بیشترین میزان آن مربوط به ایتالیا بود و با گمانه زنی تاخیر در همه پرسی اصلاح قانون اساسی در این كشور همراه شد. اصلاحات پیشنهادی نخست وزیر ایتالیا در قانون اساسی روز یكشنبه 14 آذر (4 دسامبر) به رای مردم گذاشته می شود.
روز دوشنبه 17 آبان ، با اعلام پلیس فدرال آمریكا (اف بی آی) مبنی بر عدم پیگرد هیلاری كینتون درباره موضوع ایمیلها ؛ بار دیگر ارزش سهام در اروپا افزایش یافت.
ارزش سهام در بازارهای اروپا و همچنین ارزش برابری دلار و قیمت نفت اواخر هفته گذشته با نزدیك شدن ترامپ به كلینتون در نظرسنجی ها ، كاهش یافت در حالیكه دارایی های مطمئن مانند طلا و فرانك سوئیس با افزایش ارزش رو به رو شد.
كلینتون به عنوان نامزدی كه وضع موجود را حفظ خواهد كرد مطرح شده است كه این موضوع برای بازارهای مالی كه وضعیت نامعلوم را دوست ندارند ، بسیار مهم است. اما با افزایش احتمال پیروزی ترامپ بر اساس نظرسنجی های تازه، نگرانی در بازارهای مالی به علت واضع ترامپ درباره موضوعاتی مانند سیاست خارجی ، روابط تجاری و مهاجران ، افزایش یافته است. تحلیلگران می گویند اكنون موضوع اصلی مورد توجه بازارهای مالی اروپا نگرانی از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان است.
** انگلیس/ انتقاد از ترامپ با وجود رای به برگزیت
رای انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا در همه پرسی سوم تیر ماه (23 ژوئن) این احساس را به وجود آورد كه پوپولیسم در انگلیس قدرت گرفته و به تبع آن انگلیسی ها باید بیشتر طرفدار دونالد ترامپ باشند .
ترامپ نیز در آمریكا با شعارهایی پوپولیستی از جمله حمله به طبقات سیاسی حاكم و وعده مقابله با مهاجران و خارج كردن قدرت از دست بروكرات های حاكم مشابه شعارها و تعهدات طرفداران برگزیت در انگلیس خود را مطرح كرد. با این حال شبكه خبری 'سی ان بی سی' گزارش داده كه با وجود این شباهتها ، اكثر مردم انگلیس از هیلاری كلینتون نامزد دموكرات ها حمایت می كنند.
اسكات لوكاس استاد مطالعات آمریكا در دانشگاه بیرمنگام به این شبكه خبری گفت: فقدان شفافیت در مواضع و سیاست های ترامپ و اینكه او در صورت انتخاب به مقام ریاست جمهوری دقیقا چه كار خواهد كرد؛ موجب نگرانی بسیاری از مردم انگلیس است .
وی افزود: به گمان من اكثر مردم انگلیس احساس راحتی بیشتری با هیلاری كلینتون دارند زیرا او یك فرد شناخته شده است و حتی اگر با او مخالف باشید می دانید كه او چه در سر دارد.
** انتقاد شهردار لندن از ترامپ
لفاظی های ترامپ و غیرقابل پیش بینی بودن او تاثیر خوبی بر مقام های انگلیس نداشته است. پیشنهاد سال گذشته او مبنی بر منع موقتی ورود مسلمانان به آمریكا با واكنش منفی صادق خان شهردار مسلمان لندن رو به رو شد.
صادق خان در ماه مه گذشته به شبكه ان بی سی نیوز گفت: امیدوارم ترامپ به لندن بیاید تا خودم را به عنوان یك مسلمان سازگار با ارزشهای غربی به او معرفی كنم و صدها هزار و بلكه میلیون ها مسلمان ساكن انگلیس را كه عاشق انگلیسی بودن هستند و عاشق غربی بودن هستند را به او معرفی كنم .
بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس و از حامیان اصلی برگزیت نیز از پیشنهاد ترامپ برای منع ورود مسلمانان انتقاد و ابراز تاسف كرد.
مایكل كالینانس استاد تاریخ آمریكا در دانشگاه نورتمبریا انگلیس گفت: حتی پس از رای برگزیت نیز مردم انگلیس كلینتون را شخصیت مناسب تری برای رهبری یكی از نزدیكترین متحدان انگلیس می دانند.
وی افزود: شهروندان انگلیس از جمله محافظه كارها بطور گسترده ای از 'خدمات بهداشت عمومی' انگلیس كه هزینه آن با پول مالیات دهندگان تامین می شود حمایت می كنند و تعهد كلینتون به حفظ برنامه بیمه درمانی باراك اوباما نیز موجب افزایش مقبولیت كلینتون در انگلیس می شود.
** دیدگاه 'بسیار منفی' مردم انگلیس از انتخابات آمریكا
شركت «كانتار مدیا» كه محتوای رسانه های اجتماعی را در انگلیس رصد می كند اعلام كرده رقابت های انتخاباتی در آمریكا با واكنش منفی مردم انگلیس مواجه شده است و نیمی از مطالب پست شده در این رسانه ها درباره هر دو نامزد انتخابات آمریكا 'بسیار منفی' طبقه بندی شده است.
بر اساس تحلیل محتوای رسانه های اجتماعی نیز گفته می شود كه مردم انگلیس بیشتر خواستار پیروزی كلینتون هستند هر چند در مجموع احساس خوبی نسبت به انتخابات آمریكا ندارند.
دونالد ترامپ همزمان با اعلام نتایج همه پرسی برگزیت در اواخر تیر ماه گفته بود كه 'مردم آمریكا نیز در ماه نوامبر استقلال خود را اعلام خواهند كرد و به سیاست هایی در زمینه تجارت ، مهاجرت و روابط خارجی رای دهند كه شهروندان آمریكا را در اولویت اول قرار دهد.'
ترامپ گفت: ' مردم آمریكا در انتخابات نوامبر فرصت دارند كه حكومت نخبگان جهانی را رد كنند و پذیرای دولتی از خودشان و برای خودشان باشند. ' هیلاری كلینتون نیز به سرعت به این اظهارات واكنش نشان داد و هر چند بطور مستقیم از ترامپ نام نبرد اما از آمریكایی ها خواست 'با كنار هم قرار گرفتن برای حل مشكلات به عنوان یك كشور نه ضربه زدن به یكدیگر به رای برگزیت پاسخ بدهند. '
مردم انگلیس در شهر ادینبریج در جنوب لندن روز شنبه این هفته در مراسم آتش بازی سالانه آدمك بزرگی از ترامپ را به آتش كشیدند.
** انتقاد تلویحی نخست وزیر انگلیس از ترامپ
ترزا می نخست وزیر انگلیس كه پیش از رسیدن به مقام نخست وزیری انتقادات صریحی از دونالد ترامپ مطرح كرده بود ، یكشنبه شب گفت مبارزات انتخاباتی باید 'آرام و سنجیده و متمركز بر موضوعات' باشد.
می در سفر به هند ، در پاسخی محتاطانه به پرسش هایی درباره سیاست های جنجالی ترامپ درباره مسلمانان و همچنین آتش زدن آدمك ترامپ در یكی از شهرهای انگلیس ، بطور تلویحی از نارضایتی خود از مبارزات انتخاباتی ترامپ سخن گفت.
به نوشته روزنامه انگلیسی تلگراف ، این سخنان درحالی مطرح شد كه به گفته منابع آگاه ، انگلیس درصدد كسب تضمین هایی از اردوگاه ترامپ درخصوص این نگرانی است كه چنانچه ترامپ به قدرت برسد انگلیس را در خطر مواجهه با روسیه قرار خواهد داد.
نخست وزیر انگلیس پیش از این در مقام وزیر كشور به شدت از اظهارات ترامپ مبنی بر اینكه 'برخی مناطق انگلیس به علت افراط گرایی اسلامی مناطق ورود ممنوع هستند' ، انتقاد كرده بود.
** نگرانی مردم و برخی سیاسیون آلمانی از ریاست جمهوری احتمالی ترامپ
بیش از سه چهارم از مردم آلمان همانند برخی از سیاستمداران این كشور بر این نظرند كه با روی كار آمدن احتمالی دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریكا، روابط آلمان و آمریكا دچار مشكل خواهد شد.
نتایج یك نظرسنجی كه روز یكشنبه این هفته منتشر شد نشان داد بسیاری از مردم آلمان از پیروزی ترامپ نگرانی دارند و آن را موجب لطمه دیدن روابط آلمان با آمریكا می دانند. نظرسنجی موسسه «امنید» (Emnid) نشان داد كه 77 درصد از مردم آلمان از تیرگی روابط آلمان - آمریكا در صورت پیروزی ترامپ نگران هستند. در مقابل 67 درصد گفتند در صورت پیروزی هیلاری كلینتون روابط نزدیك آلمان با آمریكا بدون تغییر باقی خواهد ماند.
یواخیم گائوك (Juachim Gauck) رئیس جمهوری آلمان در گفت وگو با نشریه اشپیگل كه روز یكشنبه منتشر شد نیز در مورد رسیدن احتمالی ترامپ به ریاست جمهوری آمریكا ابراز نگرانی كرد و گفت: چیزی كه موجب می شود درباره ترامپ نگران باشیم غیر قابل پیش بینی بودن اوست؛ نمی توان گفت كه انتظار چه چیزی را از پرزیدنت ترامپ می توان داشت.
نوربرت روتگن رئیس كمیته روابط خارجی پارلمان آلمان و عضو حزب اتحادیه دموكرات مسیحی مركل صدر اعظم آلمان نیز گفت كه اعتقاد دارد در صورت پیروی ترامپ روابط آلمان - آمریكا دچار تحت فشار قرار می گیرد.
روتگن در گفت وگو با روزنامه 'بیلد ام سونتاگ' گفت: انتخاب ترامپ یك سنگینی تاریخی بر روابط آلمان - آمریكا ایجاد خواهد كرد و موجب بدترین سردی و بیگانگی (estrangement) در روابط دو كشور از زمان جنگ ویتنام تا كنون خواهد شد.
** سكوت مركل درباره ترامپ
آنگلا مركل صدر اعظم آلمان با وجود انتقادهای ترامپ از سیاست مهاجرپذیری وی، تاكنون موضع آشكاری درباره ترامپ نگرفته است. ترامپ پیش از این مركل را به 'ویران كردن آلمان' متهم كرده بود اما در ماه سپتامبر مركل را یك رهبر واقعا بزرگ توصیف كرد.
اما فرانك والتر اشتاین مایر جور صدر اعظم را كشیده و در سخنانی در ماه اوت ترامپ را 'موعظه گر نفرت' لقب داد.
وی با كنار گذاشتن پروتكل های دیپلماتیك آشكارا گفت كه درباره انتخابات آمریكا بی طرف نیست و افزود: با توجه به حرف های ترامپ واقعا موجب هراس از این موضوع می شود كه با به قدرت رسیدن او چه اتفاقی برای جهان خواهد افتاد.
به نوشته روزنامه گاردین ، اگر قرار بود انتخابات آمریكا در آلمان برگزار شود كلینتون با اختلاف بالایی به پیروزی می رسید. نظرسنجی موسسه 'اینفراتست دیمپ' (Infratest Dimap) در ماه اكتبر نشان داد كه 86 درصد مردم آلمان طرفدار كلینتون هستند. این نظرسنجی نشان داد كه حتی در میان حزب دست راستی و ضد مهاجرتی 'آلترناتیو برای آلمان' نیز تنها یك نفر از هر چهار نفر ممكن است به ترامپ رای بدهد.
دیدگاه اكثریت در آلمان این است كه ریاست جمهوری ترامپ وضعیت ناآرام اقتصاد جهانی را بدتر خواهد كرد و موجب وارد شدن زیان شدیدی به اقتصاد صادرات محور آلمان خواهد شد.
** رویكرد فرانسوی انتخابات آمریكا
فرانسه در حالی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2017 نزدیك می شود، كه انتخابات ریاست جمهوری آمریكا همچنان یكی از مهمترین عناوین اخبار رسانه های فرانسوی است.
در جریان كارزار انتخاباتی نامزدهای قطعی یا بالقوه انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بارها به نام هیلاری كلینتون و دونالد ترامپ نامزدهای دو حزب عمده در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا اشاره شده است. آخرین نظرسنجی صورت گرفته در این باره نیز نشان می دهد كه 64 درصد فرانسویان به مساله انتخابات ریاست جمهوری آمریكا علاقه مند هستند.
«نیكلا ساركوزی» رئیس جمهوری سابق فرانسه و یكی از نامزدهای انتخابات درون حزبی «جمهوریخواهان» این كشور ، ابراز امیدواری كرده كه «هیلاری كلینتون» نامزد دمكرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا به پیروزی برسد.
«آلن ژوپه» شهردار بوردو و رقیب اصلی ساركوزی در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان، نیز در این باره گفت: با توجه به صحبت های آقای ترامپ و بی توجهی او به اوضاع دنیا و قضاوتش در مورد اروپا و فرانسه، دوستان آمریكایی خود را به تامل در مورد رایشان فرا می خوانم.
اما «ژان فردریك پوآسون» از نامزدهای حزب راست میانه گفته است كه دونالد ترامپ را به هیلاری كلینتون ترجیح می دهد. پوآسون در این باره گفت: ترامپ قصد دارد بیشتر به آمریكا و كمتر به مابقی جهان بپردازد.
«مارین لو پن» رهبر حزب راست افراطی «جبهه ملی» و نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری 2017 میلادی، پیشتر در مخالفت با اقدامات آمریكا در صادرات مدل اقتصادی خود به سراسر جهان، گفته بود: اگر آمریكایی بودم به دونالد ترامپ رای می دادم.
«فرانسوآ اولاند» رئیس جمهوری فرانسه نیز در كنفرانسی پیش بینی كرده بود كه یك زن رئیس جمهوری آمریكا خواهد شد.
«مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه، ترامپ را برای انتخاب ریاست جمهوری، «انسانی ناشایست» خوانده است.
ترامپ پیشتر در اظهاراتی سیاست فرانسه در قبال مهاجران و نیز ممنوعیت حمل سلاح را مورد انتقاد قرار داده بود.
یك ماه پیش، نتایج نظرسنجی موسسه فرانسوی «اودوكسا» (Odoxa) نشان داد، 86 درصد فرانسوی ها امیدوارند هیلاری كلینتون نامزد دمكرات ها در انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریكا پیروز شود. این نظرسنجی نشان داد كه 64 درصد فرانسویان به مساله انتخابات ریاست جمهوری آمریكا علاقه دارند كه تنها 11 درصد آنها به پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا امیدوارند.
** حمایت نخست وزیر ایتالیا از كلینتون
در ایتالیا نیز طرفداری از كلینتون بسیار بالاست و نظرسنجی ها نشان می دهد كه حدود 63 درصد از رای دهندگان ایتالیایی پیروزی كلینتون را بر ترامپ ترجیح می دهند.
ایتالیایی ها بخوبی می دانند كه ترامپ با دو تن از چهره های سیاسی گذشته ایتالیا مقایسه شده است : یكی بنیتو موسولینی رهبر فاشیست اسبق این كشور و دیگری سیلویو برلوسكونی میلیاردر و سلطان رسانه ای كه در سه انتخابات پیروز شد اما در نهایت به علت یك رشته رسوایی های مالیاتی و اخلاقی به زیر كشیده شد.
روزنامه لارپوبلیكا ایتالیا در این باره نوشت: ترامپ نیز مانند برلوسكونی با وجود مواضع و رفتارهایش نظر مساعد طبقه خاصی از رای دهندگان متنفر از نظام سیاسی حاكم را به خود جلب كرده است . از نگاه این رای دهندگان هیچ چیزی نمی تواند موجب از بین رفتن محبوبیت افرادی مانند ترامپ شود بلكه فقط رفتارهای خودویرانگر این افراد می تواند آنان را به زیر بكشد.
در ایتالیا رقابت برای ورود به كاخ سفید همواره از منظر رقابت های سیاسی این كشور تفسیر می شود و چهره های سیاسی این كشور از طرفداری آشكار از نامزدهای انتخاباتی آمریكا ابایی نداشته اند. متئو رنتزی نخست وزیر ایتالیا رهبر حزب دموكرات ایتالیا مطابق گرایش های مركزگرایانه اش آشكارا از كلینتون حمایت كرده است. در طیف سیاسی راست ایتالیا نیز متئو سالوینی رئیس 'اتحاد شمال' با سفر به آمریكا حمایت خود را از ترامپ اعلام كرد.
حزب اتحاد شمال در ایتالیا خواستار تبدیل نظام سیاسی این كشور به نظام فدرالی و خودمختاری منطقه ای بخصوص در مناطق شمالی ایتالیا است.
متئو رنتزی نخست وزیر ایتالیا اواخر مهر ماه در جریان سفر به آمریكا و دیدار با باراك اوباما در كاخ سفید در سخنی طعنه آمیز نسبت به ترامپ گفت: آینده جهان درباره ساختن پل است نه دیوار .اشاره او به برنامه ترامپ برای احداث در مرز با مكزیك برای جلوگیری از ورود پناهجویان مكزیكی است.
به این ترتیب باید منتظر ماند و دید آیا مطابق میل اكثر سیاسیون و مردم اروپا هیلاری كلینتون ساكن كاخ سفید آمریكا می شود یا با انتخاب احتمالی ترامپ ، لرزه های بیشتری در روابط دو سوی آتلانتیك ایجاد خواهد شد.
برگزاری انتخابات مهم و سرنوشت ساز ریاست جمهوری، سنا ، نمایندگان و فرمانداران و شهرداران برخی ایالات و شهرهای آمریكا در روز سه شنبه (هشتم نوامبر - 18 آبان) سبب شده تا 2016 سال انتخابات در آمریكا خوانده شود.
در انتخابات هشتم آبان ماه علاوه بر مشخص شدن رئیس جمهوری و معاون او، تكلیف 34 كرسی از مجموع 100 كرسی مجلس سنا آمریكا نیز مشخص می شود و افراد منتخب در دوره شش ساله كنگره 115 آمریكا تا سوم ژانویه 2023 حضور خواهند داشت. 435 عضو مجلس نمایندگان نیز در این روز انتخاب می شوند. فرمانداران 12 ایالت و شهرداران 17 شهر نیز سرنوشت سیاسی خود را در این انتخابات همزمان می آزمایند.
اروپام**1078** گزارش از : بابك جعفری ** انتشار دهنده: مریم شفیعی
سیاستمداران و بازارهای مالی اروپا در تب و تاب انتخابات ریاست جمهوری آمریكا
۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۰۳
کد خبر:
82299332
تهران - ایرنا - در حالی كه مردم آمریكا امروز سه شنبه 18 آبان (هشتم نوامبر) برای انتخاب رئیس جمهوری به پای صندوق های رای می روند ، بازارهای مالی اروپا و برخی از سیاستمداران و مردم اروپا نیز در تب و تاب انتخابات آمریكا هستند.