هنر تعزيه بايد داراي عناصر و مظاهر فرهنگي اصيل، علمي و ريشه دار باشد

دامغا-ايرنا- مديرعامل انجمن تعزيه ايرانيان گفت: هنر شبيه خواني(تعزيه) بايد داراي عناصر و مظاهر فرهنگي، اصيل ، علمي و ريشه دار باشد و اين هنر را بايد به شكل صحيح و رعايت زيبا شناسي و مبتني بر آموزش هاي اصولي ارائه كرد.

به گزارش ايرنا، داوود فتحعلي بيگي روز جمعه در آيين اختتاميه هشتمين سوگواره حسيني( تعزيه) استان سمنان در تالار همايش هاي مجتمع فرهنگي هنري شهيد سيدحسن شاهچراغي دامغان، به سابقه 300 ساله اجراي تعزيه اشاره كرد و افزود : هدف از هنر تعزيه القاء پيام واقعي به مخاطب از سر گذشت ائمه اطها (ع) است و از اين لحاظ هنر تعزيه تاثير بسيار بالايي بر روي مخاطب دارد.
وي با اشاره به فعاليت سه كانون و چهار دفتر نمايندگي انجمن تعزيه در شهرهاي زنجان ، خراسان شمالي ، ورامين و اصفهان ، اظهار داشت: هم اكنون سه هزار هنرمند در رشته هاي مختلف تعزيه شامل مخالف خواني ، موافق خواني ، موسيقي و جامدار فعاليت دارند.
فتحعلي بيگي يادآور شد: هنر آئيني تعزيه هم پيام آور فرهنگ پرحادثه و البته حزن آلود عاشوراست و هم بيانگر فرهنگ و هنر اصيل ، ريشه دار و متفكرانه ايراني كه تا گذشته نه چندان دور رسالت خود را در اين عرصه به خوبي انجام داده است.
رئيس انجمن تعزيه ايرانيان با بيان اين كه در ماه هاي محرم و صفر بيش از سه هزار مجلس تعزيه و در سوگ شهادت سرور سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين (ع) برگزار مي شود، ساماندهي كردن مجالس تعزيه، ساماندهي تعزيه خوانان، جمع آوري نسخ تعزيه و تبديل آن به دفتر تعزيه، انتشار و چاپ 13 جلد دفتر تعزيه و پيگيري و بيمه شدن 300 نفر ار هنرمندان تعزيه در كشور را از مهمترين برنامه هاي اين انجمن برشمرد.
وي تصريح كرد : ما ميراث دار نياكان و گذشتگان هستيم چرا كه اين هنر، بخشي از فرهنگ تاثيرگذار كشور ماست و بايد حفظ و به اصالت هاي آن احترام گذاشته شود.
وي اظهار اميدواري كرد با برگزاري هشتمين سوگواره حسيني تعزيه استان سمنان بتوان گامي موثر در احياي شبيه خواني و نيز استعداد يابي در ميان جوانان علاقه مند به اين هنر برداشت.
سه هزار نفر هنرمند تعزيه در كشور فعاليت دارند.
6026/
انتشار دهنده: جانعلي فتحي