عليرضا كاظمي روز يكشنبه در نشست هم انديشي كارشناسان مدارس عشاير خراسان رضوي افزود: در گذشته سرانه مدارس مناطق محروم و عشايري سه برابر شده بود بطوري كه اختصاص سرانه به منطقه تبادكان مشهد از يك ميليارد و 200 ميليون ريال به چهار ميليارد ريال افزايش يافته است.
وي ادامه داد: به منظور حمايت بيشتر از مدارس عشايري امسال نيز سرانه آنها به پنج برابر افزايش مي يابد.
مديركل آموزش و پرورش خراسان رضوي همچنين گفت: بايد به جايگاهي رسيد كه بهترين معلمان و بالاترين امكانات را در اختيار مدارس ابتدايي قرار داده شود.
وي افزود: مسير تعليم و تربيت در اسلام عدالت مند و عدالت محوره است كه در اين راستا اقدامات مناسب در حوزه مدارس ابتدايي انجام شده اما كافي نيست.
كاظمي ادامه داد: تخصيص اعتبارات دولتي به مراكز پيش دبستاني عشايري در اولويت قرار دارد و در نظر است محتواي مناسب براي مدارس پيش دبستاني عشاير و دو زبانه تهيه شود.
وي گفت: همچنين بهداشت و سلامت از ديگر اولويتهاي آموزش و پرورش است لذا در اين راستا از تمامي دانش آموزان عشايري كه به بيماري خاص مبتلا هستند يا به جراحي نياز دارند حمايت مي شود.
مديركل آموزش و پرورش خراسان رضوي افزود: استفاده از ظرفيت سرباز معلمان و اختصاص دوره هاي ضمن خدمت به معلمان عشاير از ديگر اقداماتي است كه براي بهبود مدارس عشاير انجام مي شود.
وي ادامه داد: دانش آموزان عشاير يتيم نيز در كنار كمكهاي گردشگري، آموزشي، پرورشي و زيارتي مورد حمايت نقدي نيز قرار مي گيرند.
كاظمي مهمترين اولويت نظام تعليم و تربيت خراسان رضوي را در حوزه عشاير انسداد بيسوادي ذكر و بيان كرد: تعطيلي مدارس عشايري به بهانه زير نرم بودن و يا نبود معلم از نظر آموزش و پرورش قابل قبول نيست و بايد زمينه جذب حداكثري عشاير به تحصيل ايجاد شود.
وي گفت: معلماني كه براي آموزش و ياددهي به كوچ مشغولند مورد تشويق قرار مي گيرند و هزينه رفت و آمد آنها پرداخت خواهد شد و مورد حمايت و كمكهاي نقدي نيز قرار مي گيرند.
20 شهرستان در استان خراسان رضوي دانش آموزان عشاير را در مدارس عشايري ميزباني مي كنند. 160 مركز آموزشي عشاير در سطح شهرستانهاي عشايرنشين خراسان رضوي فعاليت دارند. در مجموع افزون بر هفت هزار دانش آموز عشاير اين استان مشغول تحصيل در مقاطع مختلف هستند.
7496/1858**خبرنگار: آرزو جاوداني **منتشركننده: حسين كريم زاده
مشهد- ايرنا- مديركل آموزش و پرورش خراسان رضوي گفت: سرانه مدارس عشايري اين استان براي سال تحصيلي 95-96 پنج برابر مي شود.