۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۲:۲۱
کد خبر: 82299494
T T
۰ نفر
142 هزار میلیارد تومان مجموع  واگذاری سازمان خصوصی سازی

كیش – ایرنا – مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت : بر اساس آمارهای موجود مجموع واگذاری سازمان خصوصی سازی از ابتدای تاسیس در سال 80 تا كنون 142 هزار میلیارد تومان بوده است .

جعفر سبحانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد واقعی بودن واگذاری ها به بخش خصوصی اظهار كرد : ما مدعی هستیم باید بنگاه ها و سهام متعلق به دولت را به بخش خصوصی واگذار كنیم اما باید ببنیم این كار تا چه حد واقعی است ، هر چه بخش خصوصی واقعی از این بنگاه ها بیشتر سهم داشته باشند خصوصی سازی موفق است .
وی افزود : بر اساس آمارهای موجود مجموع واگذاری سازمان خصوصی سازی از ابتدای تاسیس این مجموعه از سال 80تا كنون حدود یك تریلیون 420 هزار میلیارد ریال معادل 142 هزار میلیارد تومان بوده است .
مشاور سازمان خصوصی سازی گفت : این واگذاری ها بخشی شامل سهام عدالت بوده كه رقمی معادل 30 هزار میلیارد تومان ذكر شده است كه نه آن را خصوصی و نه غیر خصوصی می دانیم چرا كه آن را در فرآیند واگذاری ها می بینیم.
سبحانی اضافه كرد : رقمی حدود 30 هزار میلیارد تومان نیز بابت رد دیون اتفاق افتاده به این معنا كه برخی شركت ها چون تامین اجتماعی ، صندوق بازنشتگی و ذخیر فرهنگیان از دولت طلب داشتند و دولت بجای پرداخت پول به آنها سهام شركت می داد كه به اینكار رد دیون گفته می شد ،در دولت جدید آن را تعطیل كرده ایم .
وی تصریح كرد : با مصوبه مجلس شورای اسلامی تمامی این اقدام تعطیل و تمامی رد دیون ها ملغی شده و دولت مجاز به دادن شركت بابت رد دیون نیست.
وی گفت : دولت ممكن است به برخی بدهكار باشد اما نمی تواند شركتی واگذار كند ، بر اساس مصوبه ،دولت باید شركت را بفروشد ومنابع حاصل از فروش را به طلبكار بدهد كه با این اقدام هم بدهی دولت كاهش پیدا كند و هم طلبكار به طلبش می رسد و فرایند خصوصی سازی سازی نیز آسیب نمی بیند .
83 هزار میلیارد تومان مجموع واگذاری های به بخش خصوصی/ سهم بخش خصوصی از واگذاری ها 18 درصد
سبحانی در پاسخ به این سئوال كه میزان واگذاری به بخش خصوصی چقدر بوده است به ایرنا گفت : حدود 83 هزار میلیارد تومان مجموع واگذاری های سازمان خصوصی به بخش خصوصی از ابتدا تا كنون بوده است .
وی گفت : بر اساس آمار، سهم بخش خصوصی واقعی از واگذاری ها در طی سال 80 تا منتهی الیه دولت تدبیرو امید 18 درصد بوده است و در طی سه سال دولت جدید كه هدف گذاری ها و سیاست گذاری ها به سمتی پیش رفته كه بخش خصوصی واقعی قدرت پیدا كند ، سیاست های مشوقی به شكلی خوبی برنامه ریزی شده است .
سبحانی در مورد این مشوق ها اظهار كرد : اگر برای نهادهای عمومی یا شبه دولتی اقساط چهار ساله به عنوان مشوق بسته می شود برای بخش خصوصی این مدت شش ساله خواهد بود و این كار سب شد كه بخش خصوصی سهمش از واگذاری ها از 18 درصد به 38 درصد برسد كه بیش از دو برابر بخش خصوصی واقعی در مزایده های ما نقش داشتند.
وی گفت :در برخی سال ها یك ریال هم به بخش غیر خصوصی واگذار نكردیم و هر چه بوده بخش خصوصی واقعی بوده است .
* 39 درصد واگذاری به شبه دولتی ها تا ابتدای دولت یازدهم
وی گفت : مطابق آمار 39 درصد از مجموع واگذاری ها در طی شروع كار این سازمان تا ابتدای دولت یازدهم به شبه دولتی ها واگذار شده است .
سبحانی گفت : در دولت جدید به دلیل اهمیت بخش خصوصی و تشویق آنها این میزان به 27 درصد رسیده است ، كاهش خصولتی ها و افزایش بخش خصوصی نشان می دهد دولت جدید در اجرای خصوصی سازی در این بخش موفق بوده است.
این مسئول در سازمان خصوصی سازی تصریح كرد: اگر چه امیدوار كننده نیست اما اینكه توانستیم آمار را از 18 درصد را به 38 درصد برسانیم و بخش خصولتی ها از 39 درصد به 27 درصد برسد نشان از این دارد كه ریل گذاری ها و مسیر تنظیم شده به سمت و سویی است كه بخش خصوصی واقعی در این زمینه وارد شده است .
وی به یكی از بزرگترین مزایده های انجام شده به لحاظ ریالی در سال 95 اشاره كرد و افزود: حدود 350 میلیارد تومان معادل سه هزار و 500 میلیارد ریال به بخش خصوصی واقعی درقالب 70 جایگاه واحد سوخت انجام شد و به لحاظ برگزاری مزایده دریك روز نه تنها در سال 95 بلكه در 15 ساله پس از تاسیس خصوصی سازی چنین موردی نداشتیم.
سبحانی به ایرنا گفت: اینكه تا چه حد توانستیم در اهداف بودجه ای دولت و توانمند سازی بخش خصوصی كمك كنیم باید گفت دولت در این زمینه موفق بوده است .
وی به یكی از ظلم های وارده به بخش خصوصی اشاره كرد و افزود: برخی معتقدند با واگذاری یك شركت به بخش خصوصی بسیاری بیكار می شوند ، این نگاه را كسانی انجام می دهند كه بر چمبره شركت های دولتی نشسته اند و دوست ندارند شركت های دولتی واگذار شود و صدای ناموفق بودن بخش خصوصی سر می دهند .
سبحانی گفت :به همین دلیل یك نظر سنجی علمی انجام دادیم و 24 نهاد نظارتی همچون مركز آمار ، مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی ، موسسه استاندارد، سازمان حسابرسی متولی اینكار شدند و با در نظر گرفتن شاخص های مختلف برروی 54 شركت واگذار شده به صورت بلوكی( 50 درصد به اضافه یك سهم واگذار شده) كار مطالعاتی كردند كه این شركت از زمان واگذاری چگونه بوده و در شرایط كنونی چگونه فعالیت می كند؟.
وی تصریح كرد : آمارهای ناشی از این تحقیق نشان داد نه تنها اشتغال پایین نیامده بلكه 30 درصد هم رشد داشته ، همچنین بهره وری و كارآیی نیز به تبع آن از رشد خوبی برخوردار بوده است.

* برگزاری همایش برترین های خصوصی سازی در اینده نزدیك/ 1111 شركت در فهرست واگذاری ها
وی از برگزاری یك همایش در آینده نزدیك برای این گروه با عنوان 'برترین های خصوصی سازی' خبر داد و گفت: این اقدام سبب می شود بسیاری متوجه شوند كه خصوصی سازی واقعی اگر شكل گیرد در اشتغال و بهره وری موثر خواهد بود و اگر بخواهیم ارزیابی داشته باشیم خصوصی سازی در این زمینه هم موفق عمل كرده است.
سبحانی در مورد اتمام وظایف سازمان خصوصی سازی به ایرنا گفت: شركت هایی كه در ذیل اصل 44 و یا خارج از آن هستند مجموعا یك هزار و111 شركت از ابتدای كار سازمان خصوصی سازی تا كنون در ردیف واگذاری بوده اند .
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت : بیش از 900 شركت به شكل های گوناگون تعیین تكلیف شدند و این به آن معنا نیست كه این شركت ها واگذار شده اند ممكن است حدود 600 تا واگذار و 300 شركت دیگر از گروه یك به 3 منتقل شدند و از فهرست واگذاری خارج شدند و یا شركتی منحل یا ورشكسته شده باشد .
وی اضافه كرد : طبق قانون تمام شركت های گروه یك ( گروه هایی كه 100درصد باید واگذار شود) ، شركت گروه 2
( طبق قانون 80 درصد واگذار شود و 20 درصد سهم دولت است مثل بانك ، بیمه ، خودرو) ، واگذار شود.
سبحانی افزود: شركت های گروه یك در سال 89 و گروه 2 نیز باید در سال 93 به صورت كامل واگذار می شدند اما سازمان خصوصی سازی درتمام فرآیند های واگذاری به صورت مستقیم دخالت ندارد.
وی گفت : انچه در اختیار داریم كه مسیر قیمت گذاری تا مرحله مزایده را مدیریت كنیم اما اینكه مشتری باشد یا نباشد در وظایف ما تعریف نشده است.

*واگذاری ها امسال پایان نمی پذیرد باید مصوبه بگیریم
وی تصریح كرد: در سال 93 موفق نشدیم شركت ها را صفر كنیم ، مصوبه ای از مجلس گرفته شد و تا سال 94 بحث واگذاری این شركت ها تمدید شد اما متاسفانه در این سال هم این موضوع محقق نشد و دوباره مصوبه ای برای سال 95 اخذ شد كه حدس ما بر این است كه امسال هم برخی واگذار نشود.
سبحانی شركت های باقی مانده را شركت هایی مشكل دار عنوان كرد و افزود: یا ضرر انباشته دارند ، و یا به برخی سازمان ها همچون اب و برق ، تامین اجتماعی ، بیمه و صندوق های مختلف بدهكارند و یا معوقه دارند.
وی واگذاری این شركت ها را سخت و پیچیده عنوان كرد و افزود : اگر بخواهیم بر اساس ارزش دارایی خالص روز قیمت گذاری كنیم ممكن است مشتری نداشته باشد و اگر بخواهیم بر مبنای ارزش بازدهی قیمت گذاری كنیم كه بهترین حالت است ممكن است متهم شویم كه یك شركت را مفت واگذار می كنیم.
سبحانی گفت: بخشی از شركت ها مانده خوب و برخی ضعیف هستند كه این شركت های خوب می تواند برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی جاذبه داشته باشد ، این شركت ها بیشتر در بخش پتروشیمی ، فلزات ، صنایع جانبی نیشكر ، كشاورزی فعالیت دارند .
سبحانی تصریح كرد : برای انجام روند واگذاری امسال نیز باید با مصوبه مجلس واگذاری ها را تمدید كنیم .
وی در پایان گفت: سومین نمایشگاه بورس ، بانك ، بیمه و خصوصی سازی وهشتمین نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری در كیش بستر مناسبی برای اشنایی سرمایه گذاران با شركت های قابل واگذاری بود، تعدادی مراجعه از سوی سرمایه گذاران خارجی درطول برگزاری نمایشگاه داشتیم و گفت وگوهایی با آنها انجام شد.
1630**1641/1484
خبرنگار : مریم زبان دان ** انتشاردهنده : اصغر رضاخانی
۰ نفر