به گزارش ایرنا، «محمد خیرالله آزاد» معاون سخنگوی وزارت خارجه افغانستان روز چهارشنبه در یك نشست مشترك با رئیس همكاری های منطقه ای وزارت امور خارجه در امور كشورهای قلب آسیا، اعلام كرد كه جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد مطلوب تر این كمیته خواستار همكاری كشورهای حامی قلب آسیا نیز شده كه ما در حال پیگیری آنها هستیم.
افغانستان، آذربایجان، چین، ایران، هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاكستان، روسیه، تاجیكستان، عربستان، تركیه، تركمنستان و امارات متحده عربی، كشورهای عضو نشست قلب آسیا را تشكیل می دهند.
استرالیا، كانادا، دانمارك، مصر، اتحادیه اروپا، فنلاند، فرانسه، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئد، انگلیس و آمریكا از جمله كشورهای حامی این روند هستند.
روند استانبول یا كشورهای قلب آسیا در2 نوامبر سال 2011 میلادی به ابتكار افغانستان به منظور تقویت همكاری های منطقه ای برای منطقه قلب آسیا شروع بكار كرد.
محور مسائل و موضوعات نشست كشورهای قلب آسیا، افغانستان و ثبات و جایگاه این كشور در منطقه است.
سازمان ملل متحد، بنیاد آغاخان، بانك توسعه آسیایی، كنفرانس تدبیر و تعامل اعتمادسازی در آسیا، پیمان امنیت جمعی، سازمان همكاری های اقتصادی، سازمان امنیت و همكاری اروپا و سازمان منطقه ای جنوب آسیا یا سارك از سازمان های بین المللی حامی این روند محسوب می شوند.
برگزاری نشست ها و همایش های منطقه ای از جمله مبارزه با افراط گرایی، چگونگی كنترل محموله های مواد مخدر، تدوین برنامه های آموزشی و مدیریت حوادث در باره افغانستان و پاكستان، مبارزه با حملات انتحاری، بیماری های مسری و آموزش و پرورش از مهمترین فعالیت های كشورهای قلب آسیا است.
معاون سخنگوی وزارت خارجه افغانستان گفت كه ششمین نشست كشورهای قلب آسیا در 4 دسامبر 2016 (14 آذر امسال) در شهر «امریتسر» هند در ایالت پنجاب برگزار می شود كه رئیس جمهوری افغانستان با نخست وزیر هند آنرا افتتاح خواهند كرد.
«رامین» رئیس همكاری های منطقه ای وزارت امور خارجه افغانستان در امور كشورهای قلب آسیا در پاسخ به پرسشی در باره احتمال عدم حضور پاكستان در ششمین نشست كشورهای قلب اسیا در واكنش به تحریم نشست كشورهای جنوب آسیا یا «سارك» توسط افغانستان و هند گفت كه اسلام آباد به دنبال قطع رابطه با افغانستان نیست و در این نشست شركت می كند.
وی افزود كه به نظر می رسد پاكستان از راه حضور در نشست های منطقه ای و بین المللی می تواند فشارهای جامعه جهانی برخود را كاهش دهد به همین دلیل در نشست كشورهای قلب آسیا در هند شركت خواهد كرد و چنانچه در این نشست ها حاضر نشود، به گفته وی ناچار خواهد شد فشارهای جهانی را تحمل كند.
نشست این كشورها از سال 2011 تا سال 2015 میلادی به ترتیب در استانبول تركیه، كابل پایتخت افغانستان، الماتی قزاقستان، بیجنیگ چین و اسلام آباد، پایتخت پاكستان برگزار شده است و نشست ششم قرار است چهارم دسامبر میلادی آینده در هند برگزار شود.
نشست كشورهای قلب آسیا در سه سطح كمیته های فنی، وزیران خارجه و مقام های ارشد كشورهای عضو برگزار می شود.
رهبری كمیته های تدبیر اعتمادسازی را پاكستان و قزاقستان، آموزش و پرورش را جمهوری اسلامی ایران، مبارزه با تروریسم را افغانستان، امارات و تركیه، مبارزه با مواد مخدر را فدراسیون روسیه و آذربایجان، تجارت را هندوستان و كمیته امور زیربنائی را جمهوری تركمنستان برعهده دارند.
رئیس همكاری های منطقه ای وزارت امور خارجه افغانستان گفته است كه نقش كشورهای قلب آسیا برداشتن موانع بزرگ سیاسی و سایر مشكلات اساسی در مسیر رسیدن به اهداف پیش بینی شده است.
آساق*291**1610**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی
معاون سخنگوی وزارت خارجه افغانستان:
ایران ریاست كمیته آموزش وپرورش كشورهای قلب آسیا رابخوبی پیش برده است
۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۰۵
کد خبر:
82301379
كابل - ایرنا - وزارت امورخارجه افغانستان اعلام كرد كه درمیان كشورهایی كه ریاست كمیته های تخصصی روند استانبول یا كشورهای قلب آسیا را برعهده دارند، جمهوری اسلامی ایران ریاست كمیته آموزش و پرورش این روند را بصورت فعال به پیش برده است.