به گزارش ایرنا، بر خلاف آنچه به نظر می رسد تضعیف ارزش یوان نتوانسته است به بهبود وضعیت صادراتی چین كمك كند و این كشور در ماه های گذشته شاهد كاهش قابل توجه صادرات بود.
پایین رفتن ارزش یوان در برابر دلار موجب می شود تا صادركنندگان چینی با تولید ارزانتر كالا، قدرت رقابتی بالاتری برای صادرات داشته باشند.
تازه ترین آمارهای اداره كل گمرك چین نشان می دهد كه صادرات تولیدات این كشور در ماه اكتبر (مهر/آبان) در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته هفت ممیز ۳ درصد كاهش یافته است.
این اداره در گزارشی اعلام كرده است كه صادرات چین در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) امسال هم ۱۰ درصد در مقایسه با دوره مشابه در سال ۲۰۱۵ میلادی كاهش یافته بود.
صادرات چین در ماه گذشته میلادی به آمریكا 5.6 درصد، به اروپا 8.7 درصد و به ژاپن 3.3 درصد كاهش داشت كه هر سه بزرگترین شركای تجاری این كشور محسوب می شوند.
آمار اداره كل گمرك چین همچنین حاكی است كه میزان واردات در ماه گذشته میلادی در مقایسه با دوره مشابه یك سال قبل از آن فقط 1.4 چهار درصد كاهش یافته است.
با این وصف شاخص رسمی خرید موسوم به «پی ام آی» كه با تورم و تولید ارتباط نزدیك دارد به 51.2 درصد رسیده كه بالاترین شاخص در ۲۶ ماه گذشته در چین است.
ارزش كل صادرات چین با یك كاهش 7.7 درصدی از ابتدای سال جاری تا پایان اكتبر امسال به یكهزار و ۷۱۰ میلیارد دلار رسیده است.
واردات چین هم از ماه ژانویه (دی/بهمن) تا پایان اكتبر (مهر/آبان) سال جاری میلادی 7.5 درصد كاهش یافته و در كل به یكهزار و ۲۷۰ میلیارد دلار رسیده است.
با این وصف مازاد تجاری چین در اكتبر به نسبت ۱۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ماه سپتامبر افزایش قابل توجهی داشته و به ۴۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.
مازاد تجاری چین از ابتدای امسال تا پایان اكتبر به ۴۴۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار رسیده و رشد اقتصادی این كشور در این مدت 6.7 درصد بوده است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - به رغم تضعیف ارزش یوان واحد پول ملی چین، صادرات این كشور به كشورهای دیگر همچنان در حال كاهش است.