۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۱۴:۴۹
کد خبر: 82301484
T T
۰ نفر
خط مسافري دريايي ايران- عمان در بندر چابهار بصورت آزمايشي راه اندازي شد

چابهار- ايرنا- با ورود وخروج نخستين كشتي مسافري هرمز از كشور عمان به بندر چابهار امروز /چهارشنبه/ خط و ترمينال مسافري دريايي ايران- عمان در بندر شهيد كلانتري چابهار بصورت آزمايشي راه اندازي شد.

مديرعامل بنادر و دريانوردي كشور روز چهارشنبه در حاشيه استقبال از مسافران كشور عمان در بندر چابهار به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: خط مسافري دريايي ايران- عمان اكنون به صورت آزمايشي راه اندازي شد و افتتاح رسمي آن پس از رفع نواقص و بهره برداري كامل با حضور مقامات كشوري در ماههاي آينده انجام مي شود.
محمد سعيدنژاد افزود: پايانه بين المللي مسافر دريايي بندر شهيد كلانتري چابهار با مساحت سه هزار و 800 مترمربع و با صرف هزينه اي بالغ بر 50 ميليارد ريال احداث شده است.
وي گفت: اين پايانه شامل 2 سالن مجزا براي مسافران ورودي و خروجي است كه در مرحله نخست براي راه اندازي خط چابهار- مسقط عمان با ظرفيت يك سفر در هفته و 400 مسافر ورودي و خروجي در هر سفر آماده شده است.
وي با اشاره به ورود و خروج نخستين مسافران دريايي به چابهار بيان كرد: نخستين كشتي مسافري با 27 نفر مسافر از عمان وارد چابهار شد و در برگشت نيز 23 نفر مسافر از چابهار به عمان عزيمت كردند.
وي افزود: مسافران يادشده پيش از اين بليط سفر را تهيه كرده بودند.
مديركل بنادر ودريانوردي سيستان وبلوچستان نيز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا بسترسازي براي توسعه صنعت گردشگري وخدمات وابسته، ارتقاء رفاه و شاخص هاي اجتماعي، ايجاد اشتغال پايدار و توسعه اقتصادي منطقه را از اهداف اين خط مسافري عنوان كرد.
بهروز آقايي افزود: افزايش جذب سرمايه گذار داخلي و خارجي، سهولت در تردد تجار و سرمايه گذاران بين ايران و كشورهاي همسايه و افزايش ترافيك دريايي از ديگر اهداف راه اندازي خط مسافري دريايي در بندر چابهار است.
وي با بيان اينكه استان سيستان وبلوچستان 300 كيلومتر مرز دريايي با كشورهاي همسايه دارد خاطرنشان كرد: اين بهترين مزيت براي راه اندازي خطوط مسافري دريايي است تا روابط سياسي فرهنگي، اجتماعي واقتصادي توسعه پيدا كند.
وي ادامه داد: مردم سيستان وبلوچستان مشتركات فرهنگي، اجتماعي و قومي زيادي با ساكنان كشورهاي حوزه خليج فارس به ويژه عمان دارند و جمعيت زيادي از كشور عمان را مردم بلوچ تشكيل مي دهند.
مديركل بنادر ودريانوردي سيستان وبلوچستان بر استفاده از فرصت همجواري با كشورهاي افغانستان، پاكستان و كشورهاي حوزه دريايي عمان و خليج فارس تاكيد كرد و افزود: رويكرد سازمان بنادر ودريانوردي بر اشاعه فرهنگ دريايي و توسعه مسافرت هاي دريايي است.
آقايي گفت: امروز عبدالغفور ايران نژاد نماينده مردم شهرستانهاي چابهار، نيكشهر، قصرقند و كنارك در مجلس شوراي اسلامي، مسئولان، مديران و قشرهاي مختلف مردم محلي، فرماندار شهرستان ويژه چابهار استقبال خوبي از مهمانان ورودي و خروجي چابهار- مسقط كردند كه جا دارد از زحمات و تلاش هاي آنان قدرداني شود.
وي با ابراز خرسندي از تلاش هاي دولت در آماده سازي بزرگترين و مجهزترين ترمينال مسافري دريايي در بندر شهيد كلانتري چابهار خاطرنشان كرد: بزودي صنعت گردشگري و حضور تجار و سرمايه گذاران در چابهار رونق بيشتري خواهد گرفت.
نماينده مردم شهرستانهاي چابهار، نيكشهر، كنارك و قصرقند در مجلس شوراي اسلامي نيز از اقدامات دولت براي توسعه چابهار و به ويژه راه اندازي خط مسافري دريايي چابهار- عمان قدرداني كرد و افزود: خدمات دولت در توسعه سواحل مكران ستودني است.
عبدالغفور ايران نژاد افزود: در سفر به كشور عمان بسياري از امور تسريع در راه اندازي خط مسافري دريايي را پيگيري كرده ام و در مركز كشور مشكلات چابهار و حوزه بندر و دريانوردي تا رسيدن به نتيجه مثبت دنبال خواهم كرد.
وي گفت: راه اندازي خطوط مسافري رونق گردشگري و كسب وكار را به دنبال خواهد داشت و مي تواند زمينه ساز توسعه روابط بين دو كشور دوست و همسايه ايران و عمان شود.
معاون استاندار سيستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ويژه چابها نيز به خبرنگار ايرنا اظهار داشت: راه اندازي آزمايشي خط مسافري چابهار- عمان زمينه ساز مسافرت دريايي بندر چابهار با كشورهاي حوزه خليج فارس و حاشيه اقيانوس هند است.
احمدعلي موهبتي افزود: چابهار ظرفيت راه اندازي خطوط مسافري با كشورهاي همسايه دريايي را دارد و در آينده نيز خط چابهار- كراچي و برعكس در دستور كار است و پس از انجام اقدامات قانوني و تشريفات لازم نهايي خواهد شد.
شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستان هاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان (مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان واقع شده است.
3043**6081 خبرنگار: رستم كريمي نژاد** انتشار دهنده: حيدر سراياني