۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۲۲
کد خبر: 82299628
T T
۰ نفر
بخشدار مركزي تبريز:سند توسعه روستايي در طرح هاي هادي مدنظر قرار گيرد

تبريز - ايرنا - بخشدار مركزي تبريز با تاكيد بر تدوين سند توسعه روستايي در طرح هادي گفت: موقعيت سياسي، فرهنگي و توپوگرافي روستاها بايد در طرح هاي هادي لحاظ شود.

رحيم قاسم زاده روز سه شنبه در جلسه كار گروه توسعه روستايي با بيان اينكه قانون سند توسعه روستايي موجود است، اظهار كرد: اجراي سند توسعه باعث بهبود كيفيت روستاها براي پايداري زندگي و ايجاد فرصت هاي شغلي در كنار آن مي شود.
وي با تاكيد بر ارتقاي شاخص هاي زندگي و ايجاد مشوق ها براي تثبيت جمعيت روستاها گفت: در بحث تسهيلات اعطايي به واحدهاي توليدي دهياران اطلاع كافي ندارند كه بايد در قالب مصوبه و اطلاعيه در اختيار روستائيان قرار گيرد.
بخشدار مركزي تبريز خواستار ايجاد كارگاه آموزشي براي دهياران به منظور آشنايي با تدوين طرح هاي توجيهي واحدهاي توليدي از سوي صنعت، معدن و تجارت شد.
قاسم زاده همچنين خواستار ايجاد نمايشگاه دائمي عرضه محصولات روستايي در شهر شد و افزود: شهرداري با ايجاد بازارچه اي براي فروش محصولات توليدي سنتي روستائيان علاوه بر ايجاد شغل براي روستائيان باعث ارزش افزوده نيز مي گردد.
معاون عمراني فرماندار تبريز نيز در اين جلسه با تاكيد بر تشويق كشاورزان و روستائيان براي ماندگاري در روستا و توليد محصولات كشاورزي با ارائه مشوق ها گفت: بايد با ايجاد زيرساخت ها ضمن تثبيت جمعيت روستايي از بروز مشكلات اجتماعي ناشي از حاشيه نشيني نيز جلوگيري كنيم.
احمد اسدي با بيان اينكه در توسعه روستايي بايد نيازها احصا شود تا بر اساس آن برنامه ريزي شود، افزود: توسعه روستايي تك محور نيست بلكه شامل مسائل اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي نيز مي باشد.
وي با تاكيد بر ايجاد كارگاه هاي توليدي غير آلاينده در روستاها جهت رونق اقتصادي خاطر نشان كرد: ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز پتانسيل هاي گردشگري روستاها را تعريف و مشخص كند تا بواسطه آن توريسم و ارزش افزوده براي روستاها ايجاد شود.
اسدي از ادارات و سازمان هاي جهاد كشاورزي، ورزش و جوانان، صنعت، معدن و تجارت خواست هر كدام متناسب با مسئوليت شان برنامه هايي را جهت ايجاد شور و نشاط و پويايي اقتصادي اجرا كنند.
معاون عمراني فرماندار تبريز همچنين از منابع طبيعي خواست براي ايجاد كارگاه هاي توليدي در روستاها زمين هايش را در اختيار كارآفرينان روستايي قرار دهد.
وي از تعيين 4 روستاي آزمونه (پايلوت) در شهرستان تبريز خبر داد و افزود: 2 روستاي ليقوان و مايان سفلي به عنوان برند پنير و قطب دامپروري در بخش مركزي و 2 روستاي لاهيجان و بارانلو در بخش خسرو شاه به عنوان صنايع دستي و دامپروري انتخاب شده اند.
خبرنگار: نعمت مرادپور** انتشار دهنده: محمد رستگار
6132/6183