۲۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹
کد خبر: 82305921
T T
۰ نفر

تجويز زياد دارو براي بيماران سرطاني درايران

۲۳ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۴۹
کد خبر: 82305921
تجويز زياد دارو براي بيماران سرطاني درايران

تهران- ايرنا- دبير انجمن كلينيكال آنكولوژي ايران گفت: دارو براي درمان بيماران سرطاني در ايران به دلايل متعدد زياد تجويز مي شود كه مهمترين علت آن جامع نبودن درمان هاي غيرجراحي است كه در بخش هاي مختلف گاها به دليل برخي كمبودها صورت مي گيرد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از انجمن كلينيكال آنكولوژي ايران، دكتر احمد عامري افزود: بخشي از درمان هاي غيرجراحي توسط يك متخصص انجام مي شود و بخش ديگر آن توسط يك متخصص ديگر، در واقع تعامل تيم چندتخصصي كه بايد در مورد بيمار تصميم بگيرد درست تشكيل نمي شود و اين مساله سبب تحميل هزينه هاي سنگين بر بيمار و ارائه درمان هاي بي مورد مي شود.
وي اظهار كرد: حتي ممكن است بيمار به دليل اينكه درمان هاي اصلي به موقع انجام نشده است، متحمل عوارض شديدتري شود.
عامري با اشاره به برگزاري كنگره كلينيكال آنكولوژي ايران گفت: درمان هاي ايمونوتراپي تازه ترين و به روزترين درمان ها در حوزه سرطان هاي سروگردن، ريه و ملانوم هستند.
وي افزود: در مواردي انتخاب نحوه صحيح درمان و تصميم گيري در مورد آن براي متخصصان سخت و مساله ساز است.
دبير انجمن كلينيكال آنكولوژي ايران گفت: ايمونوتراپي يك درمان موثر است؛ جراحي درمان اصلي سرطان است و بعد از آن راديوتراپي است كه با اختلاف كوچكي مي تواند جاي جراحي را در مواردي كه جراحي غيرقابل انجام است، يا عوارض زيادي دارد به كار گرفته شود.
وي ادامه داد: داروها در مقايسه با جراحي و راديوتراپي جايگاه پايين تري در درمان سرطان ها دارند اما در برخي موارد كه اثربخش هستند، بايد به كار گرفته شوند از آنجايي كه هزينه اين داروها بالا است بايد در تجويز و استفاده از آنها مراقب باشيم تا درگير مسايل تجاري دارو نشويم.
عامري بيان كرد: دارو يك تجارت بزرگ در سطح دنيا است و هزينه هاي گزافي براي تبليغات آن مي شود بنابراين نبايد در دام تبليغات داروها بيفتيم.
علمي**1834**1440
دريافت كننده : ناهيد شفيعي ** انتشار:‌گلشن
۰ نفر